Vodič za početnike – bondage proizvodi

Bondage

Otkrijte, istražite i otklonite sve svoje nedoumice vezane uz bondage. Bondage je dugo bio stigmatiziran kao neobična i nesvakidašnja seksualna pojava koju prakticiraju čudaci, no ta titula sve više i više slabi, djelomično i zbog popularnosti romana te ekranizacije 50 nijansi sive. To ne znači da su popularni svi aspekti bondagea, već da sve više parova isprobava i unosi pojedine elemente u svoj seksualni život te uživaju u novim podražajima i raznolikosti.

Povezi za oči

Sportsheets - Kožni povez za oči

Povezi za oči jedna su od najpopularnijih stavaka uz koje asociramo uz bondage, ali i igru osjetilima – povezima za oči partneru/ici smanjujete (ili posve ukidate) osjetilo vida, čemu on/ona postaje osjetljiviji na sve druge podražaje te na drugi način doživljava miris, okus ili dodir.
Povezi za oči mogu biti poput maske za spavanje ili u obliku vrpce a odabir između tih dvaju tipova je osobna preferencija.

Vezanje

X-Play – Ljubavne lisice

Vezanje je odličan začin vezi kojem se priklanjaju mnogo parovi željni otkrivanja dodatnih podražaja i neočekivanih senzacija, ali i produbljivanja odnosa s partnerom putem potpunog fizičkog prepuštanja i povjerenja.
Vrpce i užad za vezanje se možda isprva čini samorazumljivim kupovati u lokalnoj željeznariji, no pripazite na mekoću i fleksibilnost – uže mora biti dovoljno gipko da njime možete napraviti čvrst i siguran vez, posebice ako planirate kompleksnije vezanje.
Ne preporučuje se upotreba ljepljivih vrpca u svrhu vezanja ekstremiteta jer ona čupa i izuzetno je neugodna za nošenje – ljubitelji vrpci trebali bi se okrenuti posebnim vrpcama koje se lijepe same na sebe.
Kompleksniji sustavi za vezanje uključuju dva para lisica, za ruke i noge te set čvorova koji potom omogućuju različita vezanja, a učvršćuju se ispod kreveta ili ispod madraca kao i oni koji dolaze u obliku mreže, čime je moguće ekstremitete vezati pod različitim kutevima.
Drugi tip sustava za vezanje predstavljaju odlična rješenja za poboljšavanje poza, koja olakšavaju stimulaciju G točke, unaprijeđuju pojedine poze (doggy, primjerice) i postavljaju se bez bušenja
zidova na površine poput vrata.

Lisice mogu biti „klasične“ lisice kakve viđamo u filmovima, dakle metalne, uz njih dolazi po par ključeva, često imaju i mehanizam za brzo otpuštanje. One mogu biti i presvučene mekšim materijalom kako bi nošenje bilo ugodnije.
Drugi tip lisica dostupan na tržištu su meke lisice napravljene od čvrstog tekstila s mekom unutarnjom oblogom. One su mnogo ugodnije za nošenje od metalnih i jačina stiska se može regulirati.

Bičevi

Bijoux Indiscrets – Lilly Whip

Bičeve nekako najčešće povezujemo s pojmom bondagea, no pomalo nepravedno – bit bondagea nije u srednjevjekovnoj surovoj manifestaciji sile.
Pod zajedničkim terminom udaraljki možemo naći različite tipove koji pružaju drugačiju stimulaciju:

Paddleri, slapperi i ravnala služe za lagani, ali i jači spanking – drveni ili kožni, kruti su na dodir i njihov udarac boli tupo ali intenzivno, proizvodeći pritom karakterističan zvuk. Koriste se samo na stražnjici i bedrima

Floggeri su vrsta biča s puno resica – možete ih koristiti kao i klasične bičeve, pri čemu će proizvesti intenzivnu, oštru bol, ali i kao laganu stimulaciju u igri osjetilima, gdje njihovim vršcima možete stimulirati i dražiti leđa, stražnjicu i bedra

Bičevi – uobičajeno napravljeni od gume ili (umjetne) kože, koriste se za najsnažniju (i najbolniju) stimulaciju od gorenavedenih. Za pravilno rukovanje potrebno je nešto prakse, tako da ne isprobavajte odmah na partneru

Peruške

Fetish Collection – Feather Tickler

Iako peruške svrstavamo pod bondage, njihova je primarna svrha igra osjetilima, odnosno drugačija stimulacija niza živčanih završetaka u toku predigre. Užitak koji vam na koži može pružiti peruška senzacija je drugačija od svih ostalih, a ujedno prilagodljiva za cijeli niz seksualnih scenarija – od lagane erotike, preko dodatne stimulacije partnera kojem je ograničen osjet vida do izluđivanja zavezanog partnera.
Zbog svoje raznovrsnosti peruške su omiljen dodatak predigri i potrebno je tek malo kreativnosti i zaigranosti da se ovaj nevini predmet pretvori u moćno oružje.

Gagovi

Sex and Mischief – Ball Gag

Gagovima je cilj onemogućiti govor dok partnerova usta ostaju otvorena. Dolaze u nekoliko varijacija – kao ball gag, dakle loptica (početnicima se preporuča čim manja kako ne bi došlo do naprezanja mišića vilice) koja može biti šupljikava kako bi olakšala disanje na usta. Zatim u obliku poluge, O-prstena ili različite varijacije kuka koje drže usta otvorenim.
Onaj koji nosi gag ne može pričati i on/a mora na druge načine dati do znanja što želi, isto kao što druga, dominantna strana mora znati prepoznati te potrebe.

