Višestruki muški orgazmi su mogući!

Višestruki muški orgazmi

Predugo je trajala zabluda da su jedino žene u mogućnosti iskusiti višestruke uzastopne orgazme. Vrijeme je da razbijemo mitove i ukažemo vam na neslućene vrhunce užitka dostupne i muškarcima.

Rad i disciplina

Kao što to biva u vezi mnogih najboljih stvari u životu, najprije se treba malo izvježbati i pomučiti prije nego što ste spremni doživljavati dugotrajne uzastopne orgazme. Ne brinite, nije ništa strašno. Ne trebate biti u stanju dizati vreće cementa penisom niti se penjati na mistične planinske vrhove u potrazi za duhovitim prosvjetljenjem. Upravo suprotno, prije svega trebate se raskomotiti u okrilju vlastitog doma i – masturbirati. Nije baš put kroz trnje, ali vjerujte da ćete doći do zvijezda.

Moramo razumijeti da se orgazam kod muškarca zapravo sastoji od dvije povezane, ali zapravo zasebne fiziološke reakcije. Kod muškaraca je ejakulacija proces koji slijedi ekstazu orgazma vrlo kratko nakon što započne sam klimaks. Zbog te prividne istovremenosti orgazam se poistovjećuje s ejakulacijom iako je od nje zapravo odvojen. Odnosno, možete doživjeti orgazam, a da ne ejakulirate. I baš u tom grmu leži zec. Tijekom ejakulacije dolazi do lučenja povišenih razina hormona oksitocina i prolaktina za koje se sumnja da su izravno povezani s duljinom trajanja refrakcijskog perioda.

Refrakcijski period je vrijeme potrebno tijelu za oporavak nakon orgazma. I muškarci i žene doživljavaju refrakcijski period iako kod muškaraca u pravilu traje duže nego kod žena te je vidljiviji zbog splasnuća erekcije. Ukoliko uspijete odgoditi ili spriječiti ejakulaciju možete doživjeti vrlo intenzivne višestruke orgazme.

Kegelove vježbe za muškarce

Ejakulacija se događa kada ritmičke kontrakcije mišića smještenih u zdjelici počnu tjerati sjemenu tekućinu kroz mokraćovod (brzinom od približno 11 km/h). Najvažniji mišić za taj proces je onaj koji vam ujedno kontrolira protok mokraće tijekom uriniranja – pobokokcigealni mišić koji možete izvježbati kao i bilo koji drugi. On postoji i kod žena i kod muškaraca te ako ste čuli da neka pripadnica ljepšeg spola radi Kegelove vježbe to znači da trenira upravo taj mišić.

Kegelove vježbe su odličan način za sprečavanje inkontinencije i jačanje seksualnog užitka te postoje verzije i za muškarce. Vježba nije teška – u opuštenom stanju pokušajte stiskati i opuštati pubokokcigealni mišić nekoliko puta zaredom. U slučaju da ne znate koji točno mišić je u pitanju, pokušajte zaustaviti mlaz pri uriniranju i osjetit ćete stezanje na području međice (tkivo između anusa i korijena penisa). Iskušajte metodu nekoliko puta tijekom urinacije te ćete ubrzo moći to isto voljno napraviti i “na suho”.

Prakticirajte Kegelove vježbe desetak minuta 2-3 puta na dan – cilj vam je postepeno doći do stadija u kojem možete zadržati pubokokcigealni mišić stegnutim barem 20 sekundi. Najbolje od svega je to da te vježbe možete prakticirati bilo kad i bilo gdje – u krevetu, na poslu, u javnom prijevozu jer nitko osim vas ne može znati, niti primjetiti, da ih radite. Vrlo je važno da vježbate redovito, pogotovo u početku. Čak i par dana bez vježbe će unazaditi vaš napredak. S vremenom više nećete trebati ulagati toliko truda i vremena već će i povremena kondicijska vježba biti dovoljna.

