Vodič za početnike – masažer prostate

prostata

Ukoliko do sada niste uživali u čarima masaže prostate – propuštate mnogo toga! Prostata je žljezda veličine oraha koja se nalazi između mokraćnog mjehura i rektuma. Osnovna funkcija prostate je proizvodnja većine tekućine u sjemenu.

Glavna svrha masaže prostate je postizanje orgazma, prostatu često oslovljavaju i kao muška G točka čija stimulacija pomaže jačini erekcije te povećava ukupnu snagu orgazma. Mnogi muškarci prakticiraju je tokom solo masturbacije ili kao dio predigre/odnosa.

Cal Exotics - Wireless Pleasure Probe

Vrste masažera prostate

Masažer prostate je seksualna igračka dizajnirana posebno za stimulaciju prostate, dolazi u raznim veličinama i oblicima, većina prati standardni dizajn zakrivljenog vrha sa smanjenim vrhom te stimulatorom perineuma tj. međice. Mnogi muškarci prelaze na masažere prostate nakon što su otkrili užitke analne stimulacije prstom. Odluka želite li masažer prostate s vibratorom ili ne vrlo je osobna, no zapamtite da vibracije uvijek možete ugasiti.

Dream Toys - Booty Rocker

Kako odabrati

Prilikom odabira svog prvog masažera prostate uzmite u obzir veličinu igračke, za većinu muškaraca počinjanje s manjom igračkom je odličan način za ispitivanje teritorija. Ukoliko imate iskustva s igranjem s guzom isprobajte nešto veće modele koji će sigurno intenzivnije stimulirati pravo mjesto. Uzmite u obzir da su modeli napravljeni od ABS plastite uglavnom vrlo tvrdi, što nekima odgovara zbog precizne stimulacije, no kao i kod svega ostalog, eksperimentiranjem ćete doći do najboljeg izbora za vas.

Kako koristiti

Koji god da masažer prostate izabrali, korištenje je gotovo isto. Udobno se smjestite na leđa ili bok te povucite koljena prema trbuhu, možete ležati na leđima s podignutim nogama, najbolje je ekspermimentirati te pronaći najbolji položaj za vas.

Kada ste spremni, namažite cijelu igračku i sebe lubrikantom – igranje s guzom uvijek zahtjeva mnogo lubrikanta kako bi užitak bio što veći i bez boli. Nakon što ste umetnuli igračku, što dalje radite potpuno je ovisno o funckijama i dizajnu igračke. Manualni masažeri (bez vibratora) se najbolje koriste stišćući mišiće zdjelicem (kao da pokušavati zaustaviti mlaz prilikom uriniranja). Kada stisnete – udahnite, kada izdahnete – otpustite. Nježni pokreti masažera dovoljni su za stimulaciju prostate, nije potrebno da koristite ruke i mičete ga.

Sa vibrirajućim masažerima i dalje možete primjeniti stisni/otpusti tehniku, no u stvarnosti vibracije iz masažera će dolaziti direktno na vašu prostatu. Neki masažeri imaju bazu koja se naslanja na međicu (mjesto između anusa i testisa) stimulacija obje točke je zaista fantastičan doživljaj.
Najvažnija stvar koju morate zapamtiti je da se potpuno opustite i idete polako prilikom korištenja masažera prostate. Ukoliko ste zabrinuti za higijenu (što ne trebate biti), pročitajte naš članak o analnom ispiranju.

Čišćenje vaše igračke je esencijalno kako bi higijena ostala na nivou. Najbolje ju je odmah nakon (i uvijek prije) korištenja dobro oprati sapunom i mlakom vodom. Osušite je što prije te pospremite.