Maske

Fetish Fantasy Extreme - Latex Ball Gag Mask

Maske su važna sastavnica igre dominacije i odnosa moći – maske mogu prekriti cijelo lice, što ukazuje na submisivnost partnera te mu ukida osjetilo vida, dok pod rastezljivom tkaninom može disati bez poteškoća. Maske s otvorima za oči i usta, ponegdje i nos, savršeno će se uklopiti u svaku fetish fantaziju.
Za ultimativno submisivan dojam, maski pridružite neki odjevni predmet od latexa ili ogrlicu s povodcem ili lančićem za bradavice.

Ogrlice i povodci

Sportsheets - Kožna ogrlica i povodac

Ogrlica i povodac indikator je odnosa moći – submisivni partner ogrlicom dokazuje svoju poziciju, a dominantni ga kontrolira povodcem. Najčešće su od prave, kvalitetne kože zamamnog mirisa uz obavezan poneki metalni dodatak, a mogu biti i gumene.
Vezuju se kopčom ili na čičak, i većinom svi imaju O ring za koji se može pričvrstiti povodac.
Kod ogrlica je od iznimne važnosti da budu dovoljno prostrane za vrat kako ne bi stvarale poteškoće pri gutanju.

Stimulacija bradavica

Štipaljke za bradavice s kožnim ukrasima

Bradavice su jedna od najosjetljivijih točaka na tijelu i nećete pogriješiti ako im tijekom predigre ili seksa posvetite nešto više pažnje, a pritom vam od velike pomoći mogu biti štipaljke za bradavice. One najčešće dolaze s regulatorom na navoj kojim dozirate primjenu pritiska na bradavicu.

Važan element stimulacije bradavica je težina koju štipaljka dodaje. Štipaljka na bradavici može sama po sebi biti vrlo uzbuđujuća, no dodatni teret (poput lančića ili utega) svaki će vaš pokret popratiti stimulativnim njihanjem i povećanim zadovoljstvom.

Stimulacija uretre

Steel Power Tools - Penis Plug s prstenom, 28 mm

Urethra play je praksa širenja uretre penis plugovima različitih širina i duljina. Kraći plugovi koriste se za internu stimulaciju glavića, odnosno uretre koja je prepuna živčanih završetaka te njena stimulacija također može donijeti užitak. Mogu biti ravni ili naborani za dodatnu stimulaciju ili se postepeno širiti. Neki od njih imaju prsten za olakšano vađenje (koji pritom izgleda kao piercing), a neki dolaze s rupom za uriniranje i ejakulaciju.

Dužim penis plugovima, tzv. uretra štapićima, uretra se širi kao pri uzimanju urološkog brisa, no zbog seksualne stimulacije, koja kod mnogih korisnika sama izaziva orgazam, bez ikakvog drugog podražaja. Dugim štapićem napredni korisnici mogu stimulirati uretru i mokraćni mjehur na nov i drugačiji način, no iznimno je bitno upustiti se u istraživanje širenja uretre s odgovarajućim alatom – metalni plug koji je preuzak može oštetiti, točnije probušiti mokraćnu cijev, dok preširok plug može dovesti do pucanja iste od preopterećenja.
Sve igračke namijenjene insertaciji moraju biti sterilne i korištene uz sterilni lubrikant kako bi se, osim navedenih ozljeda, spriječile pojave infekcija urinarnog trakta.

Chastity devices

CB 6000 Chastity Cage

Chastity devices generalno povezujemo s napravama koje omogućuju (ili nameću) apstinenciju, no nije riječ samo o suzdržavanju od seksa.
Ženski chastity uređaji dijele isti princip sa srednjevjekovnim čuvarima ženske nevinosti – nemoguće je skinuti ih bez ključa, kao i umetnuti išta kroz njih preko određene debljine. Ove današnje, za razliku od srednjevjekovnih, nemaju dodatak oštrica ili šiljaka kao dodatnu opremu. Moguće je obavljati nuždu tijekom nošenja, iako nisu predviđene za dugotrajno nošenje – masivne su, od deblje, čvrste kože i stoga se naziru ispod odjeće, i bitnije ograničavaju kretanje.

Muški chastity uređaji mogu biti slični ženskima, poput pojasa koji se steže oko penisa i testisa i na taj način sprečava stimulaciju i mogućnost penetracije od strane nosioca.
Drugi tip uređaja za muški chastity je cage, odnosno kavez koji, ako se pravilno namjesti, u potpunosti ukida mogućnost ikakvog seksualnog kontakta, kao i postojanja erekcije. Kavez dolazi u nekoliko varijacija – plastični, silikonski ili metalni. Plastični i silikonski namijenjeni su dugotrajnom (višednevnom ili tjednom) nošenju bez osjećaja nelagode i savršeni su za muškarce koji žele upravljanje svojom seksualnošću u potpunosti prepustiti nekom drugom. Metalni kavez nije namijenjen dugotrajnom nošenju (iskusni korisnici mogu ih nositi oko 1 dan).

Image:Maks08/Bigstock.com