Analni seks – sve što trebate znati

Analni seks 101

Kada govorimo o prakticiranju analnog seksa postoje tri skupine ljudi; oni koji ga nikada nisu iskusili, oni koji su ga probali i nisu se oduševili i na kraju oni koji ga redovito konzumiraju i apsolutno uživaju u njemu.

Ovaj je članak namijenjen prvoj skupni – onima koje analni seks zanima, ali se možda još nisu dovoljno ohrabrili, kao i one koji prema analnom seksu imaju potpuno negativno mišljenje, često temeljeno na jednom neugodnom ili bolnom iskustvu.

Takvo iskustvo može biti rezultat nedovoljne pripreme ili prisile na analni seks. Najčešće ta prisila dolazi od muškaraca koji žele isprobati analni seks, te žene “popuštaju”, što je samo po sebi ultimativni recept za loše seksualno iskustvo. U takvim je okolnostima i priprema minimalna ili čak nepostojeća (što ne želimo ni zamišljati), što nikako ne može završiti dobro.

Analni seks koji se dogodi “slučajno”, forsiranjem od strane muškaraca i bez prethodnog dogovora (ili još gore, unatoč protivljenju druge strane) može rezultirati samo neugodnim i bolnim iskustvom, a potencijalno i ozljedama. Odlučite li se na analni seks impulzivno i uz “prirodnu lubrikaciju”, osim intenzivne boli može doći do sitnih oštećenja ili pucanja kože anusa, što je plodno tlo za upale i infekcije. Za razliku od vaginalnog, analni otvor i rektum nemaju prirodno vlaženje, a, budući da su vrlo osjetljivi, obavezno je i apsolutno neophodno podmazivanje lubrikantom.

Razgovor i istraživanje

Prvi analni seks ne može (niti ne bi trebao) biti spontan i impulzivan. Razgovarajte, budite iskreni i istražite koje su zapravo prednosti analnog seksa – jer suprotno općem mišljenju, analni seks nikako nije čin u kojem samo muškarac uživa, a žena ga trpi ili, još gore, “nagrađuje” muškarca.

Anus je prepun živčanih završetaka čija nam stimulacija pruža iznimno seksualno zadovoljstvo. Za muškarce je analna stimulacija posebno zadovoljavajuća zbog prostate čijim podraživanjem dolazi do iznimno snažnih orgazama. Uz vježbu, muškarci mogu doživjeti orgazam samo analnom stimulacijom prostate bez ikakvog podražaja penisa.

Pri analnom seksu će kod žena doći do neizravnog podražaja G-točke i klitorisa čiji završeci sežu do anusa, tako da je pod određenim kutevima i u nekim pozama (recimo, s boka) moguće pri analnom seksu stimulirati ove dvije točke. Osim toga, analni seks uz stimulaciju klitorisa (bilo prstima, bilo igračkom) kod većine žena rezultira iznimno snažnim orgazmom.

Osim samog analnog seksa, važno je napomenuti da oba spola mogu uživati u samoj analnoj stimulaciji, gdje nam ugodu ne pruža penetracija, već podraživanje brojnih živčanih završetaka, što tijekom seksa ili masturbacije rezultira jačim, intenzivnijim i dugotrajnijim orgazmom. U tu svrhu možete koristiti prste, butt plug ili analne kuglice, gdje potonje možete polako izvlačiti kao biste njihovom kugličastom teksturom stimulirali anus i pojačali orgazam.

Analni seks – korak po korak

1. Higijena

Održavanje analne higijene je ključno kako bi prvo analno iskustvo prošlo bez nelagode i iznenađenja i dovoljno je da obavite veliku nuždu nekoliko sati prije i upotrijebite intimni tuš i biti ćete mnogo opušteniji, što će uvelike povećati šanse da iskustvo bude ugodno i bezbolno.

Prehrana bazirana na vlaknastoj hrani olakšati će vam čišćenje, stoga se svakako preporučuje. Rektum ne sadržava fekalije, već se one nalaze u debelom crijevu dok ne dođe vrijeme za obavljanje velike nužde. Ako ste je obavili i nakon toga obavili analno ispiranje, nema razloga za brigu.

Korištenje intimnog tuša nije nužno svaki puta kada imate analni seks, posebice ako to namjeravate često, jer redovito ispiranje može poremetiti balans bakterija i oštetiti zaštitnu sluznicu rektuma koja osigurava pravilan rad crijeva.

2. Priprema

Za ugodan, bezbolan i uspješan prvi analni seks preporučujemo:

• 1 kvalitetan lubrikant (obavezno)
Butt plug za početnike ili set od 3 butt pluga različite veličine
• Strpljenje i nešto slobodnog vremena
Kondom (zbog sprečavanja spolno prenosivih bolesti)
Čvršći jastuk ili specijalizirani namještaj za seks (nije nužno)

Naravno, sve navedeno nije obavezno, ali će uvelike utjecati da prvo analno iskustvo ostane u dobrom sjećanju i da mu se rado vraćamo ubuduće. Ako moramo odabrati samo jednu od navedenih stvari koju bismo ponjeli sa sobom na pusti analni otok, bio bi to lubrikant.

3. Lubrikacija
Nexus - Anal Relax Gel, 50 ml

Na analni otvor i sve čime ga mislite stimulirati (prst, penis, igračke…) treba nanijeti čim veću količinu kvalitetnog lubrikanta. Idealan je izbor lubrikant nešto gušće konzistencije jer će biti udobniji i poboljšati klizanje jer će stvoriti tanji prozirni sloj koji umanjuje trenje. Za ugodnije iskustvo preporučamo i upotrebu aplikatora koji će lubrikant nanijeti duboko, gdje ga je teško samostalno staviti, dok uži promjer garantira ugodno korištenje.
CleanStream – Aplikator za lubrikant

Nakon što nanesete lubrikant, bočica neka vam ostane pri ruci – možda će zatrebati ponovo. Koristite li igračke, za očekivati je da će vam i na prstima i rukama biti poprilična količina lubrikanta, što u ovom koraku možete ukloniti papirnatim ručnikom, jer klizava ruka + klizavi butt plug = nespretno rukovanje i proklizavanje te bol jer guramo pod krivim kutem i boli, boli, boli.

