Vodič za početnike – Butt Plug

Vodič za početnike - Butt Plug

Butt Plug ili analni čepić je vrsta seksualne igračke specijalno dizajnirana za insertaciju u analni otvor radi seksualnog zadovoljstva. Većini (žena i muškaraca) je analna stimulacija te analni sex iznimno ugodno iskustvo zbog količine živčanih završetaka na tom području. Fiziološki, ukoliko se pravilno koristi, butt plug će svima pružiti zadovoljstvo.

Ženama stiskanje sfinkter mišića koji okružuje analni otvor stvara osjećaj ugode i ispunjenosti, a nije za odbaciti ni činjenica da korištenje butt pluga tijekom seksa stvara podosta uži osjećaj pri vaginalnoj penetraciji. Osim toga, analna stimulacija butt plugom može uvelike intenzivirati klasični klitoralni ili vaginalni orgazam zbog pružanja otpora pri orgazmičkim kontrakcijama, kao i stimulirati brojne živčane završetke u anusu.

Mnogi muškarci također uživaju u čarima butt pluga tijekom masturbacije i seksualnog odnosa (a oni na izbor imaju i masažer prostate koji će im anatomski pružiti i kompleksniji užitak). Većina parova prvi butt plug kupuje nakon otkrivanja čari igranja prstom (tokom odnosa ili masturbacije) koje je odličan uvod u analnu stimulaciju.

Butt plugovi se mogu razlikovati po obliku, veličini, svojstvima i materijalu.

Oblik butt pluga i baze

Najčešći oblik butt pluga je vretenast – uski vrh se vrlo postepeno širi do najšire točke, zatim sužava na “vratu” prije velike i čvrste baze. Taj je oblik idealan upravo za osjetljivo analno područje jer nudi vrlo postepeno širenje mišića, dok “vrat” mišićima omogućava opuštanje i zadržavanje pluga stabilno na mjestu bez ikakvog dodatnog grča ili napora.
TABOOM - Diamond Plug Small

Varijacije u dizajnu će se u pravilu odnositi na nekoliko proširenja umjesto jednog ili zakrivljenje umjesto simetričnog, ravnog tijela. Funkcija takvog zakrivljenja je efektnija stimulacija prostate.

Dizajn baze je vrlo važna stavka pri izboru. Funkcija same proširene baze je sprečavanje da igračka pri orgazmičkim kontrakcijama ne bude povučena duboko u anus, gdje je više samostalno nećete moći izvaditi, no njen oblik može diktirati način i mogućnosti korištenja.

Okrugla baza je najčešća i u pravilu omogućuje i istovremenu vaginalnu penetraciju jer njena veličina ne blokira pristup vagini, dok će baza u obliku slova T najčešće onemogućiti penetraciju, ali će anatomski najudobnije zadržati plug na mjestu, što je idealno za, primjerice, dugotrajnije nošenje i stimulaciju kroz dan.
Avant - Twilight Butt Plug

Veličina butt pluga

Veličina koju ćete odabrati u najvećoj je mjeri, naravno, podložna vašoj razini iskustva. Ukoliko ste potpuni početnik, modele koje preporučujemo možete pronaći u kategoriji Butt plug za početnike. U njoj su modeli manjih dimenzija, odnosno, manjeg maksimalnog promjera. Kod analnih stimulatora je promjer i značajno važnija stavka od duljine, tako da preporučamo da na njega obratite veću pažnju.

Ako ste iskusniji korisnik, vjerojatno već imate predodžbu o poželjnoj veličini, no bez obzira na razinu iskustva, potrebno je posebno naglasiti butt plug komplete – setove koji sadrže nekoliko igračaka različitih veličina kako biste mogli krenuti s najmanjim te odmah imali dostupan model kako napredujete. Osim toga, kompleti su savršena priprema za analni seks, jer odmah možete opuštati mišiće do željene veličine kako bi penetracija penisom bila čim ugodnija.
Dream Toys - Butt Plug Set

Svojstva i funkcionalnosti

Primarni način korištenja butt pluga je da se umetnu u anus i potom ostave tamo tokom predigre ili odnosa, ručno pomicanje i stimulacija je moguća (osobne preferencije) no većinom nije potrebna. Sfinkter, kružni mišić anusa, reagira na butt plug refleksnim stiskanjem i opuštanjem, što pruža posebno dodatno zadovoljstvo.

