Najpopularniji modeli vibratora za početnice – vodič

Najpopularniji modeli vibratora za početnice - vodič

Izuzetno velik izbor i velik broj različitih tipova mogu nas zbuniti. Iz tog vam razloga donosimo naše preporuke najpopularnih vrsta vibratora za potpune početnice.

Bullet vibrator

Odličan izbor za početnice – upoznavanje efekta vibracija s uređajem manjih dimenzija znači da će isti biti mnogo svestraniji te da ćete njime moći istraživati bitno drugačije načine korištenja – samostalno ležeći na leđima, trbuhu, sjedeći, tijekom penetracije, za podražaj bradavica i još mnogo toga što vam padne na pamet. Uz to možete ih koristiti ne samo za podražaj klitorisa i genitalnog područja već i za druge erogene zone, primjerice bradavica i sl. Vrhunski su odabir za predigru kao i dodatnu stimulaciju prilikom vaginalnog, analnog i oralnog seksa.

Preporuke
– iako su neznatno skuplji, svakako više preporučamo modele s punjivim baterijama. Tradicionalno su se bulleti radili s LR44 baterijama koje nemaju veliku snagu, a uz to ih je i sve teže i teže nabaviti te je punjiva baterija i ekološki osvješteno rješenje

Izbjegavajte
– samo jednu brzinu vibracije – suprotno općem mišljenju, početnicama ne preporučamo uređaje slabijih motora ili s manje brzina/jačina vibracije. Jedna brzina, k tome i slabija, može biti dobra za žene koje znaju da im odgovara blagi podražaj, no ako u to niste sigurne, bolje je imati opcije.

Modeli za preporuku
Rose – Bliss Bullet Vibrator
The Screaming O – Charged Vooom! Bullet
Shots – Rechargeable Bullet Vibrator

Rabbit vibrator

Jedan od najpopularnijih vrsta vibratora, gotovo pa sinonim za iste. Najčešće opremljen dvama motorima, omogućava istovremenu stimulaciju klitorisa i G-točke.

Preporuke
– odaberite fleksibilniji model, odnosno, barem onaj kojem je klitoralni nastavak fleksibilan – lakše ćete ga precizno pozicionirati, a također ga možete primaknuti ili odmaknuti ako podražaj postane preintenzivan nakon klitoralnog orgazma
– idealno je da motori imaju zasebne tipke – na taj način možete samostalno uključivati jedan ili drugi motor i na taj način isprobati odgovara li vam više stimulacija G točke, klitorisa ili oboje istovremeno

Izbjegavajte
– krute i nefleksibilne modele – ako vam dizajn ne odgovara, može biti neudobno
– rabbit nastavke koji ne odgovaraju vašem klitorisu – klitorisi mogu biti više ili manje udaljeni od ulaza u rodnicu, kao i više ili manje eksponirani – obratite pažnju na dizajn klitoralnog nastavka

Modeli za preporuku
Cal Exotics – Teasing Tickler
Love Rabbit – Exciting Rabbit Vibrator
Fame – The Skyler Rabbit

Klasični vibrator

Posve ravan i glatki dizajn dobri su za istraživanje osjetljivih dijelova, a kako je dizajn zapravo poput velikog bulleta, s lakoćom će se koristiti i za stimulaciju klitorisa u solo igri ili tijekom seksa. Iako se mogu koristiti za penetraciju, oni tome zapravo i nisu namijenjeni – kako su posve čvrsti i nefleksibilni, ne prilagođavaju se vaginalnom kanalu niti njima možete stimulirati G točku.

Prednost im je ravnomjerno i snažno prenošenje vibracija cijelom dužinom igračke.

Modeli za preporuku
Gaia – Eco Vibrator
Fifty Shades of Grey – New Charlie Tango vibrator
The Collection – Limited Edition Vibe Lattice

Wand vibrator

Već desetljećima epitom masaža, a rado viđen gost i u retro filmovima za odrasle. Izuzetno velike snage, ne preporuča se početnicama koje traže vibrator isključivo za stimulaciju klitorisa – bolja je solucija ukoliko tražite i masažer cijelog tijela, gdje će se njegove jake vibracije moći bolje iskoristiti bude li vam preintenzivno na klitorisu. Naravno, klitoris njime možete stimulirati i preko odjeće, što će donekle umanjiti njihov intenzitet, no imajte na umu da ovakva snaga u pravilu rezultira ekspresnim orgazmom – a vibratori su odličan način da se upustite u istraživanje svog tijela i na način da naučite odgađati orgazam.

Modeli za preporuku
EasyToys – Wonder Wand Vibrator
Toy Joy – Zenith
Rosy Gold – Nouveau Wand Massager

Vibrator za stimulaciju G-točke

Za stimulaciju G-točke vrijedi nekoliko pravila – veći, zakrivljen vrh koji će lakše locirati tu točku te manja fleksibilnost igračke, jer (kada je vibrator insertiran) svaka promjena kuta djeluje na pritisak vrha na točku.

Modeli za preporuku
Good Vibes Only – Jane Double End Vibrator
Love Rabbit – Awesome G-Spot Vibrator
Fifty Shades of Grey – Mini G-spot vibrator

Općeniti savjeti pri kupovini vibratora

Bez obzira na koji se tip odlučite, preporučamo da obratite pažnju na:

a) veličinu

Razumijemo, teško je preko slika, i naravno, centimetri i milimetri ponekad djeluju sasvim bezazleno, no vjerujte nam, i pola centimetra može činiti vrlo značajnu razliku. Zapravo – vodite se logikom da niti cipele ne kupujemo po načelu “ma, broj 37, 42, ista stvar, to je samo par brojeva razlike”; i ako ne pripazite, može se dogoditi da kupite nešto što će vam ili biti neudobno, ili još gore, da uređaj nećete moći ni isprobati.

Savjet – uzmite (klišej, ali najpraktičnije) krastavac, tikvicu ili mrkvu dimenzija koje vam se čine da bi odgovarale, i premjerite ga. Nemate li šubler i krojački metar, omotajte končić oko najšireg djela, označite ga i izravnatog premjerite ravnalom. To je opseg i želite li dobiti približni promjer, podijelite taj broj sa 3,14.

b) fleksibilnost

Ako ste početnica, fleksibilno tijelo će vam biti ugodnije pri korištenju od onog čvršćeg ili potpuno nefleksibilnog. Želite li čvršću igračku, svakako je preporučljivo odabrati model manjih dimenzija zbog univerzalnog pravila – iako istih dimenzija i dizajna, fleksibilnija igračka od mekšeg materijala će na dodir djelovati nedvojbeno manje.

c) obilje mogućnosti

Suprotno nekom općem mišljenju, početnicama ćemo svakako preporučiti uređaje s manje različitih načina podražaja, opcija, mogućnosti, daljinskog upravljanja, aplikacija i slično. Naravno, ukoliko točno to želite od igračke, nema problema.

Međutim, stimulacija vibracijama po prvi put će svakako biti osjećaj za pamćenje – prepustite mu se. Istražujte različite erogene zone i promatrajte efekt, uzmite si vremena i poigravajte se odgađanjem orgazma ili baš suprotno – tempirajte koliko brzo možete doseći orgazam.

d) površinske vs. dubinske vibracije

Vrsta vibracija u najvećoj mjeri utječe na osjećaj koji će pružiti. Površinske vibracije osjećate na površini kože, dok će dubinske prodrijeti i dublje u tkivo, a potonje je svakako preporučljivo za stimulaciju klitorisa koji se većinom nalazi duboko ispod, odnosno vidljiv je tek njegov mali djelić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.