Vodič za početnike – Kegel kuglice

Kegel kuglice

Seks bi trebao biti ugodno dijeljene senzualnih iskustva između vas i vašeg partnera. I muškarci i žene mogu unaprijediti fizički aspekt svojih seksualnih funkcija i užitaka pravilno izvodeći Kegel vježbe za jačanje mišića zdjelice.

Ginekolog dr. Arnold Kegel stvorio je vježbe za jačanje mišića zdjelice koje pomažu kod problema s nekontroliranim mokrenjem žena nakon poroda, vraćaju vaginu u stanje prije poroda zatežući vaginalne mišiće, te olakšavaju postizanje orgazma i veće uživanje u njemu. Kod muškaraca pridonose kontroli orgazma, pomažu kod problema s preranom ejakulacijom te povećavaju intenzitet erekcije.

Što je pubokokcigealni mišić?

Kako biste pronašli svoj Kegel mišić, pokušajte zaustaviti tok urina za vrijeme mokrenja. Mišić kojim ste to uspjeli (pubokokcigealni mišić) ključan je za izvođenje Kegelovih vježbi. Jednostavna vježba koju možete izvoditi svakodnevno je stiskanje Kegelovih mišića kao kad želite zaustaviti mokrenje – zadržite kontrakciju 4 do 5 sekundi, te potom opustite mišiće na 3 sekunde. Ponovite cijeli proces 15 puta, 3 puta dnevno. Postupno možete povećavati zadržavanje kontrakcije mišića do 10 sekundi.

Kako koristiti kuglice?

Mnogo učinkovitiji i jednostavniji način na koji žene mogu vježbati je s vaginalnim kuglicama. Najčešće se radi o dvije povezane šuplje kuglice, koje u sebi često imaju manju kuglicu koja okretanjem stvara vibracije koje vam uz to pružaju i vrlo neobični užitak. Prilikom korištenja vaginalnih kuglica, prvo nanesite lubrikant na bazi vode na njih,   umetnite ih u vaginu pazeći da trakica za izvlačenje stoji s donje strane za lakše vađenje. Jednom kada su kuglice udobno insertirane, možete hodati, trčati, plivati ili jednostavno obavljati svakodnevne poslove. Važno je micati se tijekom korištenja. Micanjem će kuglice imati tendenciju “ispadanja“, a vi ćete ih zadržavati stiščući vaginalne mišiće, te ih pritom vježbati. Radite to 20-30 minuta dnevno, svaki dan. Opterećenje možete povećati laganim povlačenjem trakice prema van i u isto vrijeme stiskati mišić.

Zašto koristiti kuglice?

Redovnim korištenjem vaginalnih kuglica, one će suziti i ojačati mišiće vaše vagine, te vam omogućiti snažnije orgazme uz veću kontrolu. Neke žene kažu da su doživjele svoje prve orgazme kao razultat osnaživanja svojih vaginalnih mišića. Ako to nije povod za vježbanje, možda će biti činjenica kako će stiskanje vaginalnih mišića za vrijeme seksualnog odnosa potpuno izluditi vašeg muškarca i  pružiti mu zaista uzak osjećaj.

Zbog vaše sigurnosti, uvijek koristite kvalitetne igračke provjerenih proizvođača, izrađenih od kvalitetnih materijala poput silikona, također ne zaboravite koristiti i visoko kvalitetne lubrikante na bazi vode za vaše intimne trenutke, povećavaju užitak korištenja igračaka i dodaju novu dimenziju u predigru i vođenje ljubavi. Kako biste sačuvali vaše ljubavne dodatke dalje od znatiželjnih očiju u vašem domu (pogotovo dječjih), držite ih u skrivenoj kutiji s ključem ili neprimjetnom jastuku koji će se uklopiti u svaku spavaću sobu. Ne samo da će vam biti zabavno puniti vašu tajanstvenu kutiju, već i uzbuđujuće.

Image:  Eillen/Bigstock.com