Vodič za početnike: Strap-on

strap_on

Strap-on igračke neupitno su zabavan dodatak seksualnim aktivnostima parova. Mogu se koristiti u vaginalnom ili analnom seksu te međusobnoj masturbaciji. Mogu ga koristiti oba spola, bilo u hetero ili homoseksualnim odnosima. Prepreke nema.

Odlučili ste svoju partnericu ili partnera razveseliti uključivanjem ove igračke u vaš seksualni život, no muči vas od kuda početi i kako odabrati? Čitajte dalje.

Vrste strap-on igračaka

Strap-on je pojas dizajniran za nošenje u pojasu oko struka i bokova (harness) tijekom seksualnog odnosa. Najčešće dolazi u setu s dildom. Postoje različite varijante pojaseva i dilda te načina na koje se dildo fiksira unutar pojasa. Najčešći način je umetanje dilda (koji ima graničnik) u O-prsten na pojasu (harnessu). Mogu se pronaći modeli sa ili bez vibracija (ovisno o dildu koji dolazi ili kupujete uz pojas), raznih veličina i oblika kao i kod standardnih dilda.

Fetish Fantasy – Strap-on s utorom, 23 cm

Postoje i modeli strap-on igračaka (za žene) s dva dilda, jedan se insertira u vaginu a drugi služi za penetraciju. Pojedini modeli dolaze bez pojasa (strapless strap-on) te služe kako bi žena jedan kraj stavila u vaginu, a drugi koristila za penetraciju. Dvostruki užitak.

Fetish Fantasy Elite - Double Delight Strap-On

Prilikom odabira, važno je obratiti pažnju na sljedeće stavke: veličina pojasa (opseg struka i bokova), materijal pojasa (koža, sintetika, elastin), promjer O-ringa (okrugli prsten u koji se fiksira dildo) te veličine dilda koji je priložen ukoliko kupujete strap on pojas s uključenim dildom.

Nabaviti se mogu i samostalno pojasevi (harness) koji posjeduju O-prsten u koji možete staviti većinu dilda koji imaju graničnik (ili vakumpski čep). Prije kupnje, razmislite o dimenzijama i namjeni igračke. Najbolje je odabir napraviti u dogovoru s partnerom.

Fetish Fantasy Elite – Heavy Duty Strap-on pojas

Modeli sa utorom također služe i kako bi muškarac unutra stavio penis te omogućavaju odnos ukoliko muškarac pati od erektilne disfunkcije. Najčešće je taj utor premalen kako bi unutra stao penis u erekciji – no to je ovisno o modelu.

Fetish Fantasy – Vibrirajući strap-on s utorom, 18 cm

Kako koristiti strap-on?

Prilikom korištenja na početku obavezno idite polako te razgovarajte s partnerom o intenzitetu i dubini penetracije – pogotovo kod većih igračaka. Koristite puno lubrikanta.

Muškima koji primaju stimulaciju (pegging) predlažemo da krenu s manjim modelima dilda te napreduju s iskustvom prema većim. Uz ovu vrstu seksa vezan je mit kako su muškarci koji ga vole gay. Naime, većina muškaraca uživa u analnoj stimulaciji (ako su dovoljno slobodni da s njom eksperimentiraju) iz prosto fiziološkog razloga – analni otvor je prepun živčanih završetaka te muškarci imaju prostatu koja je vrlo seksualno osjetljiva. Seksualna orijentacija ovisi o tome koji spol vas privlači, a ne o tome što radite u krevetu.

Strap- on igračke vrlo su popularan način seksualne zabave u vezi te ih definitivno isprobajte.