Rabbit vibratori – sve što trebate znati

Rabbit vibratori - sve što trebate znati

Rabbit vibratori su jedna od najpopularnijih seksualnih igračaka za žene. Kombinacija istovremene penetracijske i klitoralne stimulacije koja definitivno mnogim ženama olakšava (odnosno osigurava) orgazam je zasigurno razlog tome.

Od prve pojave 1980.-ih do danas rabbit vibratori su iznimno evoluirali te postoji ogroman dijapazon dizajna i varijacija na temu koje mogu zadovoljiti čak i najzahtjevnije korisnice.

Zašto baš zeko?

Iako su postojali realistično oblikovani modeli vibratora koji su pružali istovremenu klitoralnu i penetracijsku stimulaciju, rabbit vibratori se danas tako nazivaju jer im je popularnost eksplodirala tek s japanskim modelima kojima su klitoralni nastavci bili oblikovani poput različitih životinja: zeca, kornjače, ptica, leptira, riba, itd. Japanski proizvođači su prvi počeli proizvoditi stilizirane vibratore kako bi zaobišli stroge zakone o ćudoređu koji se provode na teritoriju Japana i koji cenzuriraju realistične prikaze falusa.

Švicarski nožić seksualnih igračaka

Osim vibracije klitoralnog i penetracijskog nastavka neki modeli rabbita dolaze s uistinu intrigantnim dodatnim funkcionalnostima idealnim za žene koje žele isprobavati različite podražaje i otkrivati kako će njihovo tijelo reagirati na njih.

Primjerice, izrazito su popularni redovi rotirajućih kuglica pozicioniranih ispod vrha, tako da pri penetraciji mogu dražiti vaginalni ulaz ili usmine.

Nadalje, popularni su i rabbiti s rotirajućim vrhom (gdje se vrh rotira u 360° u odnosu na tijelo uređaja) ili oni s takozvanom thrusting funkcijom, kod koje se vrh neovisno od ostatka uređaja pokreće naprijed-nazad, pružajući G-točki poseban tretman.

Različiti načini klitoralne stimulacije

Klasični rabbit vibratori klitoris stimuliraju vibracijom klitoralnog nastavka, ali u zadnje vrijeme sve se više eksperimentira s drugačijim vrstama podražaja. Tako su se pojavili rabbit vibratori kojima se na klitoralnom nastavku nalazi zračni stimulator klitorisa, a ima modela i kojima se klitoralni nastavak rotira ili pokušava drugačije simulirati oralni seks.

Važan je kontakt s klitorisom

Pri odabiru rabbit vibratora iznimno je važno obratiti pažnju na dimenzije. Ukoliko je penetracijska duljina prevelika za vaše udobno korištenje (odnosno, pri dubljoj penetraciji može doći do bolnog kontakta s cerviksom), može se dogoditi da klitoralni nastavak neće imati dovoljan kontakt s klitorisom i vibrator neće biti efikasan kako bi trebao biti, a isto se može dogoditi i ukoliko je sam nastavak prekratak ili pozicioniran pod kutem koji vam ne odgovara.

Tom problemu proizvođači najčešće doskaču tako da cijeli vibrator naprave nešto fleksibilnijim, kako biste ga mogli prilagoditi vlastitoj anatomiji, kao i izrazito fleksibilnim klitoralnim nastavkom, tako da se on može primaknuti i odmaknuti, kako bi bio u stalnom kontaktu s klitorisom.

Tražite li rabbite s određenim dodatnim funkcijama (poput rotirajućeg ili thrusting vrha, odnosno rotirajućim kuglicama), velika je šansa da će on zbog specifičnog dizajna motora biti vrlo ili potpuno nefleksibilan, i ovdje je potrebna posebna pažnja – preporuka je da penetracijski dio bude i nešto manji od onoga na što ste inače naviknute. Uostalom, kod takvih je specifičnih uređaja i najveći užitak u prepuštanju njihovoj tehnologiji, ne toliko u dubinskoj penetraciji ili osjećaju ispunjenosti. Kako je udaljenost G-točke svega 5-7 cm od ulaza u vaginu, penetracijski dio ne bi ni trebao biti značajno veći.

Motori & vibracije

Kupujete li prvi rabbit, možda vam opis rada motora bude malko zbunjujuć, stoga ćemo ovdje objasniti principe rada ovisno o broju motora i mogućnostima kontrola:

jedan motor – ukoliko je riječ o uređaju sa samo jednim motorom, on će u pravilu biti pozicioniran u penetracijskom dijelu, a rabbit nastavak će vibrirati toliko koliko će se te vibracije na njega prenositi. Generalno su to vibratori namijenjeni početnicama koje žele isprobati takav podražaj, no sama vibracija u klitoralnom nastavku može biti nedovoljna. S druge strane, vibracije u vrhu mogu biti dovoljno snažne i za eksternu stimulaciju.
dva motora – mnogo bolje rješenje jer svaki vrh ima svoj motor. Idealno je ukoliko su i kontrole naprednije, pa omogućavaju da oba vrha kontrolirate neovisno, jer tada možete savršeno namjestiti podražaj obje stimulacije, odnosno kreirati iskustvo točno po svojoj mjeri
kontrola aplikacijom – još sofisticiraniji način upravljanja su kontrole aplikacijom jer najčešće dopuštaju i kreiranje vlastitih vibrirajućih uzoraka i jačine vibracije, kao i prepuštanje kontrole partneru/ici, bez obzira na međusobnu udaljenost. Osim toga, aplikacijom je i samostalno lakše kontrolirati vibracije obzirom da nema potrage za pravom tipkom nakon što ste uređaj već savršeno namjestili.

Zaključak

Rabbit vibratori su svakako specifična vrsta uređaja čiju stimulaciju vrijedi isprobati – mogućnost istovremenog podražaja klitorisa i G-točke kod nekih će žena rezultirati fantastičnim višestrukim orgazmima, no mnogo će utjecaja ovdje imati dizajn igračke u odnosu na vlastitu anatomiju, kao i osjetljivost. Nekim ženama istovremen direktan podražaj može biti preintenzivan i stoga je ponovo preporuka da vaš prvi rabbit vibrator bude fleksibilniji te s fleksibilnijim klitoralnim nastavkom.

Kao i kod većine, cijena ne mora nužno značiti da će uređaj biti bolji za vas osobno. Veća cijena u pravilu je oznaka kompleksnije tehnologije, kvalitetnijih materijala i slično, no za početničke razine sigurniji je odabir jednostavniji dizajn i tehnologija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.