Vodič za kupovinu poklona za nju

Poklon za nju

Odabrati idealan poklon za ženu može se isprva činiti kao težak zadatak – postoji mnogo tipova igračaka i mnogo opcija, stoga smo napravili popis najčešćih i najpopularnijih proizvoda za žene.

Vibratori & dildo

Raznih oblika, veličina i materijala, vibratori i dildo su među najraznovrsnijim igračkama za žene danas. Prilikom odabira bitno je razmisliti i pokušati od partnerice saznati nekoliko osnovnih preferencija kako bi lakše izabrali idealan proizvod za nju.

Neke žene više vole direktnu stimulaciju klitorisa, neke vaginalnu penetraciju, neke oboje. Određene žene također odlično reagiraju na stimulaciju G-točke, no statistički najviše žena doživjeti će orgazam stimulacijom klitorisa. Nekim ženama ne odgovara stimulacija vibracijama te je za njih pravi izbor dildo. Na vama je da saznate koja vrsta stimulacije najviše odgovara vašoj partnerici.

VRSTE VIBRATORA

Klasični vibrator
Idealni za stimulaciju penetracijom, no mogu se koristiti i kao stimulatori klitorisa
The Collection - Limited Edition Vibe Lattice

Rabbit vibrator
Dvostruka stimulacija, penetracijom i stimulacijom klitorisa
Jack Rabbit – Elite Warming Rabbit

Stimulator klitorisa
Eksterna stimulacija, najčešće pod kutem za bolji pristup klitorisu
Cashmere – Velvet Curve

Bullet/mini
Mali vibratori, najčešće glatkih tvrdih materijala, odlični za putovanja zbog diskretnog oblika
The Realm - Silver Bullet Rechargeable Vibe

G-spot
Vibratori sa zakrivljenim vrhom za stimulaciju G-točke
Nomi Tang – Getaway Plus 2

Realistični
Najčešće oblik pravog penisa, uglavnom mekanijih materijala
Dr. Skin - Dr. Ethan Gyrating Vibrator

Ljubavna jaja
Mali penetracijski vibrator u obliku jajeta s daljinskim upravljačem idealan za igru u dvoje
SVAKOM - Elva Vibrating Egg

Wand vibratori
Masažer za standardnu masažu i stimulaciju klitorisa
Lelo - Smart Wand Massager Medium, crni

VRSTE DILDA

Realistični
Oblik pravog penisa, većinom mekanijih materijala
Lovetoy - Dual Layered Silicone Dildo, 25 cm

Nerealistični
Stiliziranih oblika, raznih materijala
Gildo - Glass Dildo No. 5

Prilikom odabira pripazite na sljedeće:

Veličina
Pri kupnji vibratora ili dilda mnogi se zanesu i žele kupiti čim veći primjerak, pretpostavljajući da veći primjerak ujedno znači i više zadovoljstva, što često nije slučaj. Svaka žena ima drugačije želje i afinitete i bilo bi dobro prije kupnje istražiti čemu više naginje, ili kupiti proizvod u srednjem (prosječnom) rangu što se veličine tiče. U opisu svakog našeg proizvoda pronaći ćete detaljne mjere i tako si olakšati odabir.

Materijal
Materijal od kojeg je igračka napravljena važna je stavka – kako biste znali koji lubrikant koristiti, kakva će igračka biti na dodir (posve tvrda, posve meka ili nešto između) i kako će prenositi vibracije te kako se održava. Detaljnije o vrstama materijala od kojih su napravljene igračke možete pročitati ovdje

Realistični ili nerealistični?
Jedan od najvećih faktora kod odabira vibratora ili dilda je da li želite da svojim oblikom oponaša pravi penis ili želite nešto stilizirano iz svoje mašte. Mišljenja su podijeljena, pa tako određene žene više vole „pravu stvar“ dok druge žele imaginarni oblik s kojim će zadovoljiti svoje skrivene fantazije.

Sexy rublje

sexy_rublje

Sexy rublje može biti fenomenalan začin odnosu jer se njime pokazujete u novom svijetlu, iskušavate vlastite granice i, kao rezultat, osjećate se samopouzdano i seksi, što odlično djeluje na oba partnera.

Ovisno kakav scenarij želite stvoriti, možete odabrati sexy rublje koje je tek decentno lascivno, stoga ga se može nositi i van spavaće sobe (primjerice u klub) ali i sexy rublje koje je beskompromisno, nabijeno čistim sirovim strastima. Pri donošenju te odluke stvarate sexy fantaziju koju ćete podijeliti s partnerom i koja će vam pružiti nezaboravne zajedničke trenutke i još vas dugo inspirirati.

Odabir sexy rublja, ukoliko ga poklanjate, može se činiti kao težak zadatak. Međutim, ako bar donekle znate što vaša partnerica voli, ili u čemu biste je voljeli vidjeti, obavljeno je pola posla. Druga polovica tiče se nezgodnog pitanja veličine, no ni tu nema brige – svaki naš komad sexy rublja uz opis proizvoda ima detaljnu tablicu mjera kojom možete provjeriti koju veličinu odabrati. Preporučljivo je, ako ste potpuni laik, ipak zaviriti i u njen ormar i provjeriti koja slova dominiraju.

