11 stvari koje niste znali o penisima

Činjenice o penisima

Penis, pimpek, kurac, pimpač. Do današnjeg dana nenadmašena naprava za pišanje stojećki i jedna od idealnih stvari za staviti u nakurnjak. Svi smo čuli za njih, neki su ih i vidjeli uživo, ali koliko zaista znamo o jednom tako važnom dijelu pretežno muškog stanovništva?

1. Imate duplo veći penis nego što mislite

Duljina penisa nije najvažnija stvar na svijetu. Zapravo, nije uopće važna, važna je samo tehnika. No, da ne duljimo, vaš je penis duplo veći nego što mislite jer se dobrim dijelom, poput sante leda, nalazi ispod površine i zapravo ima oblik bumeranga.

2. 1 od 400 muškaraca može izvesti (a vjerojatno i prakticira) autofelacio

Jedan od 400 muškaraca je dovoljno fleksibilan da može sam sebi pružiti oralni seks, odnosno primiti ga od samoga sebe. Razmislite o tome sljedeći put kad ste na otvorenju shopping centra okruženi tisućama penzionera.

3. Ma tko se to meni smanjio?

Penisu je, kao i ostalim mišićima, potreban redovan trening. Zanemarite ga, nemojte mu pružati dovoljno ljubavi i pažnje u vidu erekcija, masturbacije i seksa i on će se, vama u inat, smanjiti. Do toga dolazi jer tkivo penisa bez učestalih erekcija gubi na elastičnosti i penis se može smanjiti 1-2 cm. Masturbacija je i inače vrlo zdrava i sprečava niz potencijalnih zdravstvenih problema u kasnijoj životnoj dobi.

4. Brzo, brže, najbrže

Evolucija promatra seks manje kao zabavnu aktivnost, sredstvo za opuštanje ili napredovanje u poslu a više kao mehanizam za produžetak vrste, stoga je i muškarce oplemenila darom brzine – većina muškaraca (oko 85%) može doseći orgazam za manje od 3 minute. Ali ajde, žene duže uživaju – muški orgazam traje čak 4 puta kraće od ženskog, 6 sekundi naspram prosječnih 23 sekunde za žene.

5. Veličina (spuštenog) nije važna!

Tako je, nema korelacije između veličine spuštenog penisa i onog u erekciji, kao ni korelacije veličine penisa i dužine stopala, nosa ni plivaćih kožica. Koliko se god trudili, ne postoji način kako doznati kolika je dužina nečijeg penisa osim da ga vidimo u erekciji.

6. Vazektomija, fak jea!

Napravili ste vazektomiju i spremni ste na sav onaj seks bez potencijalne djece o kojem sanjate? Ne tako brzo. Spermiji znaju biti žilava i otporna bićenca koja mogu životariti i do 2 mjeseca nakon operacije, stoga upitajte doktora za zeleno svijetlo a do tad koristite zaštitu. Također, ako ste se pitali, vazektomija nimalo ne utječe na muškarčev libido ni seksualnu moć.

7. Čestitamo, strgali ste si penis

Pri naglim pokretima erektiranog penisa (pri agresivnijem seksu ili masturbaciji) može doći do pucanja membrane (tunica albuginea) koja okružuje spužvasto tkivo (corpora cavernosa) ispunjeno krvlju u erekciji. Kada ta membrana pukne, krv u spužvastom tkivu otječe i stvara modrice i podljeve.

8. Unatoč broju prodanih pakiranja…

…po podacima prikupljenih od proizvođača kondoma, samo 6% populacije zaista treba XL kondom.

9. Gibam nalijevo

Većina penisa odabire desnu ili lijevu opciju, odnosno u erektiranom stanju ne stoje potpuno uspravno već naginju na desnu ili lijevu stranu, što ne predstavlja zdravstveni problem niti otežava seks. Česta su i zakrivljenja penisa, koja također ne otežavaju seks, osim u ekstremnijim slučajevima, poput Peyronijeve bolesti u kojoj penis ne nabrekne ravnomjerno prilikom erekcije zbog razvijenog vlaknastog tkiva unutar penisa.

10. Genetika nema veze s tim

Budući pimpeki formiraju se u maternici pod navalom hormona i nemaju veze s genetskim nasljeđem ni slavnim šukundjedom o čijim se gabaritima i dan danas priča. Također, u maternici se formira i “šav” s donje strane penisa koji ide preko testisa. Kod žena iz tog šava nastaju stidne usne.

11. I šećer na kraju

Jedna čajna žličica sperme ima samo 7 kalorija!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.