Vodič za početnike – Urethra play

urethra_play

Urethra play je seksualna praksa koja svoje korijene ima u medicini. Penis plugovi i sonde potječu od uretralnih sondi (poput katetera) čija je svrha kroz uretru dosegnuti mjehur.
Kao seksualno ponašanje, urethra play pripada medicinskom fetišu, odnosno bondageu i česta je u dom-sub igricama.

Vrste igračaka za urethra play

Pri odabiru prve igračke za urethra play, važno je na umu imati nekoliko stvari. Urethra play igračke ugrubo dijelimo na dvije kategorije – penis plug i penis sound (sonda). Oba tipa umeću se u penis, no razlikuju se u tipu stimulacije i samoj funkciji.

Kraći penis plugovi (do cca 10 cm) stimuliraju glavić i uretru iznutra i imaju graničnik koji s vanjske strane ponekad može djelovati kao piercing (tzv. princ Albert). Njihovim korištenjem penis postaje osjetljiviji na dodir, erekcija jača i orgazam je pojačan.
Shots - Mini Plug 15 mm

Penis plugovi često imaju zadebljanja ili se šire prema bazi za stimulaciju uretre i glavića penisa iznutra. Mogu imati graničnik na bazi koji omogućuje sigurnu igru, ili taj graničnik može biti u obliku prstena. Neki plugovi su šuplji kako bi kroz njih mogla otjecati mokraća ili sjemena tekućina.

Veći penis plugovi, tzv. sonde (engl. sound), duljine su oko 20 cm i namijenjeni su širenju uretre i stimulaciji prostate iznutra. Taj tip stimulacije potječe iz medicinskih praksi (poput uzimanja brisa i slično) a dio muškaraca u njemu nalazi seksualno zadovoljstvo. Sonde su mnogo duže od penis plugova, a često i uže, stoga ih je moguće umetnuti duboko u uretru i doseći prostatu. One mogu biti posve glatke ili teksturirane za dodatnu stimulaciju, ili biti posve ravne ili biti zavinute na jednom kraju (u obliku slova J).
Ouch – Urethral Sounding 10 mm

Kako odabrati prvu igračku za urethra play?

Pri odabiru prve igračke dužina je mnogo manje problematična od njenog promjera – dužinu možete kontrolirati i igračku umetnuti koliko vam je ugodno, dok šire, ali i preuske nisu za početnike. Preširoka može dovesti do pucanja mokraćne cijevi, što će se dogoditi i ako je nasilno gurate u uretru, a preuska je može probušiti.

Probušiti uretru može i igračka loše izrade. Sve igračke namijenjene urethra playu moraju biti od izuzetno sigurnog materijala, poput silikona ili medicinskog čelika (zbog sterilizacije) te kvalitetne izrade bez oštrih rubova ili tragova kalupa. Detaljno proučite igračku prije umetanja – ona mora biti posve glatka na dodir. Koristite isključivo igračke namijenjene urethra playu.

Igračke za urethra play najčešće su od medicinskog čelika jer, uz mogućnost sterilizacije, imaju određenu težinu koja pridonosi stimulaciji uretre i tijelo im je posve glatko, tako da lakše klize u uretru. Silikonske igračke atraktivne su zbog svoje fleksibilnosti.

Priprema za Urethra play

Plug se umeće u opušteni penis. Umetanje pluga u erektirani penis može biti izrazito nelagodno, pa i bolno zbog toga što urethra mora biti opuštena kako bi se mogla prilagođavati obujmu pluga.
Prije umetanja penis mora biti čist i suh, a plug steriliziran (preporučuje se sterilizacija u ključaloj vodi, stoga odaberite plug od odgovarajućeg materijala, poput metala ili silikona) i ruke moraju biti dobro oprane, a za dodatnu sigurnost mogu se koristiti i kirurške rukavice. Visoka razina higijene nužna je kako bi se spriječila pojava infekcije urinarnog trakta unošenjem bakterija. Iz istog se razloga preporučuje upotreba sterilnog lubrikanta.
Sterilni lubrikant, 10 kom

Kako koristiti?

Nanesite veću količinu lubrikanta na glavić i otvor uretre, ili aplikatorom za lubrikant nanesite lubrikant direktno u uretru. Veću količinu lubrikanta nanesite i na plug.
Ako ležite, opušteni penis pridržavajte u okomitom položaju prema gore (90 stupnjeva u odnosu na tijelo) i namjestite plug na otvor uretre.

Zahvaljujući gravitaciji plug će sam početi ulaziti u uretru – nipošto ga ne gurajte jer možete oštetiti stijenku uretre. Težina pluga je dovoljna da klizne u uretru, a ako osjetite otpor, opustite se ili dodajte lubrikant. Plug se ne smije gurati u uretru.

Ukoliko u bilo kojem trenu osjetite bol, prestanite i nježno uklonite plug. Plug bi trebao pružiti isprva neobičan, ali ugodan osjećaj, ali ne bi smio boljeti.

Kada je plug umetnut do kraja, možete ga nježno pomicati gore-dolje i na taj način stimulirati prostatu do orgazma. Kao i svaka druga seksualna radnja, ako nešto boli, nelagodno je ili smeta, prestanite. Ejakulacija je moguća kroz šuplje plugove, odnosno one koji imaju rupu, a ako imate plug bez rupe, prije orgazma nježno i polagano izvadite plug (njihova je svrha, između ostalog, sprečavanje ejakulacije).