Vibrator vs. zračni stimulator – što, kada i kako?

Vibrator vs. zračni stimulator - što, kada i kako?

Kupujete prvu seksualnu igračku za klitoralnu stimulaciju i pred vama je izbor – stimulator klitorisa ili klasični bullet vibrator te zračni stimulator. Što odabrati? Koje su prednosti jednih i drugih? Koji će vam više odgovarati?

Što je jedno, a što drugo?

Vibrator je svaka vrsta seksualne igračke s motorom koji svojom rotacijom proizvodi efekt vibracija.

Zračni stimulator ima motor koji ritmičkim pomacima elastične opne, odnosno kompresijom zraka, stvara efekt sisanja najsličniji intenzivnom oralnom seksu.

Kada?

Ukratko, vibratori svih vrsta su svestraniji – bilo da kupite bullet, klitoralni stimulator, wand vibrator, vibrator za G-točku ili nešto deseto, budite sigurni da ćete ga moći koristiti bar na nekoliko načina. Osim njegove specifične osnovne namjene, svakim vibratorom možete stimulirati eksterne erogene zone samostalno ili u paru, odnosno, njime ćete moći stimulirati klitoris, frenulum, bradavice ili ga držati na klitorisu tijekom seksa.

Zračni stimulator s druge strane ima jednu osnovnu namjenu – stimulaciju klitorisa. Možete isprobavati različite efekte prislanjanjem na frenulum ili bradavice, no da bi zračna stimulacija imala pravi efekt, “usne” stimulatora trebaju stabilno prijanjati na kožu. Dizajnirani su da rad motora usmjerava strujanje zraka na određenu točku i ergonomski su prilagođeni korištenju na usminama i klitorisu čime je ta vrsta stimulacija idealna za preciznu stimulaciju najvažnije točke ženskog užitka.

Kako?

Vibrator je potrebno prisloniti na dio tijela koji želite stimulirati i potom (ovisno o prodornosti motora) vibracije putuju duboko u tkivo i draže živčane završetke klitorisa, frenuluma i ostalih erogenih zona. Uz vibrirajuće igračke obavezno koristite lubrikant kako bi osjećaj bio ugodan i kako ne bi potencijalno došlo do iritacije kože zbog vibracija uređaja u dodiru s tkivom.

Zračni stimulator se prislanja na kožu tako da klitoris pozicioniramo unutar otvora. Otvor na koži oko klitorisa treba stabilno prijanjati na kožu kako bi radom motora došlo do vakuuma i beskontaktne stimulacije klitorisa. Zahvaljujući tom principu rada zračni su stimulatori idealni za žene pojačane osjetljivosti kojima smeta direktan podražaj, a odlični su i za ljubiteljice višestrukih orgazama jer nema zamora ni iritacije do koje može doći direktnom stimulacijom. Sa zračnim stimulatorima se preporuča lubrikant kako bi bolje prijanjali uz kožu, ali on nije obavezan za ugodno korištenje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.