Ženska ejakulacija – pronađite svoju G-točku!

Pronađite svoju G-točku

G-točka je misterij oko kojeg se stoljećima vode polemike. Postoji li zaista to područje, doprinosi li ugodi, imaju li ga sve ili samo neke žene, da li žena zaista može „ejakulirati“ stimulacijom G-točke? Sve su to pitanja povezana s misterijem G-točke i njenog postojanja.

Ta famozna točka zaista postoji. Nazvana je prema njemačkom ginekologu Ernestu Grafenbergu, koji ju je otkrio i prvi o njoj progovorio. To izrazito osjetljivo seksualno područje veličine zrna graška bogato je nervnim završecima a nalazi se oko 5 cm od vaginalnog otvora na prednjoj stijenki vagine. Za razliku od okolnog tkiva koje je glatko ovo područje je malo zadebljano i grublje na dodir a vrlo jednostavno je za pronaći.

Stimulacija G-točke kod nekih žena izaziva izuzetno zadovoljstvo i neslućene orgazme. No, budući da je svaka žena individualna i različita sasvim je normalna pojava da kod pojedinih žena stimulacija ove točke ne predstavlja posebno uzbuđenje. To ne treba zabrinjavati jer kao što postoje žene sa različitom osjetljivošću nekih dijelova tijela, na primjer bradavica, tako je i osjetljivost G-točke različita i svaka žena će drugačije doživjeti igru s ovim erogenim područjem.

Ženska ejakulacija

Ženska ejakulacija ili squirtanje nešto je novija pojava u repetoaru seksualnih praksi – načelno. Naravno, ženska ejakulacija postoji otkad postoje i (zadovoljene) žene, no stoljećima se squirtanje nazivalo samo – uriniranjem tijekom seksa, no danas znamo da tekućina koja se izbacuje uslijed stimulacije žlijezda oko G-točke nije urin.

Dokazano je da žene stimulacijom G-točke mogu ejakulirati odnosno iz vagine ispustiti određenu količinu bijele ili prozirne tekućine. Za razliku od muškaraca koji ejakuliraju tijekom orgazma,  ženska ejakulacija potaknuta stimulacijom G-točke, događa se neposredno prije orgazma. Iako to nije pojava koja se nužno mora dogoditi, postoje žene koje stimulacijom G-točke redovito ejakuliraju.

Istraživanja potvrđuju još jednu zanimljivu teoriju vezanu za postojanje i smisao G-točke. Naime, prvotno se vjerovalo da je njena uloga isključivo izazivanje ugode, no znanstvenici su utvrdili da stimulacija G-točke pomaže prilikom porođaja, odnosno da je njenom stimulacijom prag boli kod žena povećan za oko 80 %.

Želite isprobati squirtanje, naučiti kako do njega dolazi ili provjeriti radite li to ispravno?

Priprema, pozor… ejakulacija!

Ne tako brzo. Prije nego što počnete:
– squirtanje zahtijeva posve opušteno tijelo, bez žurbe i pritiska i, nedajbože, frustracije. Ulazite u napredna područja vlastitog seksualnog ponašanja i pristupite tome s dovoljno strpljenja, jer omjer uloženog i dobivenog će biti van svih očekivanja
– također, imajte na umu da će se, jednom kad savladate vještinu squirtanja, ona ponekad događati i nenamjerno
– otkrivanje squirtanja nije kratka sesija koju možete obaviti prije dolaska gostiju ili kao pauzu dok spremate prezentaciju za sutra – dajte si vremena, oslobodite kalendar, opustite se i podmetnite ručnik pod guzu.

U ovoj ćete se avanturi pretežito zadržavati na teritoriju G-točke, ali ne zaboravite ni na vaš dragi mali klitoris, posebice jer se iako ženska ejakulacija događa internom stimulacijom G-točke, do nje neće doći ako niste i eksterno dovoljno uzbuđene uzbuđene. Idealno je, zapravo, da se istraživanju G-točke prepustite nakon što ste već doživjele klitoralni orgazam.

Kada ste dovoljno uzbuđene, vrijeme je da pronađete svoju G-točku, što možete učiniti prstom ili igračkom predviđenom za stimulaciju G-točke. Ona je locirana oko 5 cm od vaginalnog otvora na prednjoj stijenki vagine i prstom je potražite imitirajući “dođi ovdje” gestu. Igračke namijenjene stimulaciji G-točke pokazat će se vjerojatno i boljima jer njihovo čvrsto i često nefleksibilno tijelo pruža jači i precizniji podražaj kakav odgovara živčanim završecima na tom području. Zakrivljen i/ili zadebljan vrh pomoći će da lakše pronađete kut pod kojim će vam stimulacija najbolje odgovarati.

Pillow Talk - Sassy

Kada pronađete G-točku, nakon stimulacije osjetit ćete kao da trebate obaviti malu nuždu, što znači da ste na dobrom putu! Izdržite i pomalo nelagodan osjećaj zamijenit će osjećaj dubinskog orgazma. Kako se orgazam približava, PC mišić (mišić koji stežete pri Kegelovim vježbama) nemojte zgrčiti kao pri Kegelovim vježbama već ga “usmjerite” prema van, što će opustiti Skeneove žlijezde i… čestitamo, ejakulirali ste!

Njoy – Pure Wand

Kada jednom ovladate ovom vještinom, možete je pokušati i pri penetraciji, u kojoj do stimulacije G-točke dolazi prilično teško i nespretno, no u nekim položajima i uz malo prakse to je izvedivo. Najbolji od njih je položaj straga poznat kao doggy položaj, te misionarski u kojem ste pod guzu podmetnule jastuk kako bi drugačiji položaj zdjelice omogućio stimulaciju G-točke.

Image: Tiplyashin Anatoly/Bigstock.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.