Dame imaju prednost

Dame imaju prednost

Žene i muškarci se razlikuju po mnogočemu pa tako i po pitanju seksualnosti. Česti su parovi čiji seksualni život ne funkcionira onako kako bi to želio jedan ili oba partnera što dovodi do frustracija i nezadovoljstva u spavaćoj sobi, koje se vrlo brzo prenosi i na kompletan partnerski odnos.

Muškarci i žene nerijetko različito percipiraju određene seksualne situacije poput zavođenja, predigre, trajanja seksualnog čina, orgazma i te razlike su osnovni razlog mogućeg izostanka užitka jednog od partnera.

Posljednje spomenuto, orgazam je ono što se u nekoliko stavki razlikuje kod muškaraca i žena. Tako na primjer muškarcima je potreban vrlo kratki period stimulacije za postizanje orgazma, dok je kod žena taj proces nešto složeniji i dugotrajniji. Upravo zbog ove prirodno određene činjenice muškarci bi trebali posvetiti više pažnje partnerici i odrediti tempo seksualnog čina kojim će zadovoljiti najprije partnericu. Drugim riječima; dame bi trebale imati prednost.

Ono što u cijeloj priči o orgazmu najviše zabrinjava je činjenica da veliki broj žena uopće ne doživi orgazam, a što je osobito nerazumljivo – mnogo žena ga glumi. Muškarac u pravilu gotovo da ne može odglumiti orgazam, dok je ženama, nažalost, otvorena mogućnost prikazivanja „lažnog zadovoljstva“. Jedna teorija govori da uslijed nedovoljne želje za odnosom i želje da se odnos što prije završi žene jednostavno odglume orgazam. Druga teorija kaže da je ženama neugodna činjenica da im treba više vremena kako bi došle do orgazma, pa u strahu da ne ispadnu nedovoljno dobre ljubavnice glumom uvjere partnera u svoj završni užitak.

Krenimo od muškaraca. Kako oni uopće shvaćaju ženu i njen orgazam i kako pristupaju cijelom „orgazmičkom“ pitanju. Neki muškarci ne mogu zamisliti seksualni odnos u kojem ženu ne dovedu do vrhunca…..sve pohvale ovoj skupini 🙂 Drugi pak daju sve od sebe da zadovolje ženu ali u neznanju, neiskustvu ili nestrpljivosti to im ne pođe za rukom pa na kraju i odustanu s mišlju „pokušao sam, nije išlo“. Treća skupina su oni koji zapravo ne mare osobito za ženin orgazam, nemaju želju i potrebu dovesti partnericu do tog užitka, a najstrašnija činjenica je ona da im ženski orgazam nije od velike važnosti.

O prvoj skupini smo sve rekli, o trećoj nemamo ništa za reći, ali onim muškarcima kojima je ipak važno i ženino zadovoljstvo, ali se u istom baš najbolje ne snalaze, dat ćemo nekoliko natuknica. Ženama je potrebno malo duže vremena za „zagrijavanje“, ali i kada su dovoljno zagrijane ipak im treba nešto duži period za doživljavanje orgazma, zato imajte strpljenja. Također, žene vole intimnosti kao što su maženje, predigra, česti kontakt očima, lijepe riječi… Obratite pažnju na te sitnice i vatra će se brže rasplamsati. Oralni seks je dobrodošao, nemojte da vas nešto ili netko uvjeri u suprotno. Ne zaboravite na klitoris i nježno ophođenje s njim, prije penetracije ali i tijekom penetracije. Prakticirajte poze koje provjereno preferira vaša partnerica. Potrudite se i dajte prednost damama.

Ne zaboravite, užitak orgazma kao i cijelog seksualnog odnosa, trebaju osjetiti i doživjeti oba partnera.

Image: conrado/Bigstock.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.