Orgazam bez ejakulacije

Kada dovoljno nabildate pubokokcigealni mišić on će biti dovoljno jak da ćete moći svjesno odgoditi orgazam te čak spriječiti ejakulaciju kada on nastupi. Pri samom početku orgazma stegnite mišić i nemojte ga otpuštati do samog kraja – ako ste dovoljno trenirali doći će do retrogradne ejakulacije, odnosno preusmjerit ćete izbacivanje sjemene tekućine prema mokraćnom mjehuru umjesto prema penisu. Na taj način doživjet ćete orgazam, ali zadržat ćete erekciju i visoko stanje uzbuđenosti bez prije spomenutog refrakcijskog perioda što znači da možete raditi dalje prema idućem orgazmu. Iskusit ćete sasvim dugačiji oblik orgazmičkog iskustva koji može biti praćen mnogo jačim kontrakcijama, pogotovo trbušnih mišića.

Ovakav orgazam može biti mnogo intenzivniji i dugotrajniji od uobičajenog. Iako ste počeli stiskati pubokokcigealni mišić na vrijeme, vrlo je vjerojatno da ćete osjećati kontrakcije penisa kao pri ejakulaciji (što ne znači da će do nje uistinu doći ako je mišić dovoljno jak). Može doći do male količine iscjetka, ali snaga ejakulacije i količina ejakulata neće biti niti približna onome kod “običnog orgazma”. Ukoliko ste bili uspješni moći ćete nastaviti stimulaciju bez gubitka osjetljivosti i uobičajenog refrakcijskog perioda. Vrlo vjerojatno ćete ispočetka osjećati pojačani pritisak u zdjelici što je potpuno normalan rezultat pojačanog dotoka krvi u taj dio tijela uslijed orgazma.

Samu retrogradnu ejakulaciju možete izazvati i ako pritišćete međicu (npr. prstom) tijekom orgazma jer na taj način fizički zatvarate sjemenovod te ne dopuštate izljevanje sperme u mokraćovod, ali ovakva metoda neće rezultirati ni približno istim doživljajem kao korištenje Kegelovih vježbi.

Moramo vas upozoriti kako je u rijetkim slučajevima moguće da, ukoliko previše puta odjednom izazovete retrogradnu ejakulaciju, dođe do začepljenja mokraćovoda, pogotovo ako patite od kroničnih problema mokraćnog trakta. Ukoliko dugo vremena (s individualnog stajališta) niste trebali urinirati makar ste popili veliku količinu tekućine te osjećate bol ili neugodu na području mokraćnog mjehura što prije posjetite liječnika.

Zadržavanje na vrhuncu (edging)

Sad kada znate koji mišić treba stiskati, trebate se naučiti točno u kojem trenutku vama osobno najbolje odgovara da ga stegnete za maksimalni učinak i užitak. To jedino možete ostvariti redovitim i temeljitim vježbanjem Desanke Šakić. Odvojite barem 20 minuta dnevno za masturbaciju. Cilj vam tada ne smije biti žurno postizanje samog orgazma – uzmite si vremena i polako upoznajte sami sebe.

Promatrajte na koji način dišete kako se bliži orgazam, kako vam se stežu i opuštaju pojedini mišići tijekom masturbacije, kakav je osjećaj i osjetljivost penisa u pojedinom stadiju, posebice prije samog orgazma. Stadij koji prolazite neposredno prije samog orgazma se naziva plato – upravo tada ste najosjetljiviji i osjećate vrlo intenzivan užitak. Cilj vam je balansirati na tom platou – ne dopustiti opuštanje i smanjenje osjetljivosti niti preći u iduću fazu – orgazam. Ubrzo ćete znati vrlo dobro prepoznavati stadije uzbuđenosti i znakove nastupajućeg orgazma. Pokušavajte se zadržati na samom vrhuncu užitka čim duži period vremena, ali bez da doživite sam orgazam (sa ili bez ejakulacije). Najbolje od svega je to što će svaki sljedeći vrhunac biti sve intenzivniji i ugodniji, po užitku bolji i dugotrajniji od uobičajenog orgazma.

