Vodič za početnike – čišćenje i održavanje seksualnih igračaka

ciscenje

Čišćenje i održavanje seksualnih igračaka uključuje mnoge stvari, no tih nekoliko brzih i laganih koraka osigurati će sigurno korištenje, maksimalne performanse te povećati dugotrajnost vaše omiljene igračke.

Nadamo se da to ne moramo ni napisati, no kada dobijete svoju novu igračku prije prvog (i kasnije svakog) korištenja potrebno ju je temeljito oprati s mlakom vodom i antibakterijskim sapunom. Ukoliko čistite vibrator uklonite baterije a ukoliko igračka nije vodootporna nemojte polijevati elemente koji sadrže električni motor, utor za baterije, itd. Igračku možete obrisati suhim čistim ručnikom, papirnatim ručnicima ili ostaviti da se osuši na zraku (ostavite je na kuhinjskom papirnatom ručniku). Vrlo je bitno ukloniti svu prašinu i bakterije s vaše igračke prije i poslije svakog korištenja.

Napomene:
• ne pospremajte igračke dok još nisu suhe
• po mogućnosti koristite specijalizirane antibakterijske preparate za čišćenje seksualnih igračaka
• ne ostavljajte igračke blizu radijatora ili drugih izvora topline, također nemojte ih ostavljati na suncu

Odgovarajući lubrikant

Svaki materijal igračaka zahtjeva određenu vrstu lubrikanta, što možete dodatno provjeriti prilikom kupovine. Najsigurnije je uz sve igračke koristiti lubrikante na bazi vode. Oni se znaju s korištenjem početi blago sušiti, no možete ih ponovo reaktivirati s par kapi vode.

Dijeljenje igračaka

Ukoliko dijelite igračke s jednim ili više partnera, uzmite u obzir da je dodatna higijena posebno bitna! Preporučamo da koristite neporozne igračke napravljene od silikona, metala, stakla ili keramike ili koristite kondome kako biste se dodatno zaštitili.
Napomena za korištenje kondoma s igračkama:
Pazite da kupite kondome koji nisu lubricirani ili kondome za koje posebno piše da su sa vodenim lubrikantom. Često lubricirani kondomi koriste silikonske lubrikante koji mogu reagirati s silikonskim igračkama.

Pospremanje igračaka

Prilikom pospremanja stavite svaku igračku u zasebnu vrećicu ili kutiju kako se materijali ne bi naslanjali jedan na drugi te tim putem i medusobno reagirali. Ukoliko je igračka na baterije, obavezno prije pospremanja izvadite baterije kako ne bi došlo do curenja unutar uređaja.

Određene igračke poput Fleshlight masturbatora zahtjevaju korištenje pudera kako bi materijal ostao u prvobitnom stanju, pa nemojte zaboraviti nakon svakog korištenja vašeg Fleshlight masturbatora detaljno ga oprati, osušiti ga i naprašiti puderom Fleshlight Powder Renewer.
Uz većinu igračaka koje zahtjevaju posebno održavanje dolaze i upute kako ih pravilno održavati, pa ih obavezno proučite.

Svi naravno želimo zadržati svoje igračke iznimno čistim i higijenskim, što je i lako s pravim preparatima i malo dobre volje. Čišćenje, održavanje i pospremanje seksualnih igračaka je najvažniji faktor u dugotrajnosti vaših igračaka, pa predlažemo da ne zanemarite taj važan segment prilikom punjenja vaše kolekcije ljubavnih igračaka.