Kako uvesti seksualne igračke u vezu?

Dodavanje igračaka u vaš seksualni život

Seksualne igračke su genijalan način otkrivanja novih vrsta stimulacije ili pojačavanja postojećih, i idealne za unošenje promjene, zadovoljstva i zabave u vaš seksualni život.
Iako odlične i u solo korištenju, zbog toga će nedvojbeno zasjati u vezama – dodatno uzbuđenje, zadovoljstvo i stimulacija koja otkriva nove užitke dodatno će vas zbližiti i produbiti odnos, dok će u seks unijeti neku novu komponentu i uvijek dobrodošlu promjenu koja je dugoročan ulog u seksualno zadovoljstvo.

Međutim, kako ih uvesti u (višegodišnju) vezu?

Pažljivi pristup, razgovor, razgovor i razgovor!

Kao i kod bilo koje druge odluke za unošenje promjene ili obogaćivanja seksualnih života, najvažniji je razgovor s partnerom/icom kako biste utvrdili koji je njihov stav. Osim ako niste direktno razgovarali s njima ili znate kakvo je njihovo mišljenje, njihova reakcija potencijalno može biti negativna, stoga ne uzimajte zdravo za gotovo da ćete biti na istoj valnoj duljini. Počnite razgovor, bilo direktno, bilo svaljivanjem krivnje na nedužnog frenda/frendicu koji su si “nešto nabavili” pa to prokomentirajte, ili slučajno naletite na neki zanimljivi proizvod i zajedno proučite njegove karakteristike.

Dajte im vremena

Ovisno o reakciji, dajte im vremena da razmisle. Neka prvotni razgovor ne ide u tonu “ja to hoću, i sad ti to isto moraš htjet”, nego neobavezno komentirajte, šalite se i tu i tamo ubacite kakav sugestivni mig. Dovoljno zaintrigirajte i vjerojatno će sami pokrenuti tu temu.

Pripazite

Ljudska seksualnost često može biti vrlo osjetljivo bićence kojem svaka dlaka smeta, točnije, manji lapsuz i potencijalno ćete kod partnera/ice probuditi nesigurnost za koju niste ni znali da je ima. Seksualne igračke nisu nadomjestak, zamjena ili “pomagalo” i njihova namjena nije “ispraviti” već dodatno začiniti odnos, podići ga na novu razinu i spriječiti monotoniju i dosadu.

Istražite & proučite

Uzmite si vremena i proučite što biste mogli zajedno ili samostalno uživati. Želite li dodati stimulaciju tijekom seksa, otkriti nove podražaje i načine postizanja orgazma ili podići predigru na novu razinu? Želite li isprobati igru osjetila, bondage, analne igre?

Seksualne igračke (i ostalo, poput sexy rublja, bondagea, lubrikanata, stimulansa i sličnog) danas dolaze u mnogo, mnogo boja, oblika, formi, funkcija i materijala. Kako nešto odabrati ako nismo sigurni niti što se sve nudi? Naši vodiči za početnike mogu vam pomoći pri odabiru, kao i pojasniti tipove igračaka, njihovo korištenje i održavanje.

Počnite jednostavno

Posebice ako ne znate što bi vam točno odgovaralo, bolje je početi s jednostavnijim, univerzalnim “bestsellerima” – a tu mislimo na bullet vibratore kao pristupačan način za eksperimentiranje s vibracijama, penis prstenove s vibratorom za dodavanje stimulacije klitorisa tijekom seksa ili omiljene artikle za igru osjetila i lagani bondage, poput poveza za oči, peruški ili lisica.

Kupujte zajedno

Osim ako niste u potpunosti sigurni što bi druga strana htjela isprobati ili koji su mu/joj načini stimulacije najuzbudljiviji, bolje je da istražujete skupa i zajedno se odlučite za kupnju. Između ostalog, zajednička potraga biti će vrlo, vrlo uzbudljiva! Iznenađenja su super ali u ovakvoj situaciji nema potrebe za njima – igrajte na sigurno, odaberite ono što vam se oboma sviđa, a uvijek možete kasnije eksperimentirati i iznenaditi nekom novom stvarčicom.

Bonus – kako upoznati novog partnera s našom kolekcijom?

U svakoj vezi dođe vrijeme kada novu bolju polovicu želite upoznati sa svojom paženom i maženom kolekcijom igračaka i dopustiti mu/joj da se malo poigra, ili još bolje, poigrati se zajedno. Međutim, kada i kako to učiniti? Naravno, seksualne igračke, koliko god uobičajene bile, nisu tema za prvi spoj niti je preporučljivo otvarati naš mali kovčeg strasti ili pažljivo projektiranu tamnicu uz lascivno dignutu obrvu riječima “biraj!” dok si još nismo ni zapamtili prezimena. Pričekajte da se među vama razvije povjerenje i povezanost.

Image: Eillen/Bigstock.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.