Jedan od najvažnijih i, na žalost, često ignoriranih elemenata seksa je disanje. Užitak koji doživljavamo tijekom seksa u tijelu proizvodi fiziološki slične pojave kao kad ste pod stresom – pojačan protok krvi kroz krvožilni sustav i ubrzavanje ritma disanja. Pravilnim disanjem možete uspješno kontrolirati svoju razinu uzbuđenosti što je odličan način za produženje seksualnog odnosa u cijelosti. Tijekom seksa disanje često postaje ubrzano i pliće nego inače – udah i izdah su tada više rezultat širenja i skupljanja prsnih mišića i ramena nego dijafragme (mišić smješten u između prsnog koša i trbuha). Kada primjetite da vam se disanje ubrzalo, usporite i počnite dublje disati kroz dijafragmu. To će vam pomoći spustiti krvni tlak i odgoditi trenutak orgazma. Smirivanje tempa ne treba dugo trajati, već samo nekoliko udaha punim plućima bi trebalo biti dovoljno da dobijete na vremenu – cilj je da se momentalno vratite s ruba orgazma, a ne da u potpunosti izgubite stanje uzbuđenosti.

Tehnike u paru

Nakon što ste tu tehniku savladali (i dobro utvrdili) sami možete ju primjeniti i u paru te tako iskusiti (i pružiti) nevjerojatno seksualno iskustvo. Ne samo da će seks trajati mnogo duže već će i užitak biti mnogo intenzivniji, no treba vam dobra priprema.

Prije svega pokažite i objasnite partnerici što možete učiniti i kako to djeluje na vas. Ako je zainteresirana bilo bi najbolje da joj sami pokažete u čemu je stvar – zamislite to kao seksi predstavu – sigurno će vam se ubrzo htjeti pridružiti. Uzajamna masturbacija je najbolji način da oboje iskusite kako bi to funkcioniralo u praksi i kako biste naučili čitati različite znakove uzbuđenja i približavanja orgazma. Dajte si vremena da isprobate različite načine stimulacije kako biste bili čim bolje sinkronizirani dok ne odlučite isprobati pravu stvar.

U pravilu je mnogo teže ostvariti višestruke orgazme tijekom snošaja zbog toga što je stimulacija penisa mnogo intenzivnija nego pri masturbaciji. Morate pronaći onu pozu koja bi vam najbolje odgovarala. U pravilu su to udobne poze u kojima vi imate više kontrole nad kretnjama i koje stvaraju dodatno trenje na glavić, točnije, one poze u kojima vam tijela stoje pod pravim kutem. Prakticiranjem ovih tehnika tijekom seksa zbog vaše bolje seksualne kondicije moguće je i njoj priuštiti višestruke orgazme.

Iskušavajte svoje granice – čim više, dulje i češće se možete zadržati na vrhuncu užitka, na samom rubu orgazma, a da ga ne prijeđete, onaj trenutak u kojem si dopustite ejakulaciju će biti uistinu nezaboravno, neopisivo iskustvo. Kombinacijom svih ovih tehnika – poznavanjem svog tijela, kontrolom disanja, prakticiranjem Kegelovih vježbi (te njihove pravilne implementacije u ključnom trenutku) i odgađanjem možete doživjeti uistinu neopisivo orgazmičko iskustvo. Često ga opisuju kao orgazam cijelim tijelom koji može trajati mnogo dulje od uobičajenih nekoliko sekundi. Neki tvrde da je moguće doživjeti i nekoliko minuta čistog užitka – toliko dugog i intenzivnog da s vremenom može postati čak i “nepodnošljiv” zbog konstantnog ekstatičnog grčenja cijelog tijela (pogotovo trbušnih mišića).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.