Kegel kuglice

kegel

Kegel kuglice su vrlo pažljiv, ali i funkcionalan poklon. Izvođenje Kegelovih vježbi mnogo je više potreba da nakon poroda ostanemo fit – Kegelove vježbe kroz cijeli tok života pomažu osnažiti vaginalne mišiće, što vježbačici donosi mnogo snažnije i intenzivnije orgazme. Nakon poroda Kegelove vježbe pomažu vratiti tonus vaginalnim mišićima, a u kasnijoj životnoj dobi kegelove vježbe pomažu spriječiti probleme s inkontinencijom.

Kegel kuglice olakšavaju izvođenje vježbi zahvaljujući svojoj težini i specifičnom dizajnu – vanjske kuglice su često šuplje, s manjom kuglicom unutra. Manja se kuglica pomiče kako se žena koja ih nosi kreće, i kuglice prirodno (zahvaljujući gravitaciji) nastoje ispasti van. Stiskanjem vaginalnih mišića kuglice sprečavamo da kuglice ispadnu i na taj način lakše i kvalitetnije izvodimo kegelove vježbe.

Kegel kuglice dolaze u dva oblika – kao jedna ili dvije međusobno povezane veće kuglice s omčom za lakše izvlačenje te kao jedna ili dvije male, nepovezane kuglice bez omče. Početnicama se preporučuje kupnja većih kuglica s omčom, jer je veće kuglice lakše zadržavati u vagini, odnosno nisu potrebni dobro izvježbani mišići i trening će biti ugodniji, dok će omčom biti lakše izvaditi kuglice van, ali i intenzivirati trening povlačenjem kuglica prema van i istovremenim snažnijim stiskanjem mišića. Vrlo male kuglice koje ne dolaze s omčom za izvlačenje namijenjene su iskusnijim korisnicama jer je za njihovo zadržavanje u vagini potrebno mišiće držati čvršće stisnutima. Također, kako nema omče za uklanjanje, kod dijela žena postoji bojazan da kuglice neće moći izvaditi, što je posve iracionalan strah – kuglice se u vagini nemaju gdje “izgubiti” (za razliku od anusa) i najlakše ćete ih izvaditi primjenjujući pritisak (kao pri porodu) u poziciji čučnja.

Analne igračke

anal

S obzirom na mnoge živčane završetke u anusu, mnoge žene uživaju u čarima analne stimulacije te je kupnja ovakve igračke idealan poklon za njih.

Analne igračke možemo razvrstati u sljedeće kategorije – analne kuglice (anal beads), analni čepići (butt plugs) te analni dildo.

Prilikom odabira pripazite na veličinu i materijale izrade, početnicama će sigurno više odgovarati manje igračke. Također nemojte zanemariti ni materijal od kojeg su napravljene igračke, preporučujemo kupovinu proizvoda od silikona koji je ujedno i najbolji materijal za izradu seksualnih igračaka, potpuno je neporozan i siguran za tijelo.

Igre osjetilima

osjetila

Igre osjetilima vrlo su popularan dodatak predigri jer nas izmiču iz rutine i unose nešto drugačije i uzbudljivo u našu seksualnu svakodnevicu. One se temelje na ideji da ukidanjem jednog osjetila ostala dobivaju na intenzitetu, stoga su odličan temelj za nezaboravnu predigru i sjajan način unošenja novih elemenata u odnos.

Igre osjetilima u pravilu uključuju povez za oči, gdje je ukidanjem osjetila vida partner/ica u poziciji slatkog iščekivanja i treptaja pred svakim vašim dodirom, poljupcem ili draženjem peruškom ili sličnim predmetom. Koža će tada biti mnogo osjetljivija i intenzivnije će reagirati na podražaj, što će rezultirati nesvakidašnjim uzbuđenjem i predigrom za pamćenje.

Ukoliko uključite i lisice, odnosno partneru/ici ograničite kretanje i podredite ih u potpunosti svojoj volji, njihov će užitak u potpunosti ovisiti o vašim željama, kao i obratno.

Senzualne masaže

System JO – Aromatix Massage Oil Chocolate 120 ml

Senzualne masaže omiljena su predigra iz niza razloga – masaža je odlična priprema za seksualni čin, smiruje, smanjuje osjećaj napetosti i izaziva osjećaj zadovoljstva i opuštenosti. Masiranje ujedno zbližava partnere.

Uz obavezan polumrak ili svjetlost svijeća i laganu muziku, za dobru je masažu preporučljivo koristiti masažno ulje kako bi masaža bila ugodna i senzualna, a ne bolna i nelagodna.

Osim vlastitih prstiju i ruke, za opuštanje partnera možete koristiti i masažere specijalno dizajnirane za opuštanje bolnih mišića i ukočenih predjela tijela. Oni se ujedno koriste kao odlični eksterni vibratori, tako da nakon masaže ne zaboravite i na masažu klitorisa.