Na ovaj način možete koristiti sve vrste butt plugova, no vibrirajući ili oni s posebnim mehanizmima (rotirajućim kuglicama, odnosno tzv. rimming plugovi, rotirajućim vrhom, mogućnošću napuhavanja i slično) vam mogu pružiti i dodatnu komponentu užitka. Vibracije mogu biti izrazito ugodne za osjetljive analne mišiće, a posebice će se iskazati pri orgazmu, gdje pružaju svojevrsni otpor na grčenje tijela i komplimentiraju osjećaj.

Kako butt plug nakon insertacije ostavljate na mjestu, odlučite li se za vibrirajući, kod njega će izuzetno praktično biti kontroliranje daljinskim upravljačem ili pomoću aplikacije – nećete trebati neugodno pipkati po bazi uređaja i tražiti kontrole.
Magic Motion - Solstice

Još jedna funkcionalnost koju možemo pronaći kod butt pluga je rep. Osim za kinky scenarije, rep može imati i vrlo praktičnu namjenu – njegovim nježnim povlačenjem možete u trenutku orgazma dodatno stimulirati nositelja/icu.

Vrsta materijala

Kod analnih igračaka svakako je izuzetno važno da budu napravljeni od neporoznog materijala – silikona, metala ili stakla. S njima nema sumnje da će plug i nakon niza korištenja biti u savršenom stanju te da neće s vremenom poprimiti mirise ili navući na sebe bakterije što se može dogoditi koristite li porozni materijal.

Za početničke modele uvijek bismo prije preporučili savitljivije modele od silikona jer će se donekle prilagoditi vašem tijelu, dok su posve čvrsti i nesavitljivi metalni i stakleni modeli idealni za malo iskusnije. Sama glatkoća metala i stakla idealna je za analno korištenje te će pritom biti senzualno glatki uz dodani bonus – i staklo i metal pogodni su za temperature play – igračku možete ohladiti ili zagrijati i uživati u posve drugačijem osjećaju.

Vrsta materijala će uvjetovati i tip lubrikanta koji možete koristiti s igračkom – uz silikon možete koristiti vodene i hibridne lubrikante, dok uz staklene i metalne možete koristiti bilo koju vrstu lubrikanta.

Kako koristiti

Kao i inače kad je riječ o analnoj stimulaciji, za opušteniji stav prema korištenju možemo preporučiti analno ispiranje koje će ukloniti svaku bojazan oko čistoće.

Nanesite lubrikant na igračku i na anus. Možete upotrijebiti i aplikator koji će lubrikant nanijeti dublje u tijelo.

Krenite polagano s penetracijom, vrh pluga prislonite na anus i duboko dišite kako biste opustili mišiće analnog otvora (sfinktere). Idealni položaji za umetanje butt pluga su ležeći na boku, na leđima s jastukom ispod guze i raširenim nogama, u čučnju ili klečeći iznad butt pluga.

Kada ste jednom savladali umetanje igračke i s njom se osjećate ugodno, pokušajte masturbirati ili imati odnos dok je butt plug umetnut. Iznenaditi će vas intenzitet i trajanje orgazma koji će se znatno produžiti. Prilikom vađenja idite polako i budite vrlo strpljivi, sfinkter mišići se refleksno stegnu prilikom izvlačenja.

Čistoća je jako važna: Kada kupite novu igračku, budite sigurni da ste ju maksimalno oprali i očistili, te provjerili da nema kakvih napuknuća ili oštećenja. Također, nakon svake upotrebe igračku temeljito operite, osušite te dezinficirajte s nekim od sredstava za čišćenje igračaka.
Bakterije koje sretno žive u našem rektumu mogu učiniti mnogo štete ako dospiju u vaginu, usta ili oči, stoga nakon vađenja budite pažljivi s rukovanjem.