4. Opuštanje mišića

Mišiće anusa prvo moramo opustiti – lubricirani prst (pripazite da su nokti uredni i potpuno glatki) ili manji butt plug biti će idealni. Najbolja priprema su definitivno seksualne igračke – dizajnirane su upravo za analnu stimulaciju, imaju manji promjer od penisa, često dolaze sa suženim vrhom koji olakšava penetraciju te proširenom bazom, stoga su sigurni za analnu upotrebu i, za razliku od prsta, nemaju nokte i ostale oštre detalje koji mogu ozlijediti osjetljivu kožu.
All Time Favorites - Diamond Plug

Anus pri orgazmičkim kontrakcijama (a držite li se ovih koraka, nema razloga da orgazam izostane) pulsira a mišići rektuma su vrlo, vrlo jaki, tako da pri tim kontrakcijama nastaje vakuum. Taj će vakuum nevjerojatnom snagom usisati u anus sve što ste u njega stavili a da nema bazu ili graničnik ili nije pričvršćeno na nešto čvrsto (kao što je penis na muškarca). Vađenje takvih predmeta je avantura na Hitnoj, jer će predmet zbog pulsacija putovati sve dublje, van dosega. No vratimo se na temu.

Masirajte guzu, kružite oko anusa i relaksirajte mišić, te polako penetrirajte prstom ili igračkom manjeg promjera. Idite vrlo polako i dopustite mišićima da se priviknu i opuste. Za dodatno opuštanje, stimulirajte druge erogene zone. Štoviše, idite korak dalje – tradicionalni neanalni orgazam će vas odlično opustiti.

Imate li set od više butt plugova različite veličine, kada ste stavili najmanji butt plug i osjećate se ugodno, ponovite proces s većim kako biste polako privikli anus na nešto većeg promjera i pripremili se na penetraciju nečime što ima veći opseg.

Kada vam je ugodno s butt plugom, isprobajte različite podražaje – pružanje i primanje oralnog seksa, probajte masturbirati te vaginalni seks, u kojem će butt plug osjećati i partner na penisu, dok će pomicanje butt pluga pri penetraciji pružiti posebice stimulirajuće iskustvo.

5. Penetracija

Tek nakon što ste dovoljno opušteni i priviknuti na osjećaj analne stimulacije preporučuje se penetracija penisom, dildom ili strap-onom. U ovom je koraku strpljenje apsolutno ključno.

Suprotno općem mišljenju, doggy poza nije najbolji izbor jer u njoj onaj koji penetrira određuje tempo, brzinu, pritisak, kut ulaska i sve one male ali vrlo značajne parametre užitka. Umjesto doggyja odaberite neku pozu u kojoj je kontrola nad tim parametrima na partneru/ici u koju se penetrira.

Odaberete li svejedno doggy pozu, upotpunite je čvršćim jastukom ispod trbuha. Na taj ćete način dio težine prebaciti na jastuk i moći ćete se opustiti i odrediti kut u kojem vam penetracija odgovara, no u tom je slučaju presudno da vam partner u potpunosti prepusti kontrolu.

Najbolja poza za prvi analni seks je ležećki na boku (popularni “spooning”). U toj se pozi lakše opustiti nego kada klečite ili čučite nad partnerom i možete se fokusirati samo na užitak. Također, partner koji penetrira će tada s lakoćom moći stimulirati vaše druge erogene zone i dodatno vas opustiti i uzbuditi.

Penetracija treba biti spora i postojana, bez pokreta naprijed-nazad ili “izazivanja” vađenjem penisa van i ponovnog ulaska. Partner neka prisloni glavić na anus i prepusti vama kontrolu – dopustite da se mišići opuste i neka penetracija bude laganija i nježnija. Glavić je najširi dio penisa (a vrlo često i dilda) i nakon što je on unutra, eventualna nelagoda će se smanjiti. Osjetite li u bilo kojem trenutku bol ili nelagodu, prestanite i pokušajte se opustiti.

Duboko dišite i polagano se pomičite i tek kada je penis ili dildo ušao do kraja neka vam se u kretanju pridruži i partner – do tada je bolje da on bude miran i kretanje ostavi vama. Niste u porno filmu – izbjegavajte penetraciju cijelom dužinom penisa (do kraja unutra i potom vađenje) jer to može vrlo lako dovesti do boli – neka kretnje budu kratke.

Tijekom penetracije može vam se pojaviti osjećaj da trebate obaviti veliku nuždu, no to je normalno zbog pritiska na sfinkter. Ukoliko ste obavili nuždu ranije, taj vas osjećaj ne treba brinuti.

Kada će vam lagano kretanje pružati užitak, na dobrom ste putu – mijenjajte tempo kako vam odgovara, slušajte svoje tijelo i uživajte.

Na kraju…

Ako se odlučite za analni seks s partnerom kojem je važan i vaš užitak (a drugačije ne bismo ni preporučili), budete strpljivi i komunicirate tijekom i nema razloga da vam se analni seks ne svidi.

Ako ste se držali naših naputaka i sve je bilo u redu, ali ste zaključili da to nije za vas – i to je u redu. Svi smo različiti i ne trebamo svi voljeti sve.

Image: Andrei Mihhailov/Bigstock.com

One thought on “Analni seks – sve što trebate znati

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.