Čvrste ili fleksibilne seksualne igračke – kako i zašto?

Čvrste ili fleksibilne seksualne igračke - kako i zašto?

Novi ste u svijetu seksualnih igračaka i taman kad ste se otprilike dogovorili sami sa sobom koja veličina bi vam bila prihvatljiva, cijena, realizam igračke, motori itd., dolazite do stavke fleksibilnosti. Što, pobogu, znači “donekle fleksibilno”? Objašnjavamo ispod.

Fleksibilnost je dosta nezahvalno za objasniti u opisu proizvoda

Nitko sretniji od nas kada u opisu proizvoda možemo podastrijeti samo lako shvatljive i nedvosmislene informacije, no nažalost, fleksibilnost nije jedna od njih. Osim što je riječ o vrlo općenitom terminu, susrećete li se po prvi put sa seksualnim igračkama, vjerojatno nemate dojam što (niti koliko) nešto može biti fleksibilno kao i za što su bolje fleksibilne, a za što čvrste igračke.

Pokušajmo prvo ustanoviti raspon:

NEFLEKSIBILNO
– metal, staklo, čvrsti silikon, ABS plastika
– ne savija se uopće

DJELOMIČNO FLEKSIBILNO
– mekši silikon ili tanje igračke od silikona, PVC
– savija se, eventualno se i površina može udubiti prstom
– ne prilagođava se tijelu, ali može se presavinuti

FLEKSIBILNO
– dual density silikon, čvršći TPR
– savija se i prilagođava tijelu
– površina igračke se može udubiti prstom

Koliko bi dildo trebao biti fleksibilan?

Ovisi, naravno, o namjeni. Koristi li se igračka za samostalnu penetraciju rukom a inače ste osjetljiviji, fleksibilnost će vam vjerojatno odgovarati. Igračka koja je napravljena od mekog i podatnog materijala te posve fleksibilnog tijela biti će nježnija na dodir i mekša i pri žešćoj penetraciji.

S druge strane, želite li dildo koristiti bez upotrebe ruku, vakuumskom bazom fiksiran na čvrstu podlogu poput poda, stolice i slično, bilo bi bolje da tijelo bude nešto čvršće kako pri penetraciji igračka ne bi ispadala van ili mijenjala kut ulaska. Pokušate li koristiti posve fleksibilnu igračku za takvu vrstu penetracije, vjerojatno će se prije presavinuti nego što ćete uspješno penetrirati.

Svojevrsnu zlatnu sredinu nudi dual density tehnologija koja ima nešto čvršću, ali još uvijek donekle fleksibilnu jezgru omotanu posve mekanim i podatnim materijalom, tako da pri upotrebi dolazi do osjećaja da koristite mnogo mekšu ili manju igračku nego što bi to bio slučaj s igračkom istih dimenzija od čvrstog materijala. Štoviše, ako je riječ o posve nefleksibilnoj igrački, preporučljivije je uzeti manji model od od dimenzija na koje ste inače naviknuti jer bi osjećaj pri korištenju mogao biti previše intenzivan, pogotovo kada je riječ o promjeru.

Situaciju dodatno komplicira strap-on dildo. Ukoliko je previše fleksibilan, penetracija će biti teža i neprecizna, a potencijalno će dildo i ispadati van. Ako je posve čvrst, žešća penetracija može biti bolna.

Čemu onda uopće čvrsti dildo?

Čvršće (ali ne i posve rigidne) igračke nemaju premca pri žešćoj penetraciji. To znači da si možete dati oduška, jahati, nabijati, koristiti u strap-on pojasu ili fiksiranjem pomoću vakuumske baze. Ako je riječ o teksturiranoj igrački (bilo da je riječ o realističnim atributima poput venske teksture ili glavića, bilo da se radi o apstraktnoj izbočenoj teksturi na površini), ukoliko je igračka od čvršćeg materijala, ta će tekstura biti izraženija i više ćete je osjećati pri penetraciji. U mekšem materijalu tekstura će biti ublažena.

Potpuno čvrste, odnosno nefleksibilne igračke su apsolutni klasik za stimulaciju G ili P točke jer je njima najlakše precizno primjeniti pritisak – ne savijaju se i pri penetraciji krivulja igračke ostaje postojana, pružajući odličan, nepopustljiv kut za stimulaciju tih točaka. Međutim, kod takve je vrste igračaka dobro da odaberete nešto manji promjer igračke, tim više što ćete tako i preciznije moći stimulirati točno određene točke bez prisutnog osjećaja ispunjenosti ili širenja.

A što je s igračkama s motorom?

Za razliku od dilda, vibratori prvenstveno stimuliraju – vibracijama. Dizajn, prošireni vrh ili tekstura ovdje su važne, ali većina vibratora (ili thrustera, uostalom) funkcionira po principu da ih umetnete, namjestite i prepustite se stimulaciji uređaja. Ako je igračka čvrsta, pomicanjem ručke ćete moći pojačati ili smanjiti pritisak na G-točku, a ako je fleksibilna, više će se prilagoditi vašem tijelu.

Kod rabbit vibratora se nerijetko događa da je klitoralni nastavak fleksibilan, odnosno da suženje na spoju s glavnim dijelom vibratora omogućava da nastavak primaknemo ili odmaknemo. To je vrlo zahvalna funkcionalnost, jer udaljenost klitorisa od rodnice nije ista kod svih žena, tako da se može dogoditi da nastavak ne sjeda optimalno na klitoris. Fleksibilnost nastavka bi tad bila idealna za prilagodbu stimulaciju točno kako nam odgovara, a mogućnost da odmaknemo u trenutku kada je podražaj preintenzivan također treba pozdraviti.

Imajte na umu da su vibratori s određenim funkcionalnostima (primjerice, rotirajućim vrhom ili s redovima kuglica) kao i thrusteri ili pulsatori u pravilu čvršći ili posve nefleksibilni zbog datosti motora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.