Vodič za početnike – Lateks rublje

Lateks rublje

Sviđa vam se visoki sjaj, osjećaj utegnutosti i onaj specifičan miris? Nakon wetlook efekta i prave kože, dobrodošli u svijet lateksa! Tražite li svoj prvi komad rublja od ovog jedinstvenog materijala, upoznajte se s njegovim specifičnostima.

Prije kupnje

Prije odluke o kupnji, svakako provjerite imate li alergiju na lateks. Čak i ako ste prethodno koristili proizvode od lateksa (poput kondoma ili kućanskih rukavica), provjerite kako će vaša koža reagirati na različitim dijelovima tijela. Preporučamo da obične kuhinjske rukavice razrežete na manje dijelove i stavite ispod odjeće, direktno na tijelo, na različita mjesta na tijelu i ostavite tamo jedan do dva sata i provjerite je li se pojavilo crvenilo ili bilo koji drugi znak iritacije na koži.

Odabir veličine

Kako je jedan od najprivlačnijih aspekata lateks rublja njegova nevjerojatna rastezljivost i sposobnost da vas “izravna” i ispegla neravnine na tijelu, dajući vam nevjerojatno glatku i skladnu silutetu, rublje za vas mora biti naočigled manje od odjeće koje nosite svakodnevno. Primjerice, ako nosite veličinu M, odaberite rublje veličine M ali očekujte da će, kada dođe, rublje biti znatno manje (u prosjeku 3-10 cm u odnosu na standardne mjere) – no takvo i treba biti.

Lateks je prirodni materijal koji ne diše, tako da ako odaberete komad odjeće koji je premalen, kretanje će vam biti otežano i – neugodno. Lateks u pravoj veličini mora biti napet, uzak i bez nabora tkanine, ali i ugodan na nošenje i ugodan na koži.

Kako nositi lateks

Lateks rublje mora na vama biti napeto i usko, stoga je samo oblačenje i svlačenje nešto drugačije i zahtijeva nešto više opreza, posebice jer se lateks može oštetiti ili puknuti ako niste oprezni.

Također, lateks treba naučiti nositi – zato počnite od manjih, jednostavnijih komada poput čarapa, mini suknje ili rukavica. Takvi komadi najčešće dolaze izliveni u jednom komadu i lateks je tanji, stoga i i više rastezljiv.

Lateks treba osjetiti pod prstima i isprobati kako je kretati se u njemu. Jednom kada to isprobate, krenite sa zahtjevnijim komadima.

Preporučljivo je da prvi put kada oblačite lateks to ne činite sami već uz pomoć prijatelja/ice ili partnera/ice. Lateks se pri oblačenju može vrlo lako nagužvati i stvoriti čvrsti pojas koji vam može značajno otežati disanje ako ga oblačite preko glave. Također, prvo oblačenje lateksa može biti pomalo nespretno iskustvo, pa uključite pomoć ako možete.

Kako obući lateks

Oblačenje lateks rublja je nešto duži, ali i zabavan proces! Prvi je korak uključuje vas, odabrani komad rublja i silikonski lubrikant ili sredstvo za održavanje lateksa. Ako oblačite haljinu, majicu, suknju ili sličan komad odjeće koji pokriva torzo, skinite se u potpunosti – ispod lateksa ne nosi se ništa. Kako se lateks vrlo lako lijepi na kožu (posebice jer odjeća mora biti uža), oblačenje ćete neizmjerno olakšati nanošenjem lubrikanta na kožu i unutarnju stranu rublja. Primjerice, ako oblačite lateks čarape, lubrikant nanesite na stopala, potkoljenice i bedra i razmažite a na cijelu unutrašnjost čarape nanesite lubrikant u tankom sloju i utrljajte rukom. Čarapu nataknite na stopalo i lagano je pomičite uz nogu i pazite da se materijal ne gužva – taj je proces vrlo senzualan i traje nešto duže, stoga ne žurite jer možete oštetiti materijal, posebice pripazite na duge nokte i nakit. Drugi način na koji možete obući lateks je da ruke gurnete ispod odjeće, odmaknete je od kože i obučete.

Većina lateks rublja dolazi u jednom komadu, odnosno rađeno je na način da je napravljen odljev bez šavova, ali i bez patentnih zatvarača i drugih načina koji olakšavaju oblačenje, stoga ćete lateks i oblačiti i skidati tako da se iz njega “imigoljite”. U prvom susretu s komadom razmislite kako ga je najlakše obući – ako imate snažne bokove, haljinu ćete možda lakše obući od glave nadolje nego obratno, primjerice.

Kada ste se obukli, vrijeme je da lateksu pružite onaj poznati senzualni sjaj. Fenomenalni visoki sjaj jedna je od najseksi strana lateksa, a postići ga možete utrljavanjem lubrikanta na bazi silikona ili sredstva za održavanje lateksa. Sjaj će biti postojan jer lateks ne upija, ali ako namjeravate izlaziti van u lateks rublju, imajte sa sobom sredstvo za održavanje jer će sjaj nestati ako se sredstvo upije u druge tkanine, poput odjeće ljudi oko vas ako ste u kontaktu.

Skidanje lateksa također je nešto dugotrajnije, jer prema materijalu treba biti pažljiv kako ne bi došlo do oštećenja. Uzmite si vremena, ne brzajte i senzualno ga skidajte umjesto da ga razvlačite i pokušavate skinuti povlačeći rubove odjeće. Gužvanje, štipanje rublja prstima ili noktima i slične radnje mogu oštetiti materijal i dovesti do pucanja.

Imajte na umu

Znojenje je neizbježno kod nošenja lateksa jer on nije prozračan. Na dijelovima gdje ga izložimo lateks rublju naše će tijelo formirati sloj znoja koji će zapravo olakšati nošenje, jer će omogućiti rublju da se pomiče s vama i udobnije pristaje, no pritom može doći do dehidracije, pogotovo ako konzumirate alkohol, stoga pripazite.

Čišćenje i održavanje lateksa

Kao prirodan, biorazgradiv materijal, lateks se može uništiti u doticaju s drugim tvarima, a posebice je osjetljiv na ulja, poput onih koja se luče iz kože. Kako je lateks ujedno vrlo skup, ispravno održavanje je vrlo važno za dugogodišnje zadovoljstvo rubljem.

Nakon što ste skinuli rublje, namočite ga u mlaku vodi u kadi ili većoj posudi. Za čišćenje izbjegavajte sapune i šampone koji sadrže ulja ili petrolej, a preporučaju se sredstva za osjetljivu kožu, poput baby šampona, no provjerite sastav. Lateks temeljito nasapunajte i uklonite sve mrlje, tragove prljavštine, znoja i sredstva za sjaj i temeljito isperite mlakom vodom.

Prilikom čišćenja izbjegavajte dodir lateksa i bilo kakvog metala – metal može proizvesti mrlje na lateksu, odnosno može doći do promjene boje, makar kontakt bio vrlo kratak.

Čuvanje lateksa

Nakon što ste ga očistili, lateks treba temeljito osušiti izvana i iznutra, najbolje papirnatim ručnikom. Preostalu vlagu možete ukloniti tako da rublje posipate talk puderom i otresete višak.

Sloj papira (poput papirnatog ručnika) će i dugoročno zaštititi materijal prilikom skladištenja, jer će upiti vlagu u zraku. Tako pripremljenu odjeću od lateksa spremite u plastičnu vreću i držite na hladnom i mračnom mjestu bez direktne sunčeve svjetlosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.