8 koraka za očuvanje veze

očuvanje veze

Svi ponekad posrnemo, dopustimo vanjskom svijetu da nas ubije u pojam i prepustimo se lošim mislima. Međutim, upravo će tada najviše patiti naš odnos s okolinom, a najviše s partnerom ili partnericom. Ne dopustite da se to dogodi i s vremena na vrijeme se sjetite ovih malih naputaka.

1. Ljubite se

Ljubljenje, ne u smislu puse u obraz na dolasku ili odlasku važan je način povezivanja s partnerom/icom i održavanja intime ne samo u svrhu predigre.

2. Komunicirajte

Ne samo o nužnim stvarima ili površno. Aktivno slušajte jedno drugo i izbjegnite da se druga strana osjeća zanemareno ili da ne dobiva dovoljno pažnje. I ne zaboravite da je zajednički smijeh najbolji način da očuvate vezu lijepom.

3. Budite pozitivni

Ne podliježite stresu i sveopćoj negativi. Prisjećajte se svega dobrog i lijepog što volite kod partnera/ice i često im to govorite. Izbjegavajte kritiku i preobrazite ju u konstruktivan prijedlog.

4. Vrednujte dobro i lijepo

Slavite postignuća, veselite se nadolazećim zajedničkim trenucima i aktivnostima. Izbacite sve loše iz repetoara međusobne komunikacije osim stvari kojima ste neposredno zahvaćeni. A i to loše što se događa vama…ćete preživjeti.

5. Ne uzimajte vrijeme koje ste skupa zdravo za gotovo

Koliko god umorni bili, možete zajedno vegetirati pred TV-om, ali budite taktilni. Ležite jedno drugome u naručju, mazite se i zezajte.

6. Sjetite se malih stvari

Razveselite jedno drugo s vremena na vrijeme s malim znakovima pažnje, masažama ili iznenadite jedno drugo sa stvarima za koje znate da vole. Mislite jedno na drugo kroz dan i dajte si to do znanja.

7. Budite si na prvom mjestu

Ovo je najvažniji korak. Vi ste okosnica vaših života i ništa ne može i ne smije biti važnije. Vaš odnos ne smije patiti zbog posla, niti djeca ne smiju biti važnija, niti išta drugo smije imati primat nad vama dvoje. Zašto? Jer ako vas dvoje ne funkcionirate dobro, patit će posao i svi ostali aspekti važih života, uključujući i djecu. Nemojte si dopustiti da uzdrmate temelj koji ste zajednički gradili jer ste previše okupirani stvarima koji su nekoć bili zajednički cilj i težnja. Vratite se izvoru, sjetite se kakvi ste bili na početku veze kada su sve te stvari, stan, kuća, djeca i poslovi bili tek snovi koje ste zajednički sanjali. Sjetite se kako je to sanjati i činite to i dalje, zajedno.

8. I na kraju, volite se.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.