Analno ispiranje – kako i zašto?

Analno ispiranje

Analno ispiranje je uobičajena praksa kod ljudi koji upražnjavaju analni sex ili koriste analne seksualne igračke. Ono predstavlja čišćenje rektalnog otvora prije ili nakon analne penetracije. Analno ispiranje nije isto što i klistiranje, iako je bazični princip isti, osim što je klistiranje invazivnija metoda (koristi se veća količina vode koju se unosi u dublje dijelove crijeva).

Analno ispiranje je proces kojim ispiremo i čistimo izlazno crijevo i rektum, dakle dijelove tijela odgovorne za skupljanje fecesa (stolice), čime uklanjamo sve moguće ostatke istog.

Za početak, da naglasimo neke činjenice; svi obavljamo veliku nuždu i ne postoji osoba s potpuno čistim rektumom. Analno ispiranje nam omogućava da spriječimo neželjene „nezgodne situacije“. Ispiranje može učiniti čitav doživljaj analnog seksa mnogo ugodnijim iskustvom za oba partnera – osjećaj da pristupate analnog igri „dolje čisti“, povećava šanse za maksimalno uživanje u njoj. Stoga, nemojte mislite da jedino vi trebate analno ispiranje. Potrebno je svakome tko kreće u analne pustolovine.

Pribor za analno ispiranje

Najčešće sredstvo za ispiranje je obična voda, iako neki koriste i preporučuju slanu vodu ili fiziološku otopinu (slana otopina u kojoj je koncentracija soli jednaka kao u ljudskome tijelu). No, obična voda će sasvim dobro odraditi posao.

Pribor koji vam je potreban za analno ispiranje je:

• Pumpica za analno ispiranje (bilo koja vrsta „anal douche seta“ će odgovarati, a model ovisi isključivo o vašim preferencama i potrebama)
• Mlaka voda

Za uspješno analno ispiranje potrebno je odabrati adekvatan pribor. Dakle, nemojte koristiti improvizirane pumpice, već koristite isključivo analne pumpice namijenjene upravo za tu svrhu.
Pri odabiru pribora obratite pažnju da nastavci za pumpicu nemaju oštre rubove kojima biste se mogli ogrebati ili porezati, pa nakon kupovine prvo temeljito istražite insertacijski dio. Najbolji su lagano savitljivi nastavci ili pak plastični nastavci oblih bridova.
Toy Joy – The Geyser Anal Douche Hose 15 cm

 

Prije no što započnete s analnim ispiranjem potrebno je znati neke osnovne anatomske pojmove, kako biste si mogli predočiti što i zašto činimo.

Ispiranjem čistimo anus i rektum (izlazno crijevo). Ne želimo ulijevati vodu dublje u debelo crijevo, jer ćemo time isprovocirati rad crijeva (to bi u stvari bio tzv. klistir) što će nas potaknuti na veliku nuždu, već vodom treba napuniti dio izlaznog crijeva do točke gdje zadnje crijevo prelazi u silazno crijevo, što je cca 15 cm u dubinu.

Korak po korak

Dakle, kupili ste svoj set za analno ispiranje. Što sad? Krenimo korak po korak;

• Najbolje je postupak provesti 45 min prije planiranog analnog seksa
• Izvadite pumpicu iz kutije i operite ju nalijevanjem vode u pumpicu i istiskivanjem kroz nastavak, kako biste bili sigurni da je potpuno čista
• Kada je pumpica čista, napunite je vodom temperature tijela (cca 36 – 37°C)
• Na vrh nastavka i anus nanesite malu količinu lubrikanta te ga umetnite ga u anus. Stisnite pumpicu, kako bi voda iz nje izašla u rektum.
Taj dio procesa je najjednostavnije raditi iznad wc-a, no morate prilagoditi kut položaja tijela nastavku za ispiranje. Ako se pojavi bilo kakva bol ili neugoda, odmah prekinite
• Zadržite vodu dok ne osjetite poriv da ju izbacite
• Postupak ponovite nekoliko puta, dok voda koja izlazi nije čista

I kao i kod svega, ključ je u umjerenosti. Povremeno ispiranje uz pažljivo rukovanje pumpicom, potpuno sigurno neće učiniti nikakvu štetu. Naravno, s ovom procedurom ne treba pretjerivati. Rektum ima zaštitni sloj koji štiti sluznicu, kao i „dobre bakterije“ koje prirodno žive u crijevima i potrebne su za pravilno funkcioniranje organizma. Prečestim ispiranjem možete isprati taj zaštitni sloj, što može rezultirati lakšim oštećenjem sluznice rektuma.

Image: chaoss/Bigstock.com

2 thoughts on “Analno ispiranje – kako i zašto?

    • Libido.hr says:

      Poštovani,

      nakon analnog ispiranja nije potrebno mirovati, ali je potrebno provesti neko vrijeme na WC-u dok ne osjetite da je tijelo izbacilo svu vodu koju ste unijeli jer će vas ispiranje potaknuti na obavljanje velike nužde. Nakon toga se možete slobodno kretati i sve normalno raditi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.