Kako odabrati prvu seksualnu igračku?

prva seksualna igračka

Želite začiniti seks i doživjeti snažnije orgazme? Seksualne igračke pružit će vam sve to i mnogo više, ali nekad velika ponuda može djelovati zbunjujuće. Kako se odlučiti i odabrati onu koja je baš za nas? Ne brinite, mi u Libidu.hr ih volimo, koristimo i sami smo prošli sva pitanja koja imate.

Za gotovo sve vrste proizvode možete pročitati i naše detaljne vodiče kako odabrati i koristiti seksualne igračke.

Istražite detalje o proizvodu

Ponuda seksualnih igračaka je velika, čak i kada nađete tip igračke koji želite (primjerice, dildo, vibrator, masturbator), dobro je istražiti sve detalje o proizvodu koji vas zanima. Istraživati je najlakše online, u privatnosti svog doma, a imate li ikakva pitanja ili nedoumice čak i za proizvode koje nemamo u ponudi, slobodno nam se obratite.

Detaljne mjere
Ukoliko je riječ o igrački koja je penetracijska, biti će navedene sljedeće mjere:

Duljina – ukupna duljina igračke, od vrha do baze
Penetracijska duljina – maksimalna duljina koliko se igračka može insertirati, najčešće do graničnika poput klitoralnog nastavka kod rabbit vibratora ili testisa kod dilda, primjerice
Promjer – širina proizvoda, najčešće izražena kroz “od-do” mjere koje nam pokazuju najmanji i najveći promjer igračke u insertacijskom dijelu. Ukoliko je navedena samo jedna vrijednost, riječ je o najširem dijelu igračke ili je igračka podjednake širine cijelom insertacijskom duljinom
Opseg – opseg igračke “od-do”
Materijal – materijal od kojeg je igračka napravljena, više o vrstama materijala možete pročitati ovdje
Napajanje – provjerite kakva vam vrsta baterije treba te jesu li uključene u pakiranje ili se trebaju kupiti zasebno. Ukoliko igračka ima punjivu bateriju, najčešće s njom neće doći standardni punjač, već samo kabel s USB priključkom kojeg možete koristiti uz klasični USB adapter ili utičnicu.

mjere proizvoda

Opis proizvoda
U opisima nastojimo što bolje predočiti kvalitete igračke koje možda nisu vidljive iz slika ili filmova proizvoda, kakva je na dodir, ima li fleksibilno ili kruto tijelo, kakve su vibracije ili za kakvu je stimulaciju primarno namijenjena. U opisu možete pronaći i informacije o vodootpornosti, održavanju i vrsti lubrikanta koja se preporučuje.

Pogledajte fotografije
Osim slika proizvoda od proizvođača, trudimo se svim igračkama dodati slike napravljene u našem fotostudiju kako biste si mogli bolje predočiti proizvode iz svih kuteva, a preko slika u kojima su proizvodi slikani u ruci i njihovu veličinu.

Pogledajte video
Video najčešće donosi pregled karakteristika uređaja, ali i prikaz proizvoda u ruci što olakšava da si predočite veličinu.

Skuplje je bolje?

Ne nužno. Seksualne igračke imaju nekoliko cjenovnih razreda i ako je igračka povoljna, ne mora nužno značiti da je i nekvalitetna. Usredotočite se na dizajn koji vam se sviđa, odnosno onaj za koji osjećate da će vam odgovarati, izbjegavajte loše materijale (najbolji je silikon) i, ako je riječ o penetracijskim igračkama, sjetite se da je manje ponekad više.

Manje je više

Penetracijske igračke poput vibratora, dilda ili analnih igračaka često biramo po prethodnom seksualnom iskustvu, no seksualne igračke drugačije su od penisa ili prsta na dodir i posebice za prvu igračku preporučljivo je odabrati nešto manjih dimenzija.

Kako ću znati hoće li nešto biti baš za mene?

Nažalost, nećete. Naša tijela, naša anatomija i naše seksualne želje i navike su različite i teško je, možda i nemoguće, pretpostaviti kakav će efekt ovakva ili onakva igračka imati na nas. Dok ne probate, zapravo ne znate sa sigurnošću koja vam veličina odgovara, koliko fleksibilna ili nefleksibilna igračka treba biti kako bi vas stimulirala baš kako želite, koliko vam jake vibracije trebaju niti kakav dizajn će pogoditi točno onu točku.

Vjerujte svojem instinktu

Jedna od najvažnijih stvari kod odabira prve seksualne igračke je uključiti unutarnji kompas i isključiti sramežljivost. Već po obliku igračke stvorit ćete o njoj dojam – jednostavno, dizajn vam se sviđa i možete si zamisliti da je koristite ili ne. Vjerujte tom dojmu.

Seksualne igračke vam dopuštaju da ponovo otkrijete svoje tijelo i pružite si užitak na potpuno nov način. Kako smo svi jedinstveni, možda ne uspijemo isprve pronaći onu koja će nam pružiti točno onakav užitak koji želimo, no biti će to slatka potraga u kojoj ćemo ponovo upoznavati sebe i svog partnera i uživati u zaigranom, začinjenom seksualnom životu.