Kako održavati rublje

Kako održavati rublje

Održavanje sexy rublja ponekad može biti problematično – uglavnom je riječ o komadima napravljenim od osjetljivih materijala i čipke koje perilica može uništiti, čak i uz sav nužan oprez.

Provjerite etiketu

Većina rublja dolazi s etiketom na kojoj su preporučeni načini održavanja, temperatura pranja, sastav rublja i slično. Proučite ikone i držite ih se, posebice ako je riječ o osjetljivom rublju za koje se preporučuje samo ručno pranje.

Ručno pranje

Najpopularniji način održavanja sexy rublja je pranje na ruke – jedino tako možete biti sigurni da skupocjen body ili fenomenalan babydoll neće biti uništen u pranju, da će čipka ostati u komadu i da se ništa ne razvuče ili ne stisne u pranju.

1. Napunite umivaonik mlakom vodom i sredstvom za pranje osjetljivog rublja koje ne sadrži alkohol. Vruća voda može oštetiti elastične materijale i stisnuti prirodna vlakna, a ne koristite ni izbjeljivač jer može oštetiti osjetljive materijale kakvi se koriste za sexy rublje.

2. Uronite rublje u vodu tako da je potpuno mokro i ostavite ga da se namače 15 minuta. Ako je riječ o posebice tvrdokornim mrljama, ostavite ga 45 min do 1 h.

3. Nakon namakanja nježno trljajte dijelove rublja jedno o drugo, pazeći na mrlje.

4. Isperite rublje u hladnoj vodi dok voda ne bude posve čista.

5. Nježno stisnite ili stresite rublje kako biste uklonili višak vode. Sexy rublje se ne preporučuje ocijediti kao obično (gdje ga snažno gužvate) jer će nakon takvog cijeđenja materijal ostati izgužvan, a možda se i oštetiti.

6. Za sušenje sexy rublja ne koristite sušilicu. Osjetljivi materijali i krojevi u sušilici se vrlo lako mogu oštetiti, a sušenje na zraku je ionako vrlo brzo – većina mrežastih i prozirnih materijala ionako se brzo suši.

Održavanje PVC rublja

Rublje od PVC-a, kao i pokućstva poput plahti za seks ili jastučnica, dovoljno je prebrisati vlažnom spužvom, a treba li ga se temeljito oprati, potrebno je to učiniti ručno u mlakoj vodi s malom količinom tekućeg deterdženta. Nije preporučljivo koristiti deterdžent za rublje u prahu jer od njega mogu ostati mrlje na rublju. Nakon pranja rublje isperite hladnom vodom i osušite na zraku. Rublje od PVC-a nemojte glačati niti prati u perilici rublja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.