Vodič za početnike – vibrirajuća jaja

Vodič za početnike - vibrirajuća ljubavna jaja

Vibrirajuća jaja su maleni i diskretni vibratori jajastog oblika, dimenzija 2 -7 cm namijenjeni internom korištenju, no pogodni i za eksternu stimulaciju klitorisa. Njihova je posebnost način upravljanja – daljinski upravljač ili kontrola preko aplikacije ujedno znači da su (osim za samostalno korištenje bez pipkanja po kontrolama) savršeni za parovsko korištenje gdje kontrolu nad svojim užitkom možete prepustiti partneru/ici, otvarajući vrata za senzualno čitanje znakova i pružajući im mogućnost da postanu maestro vašeg orgazma.

Nadalje, njihov diskretan dizajn i upravljanje te najčešće tihi motori omogućavaju da budu ono što malo koji drugi tip igračke može biti – a to je vaš uzbudljivi pratitelj u klubu, restoranu, kinu, shoppingu u supermarketu i još mnogim naoko pristojnim mjestima.

Vrste jaja

Vibrirajuća jaja mogu biti malena poput bullet vibratora ili nešto većih dimenzija (veličine manjeg jajeta), no glavna karakteristika kojom ćete se voditi pri kupnji je metoda kontroliranja.

Jaje sa žičano spojenim daljinskim upravljačem polako postaje relikt prošlosti i više se uglavnom ne može ni kupiti, tako da od izbora imate upravljanje bežičnim daljinskim upravljačem ili putem mobilne aplikacije.

Ukoliko jaje namjeravate koristiti doma, u izlasku, večeri u restoranu ili sličnoj prigodi, a da se od partnera/ice se ne namjeravate udaljavati, klasični daljinski upravljač zasigurno je bolji odabir. Na ovaj način ne ovisite o dostupnosti interneta niti o ponekad nepouzdanoj bluetooth vezi, važno je samo da ste u trenucima kada je potrebno promijeniti vibrirajući uzorak ili ugasiti uređaj unutar dometa, koji za većinu uređaja iznosi oko 10 metara optičke vidljivosti.
Inya – Venus

Želite li, međutim, najveću razinu slobode pri kontroliranju, kao i najdiskretniji način kontroliranja, vaš će izbor biti ljubavno jaje s kojim se može upravljati preko aplikacije. Za razliku od standardnih daljinskih upravljača, preko aplikacije istovremeno imate potpuni uvid u vibracijski uzorak ili pulsaciju koja je trenutno aktualna. Nadalje, aplikacije najčešće dopuštaju i preuzimanje novih načina vibracija ili čak kreiranje vlastitih, dok su ti luksuzniji modeli često opremljeni vrhunskom tehnologijom – senzorima za zvuk, daljinskim upravljačima koji ovisno o pokretima ruke upravljaju jajetom i slično. Naravno, te će se vrhunske karakteristike odraziti u višoj cijeni proizvoda.

Lovense – Vulse Thrusting Egg

Kako koristiti

Jaje možete koristiti internu stimulaciju vagine kao i stimulaciju vanjskih erogenih zona, kao i za stimulaciju klitorisa tijekom seksa ili masturbacije. Obzirom da su ljubavna jaja obično maleni i tihi vibratori, možete ih i staviti u gaćice za stimulaciju klitorisa.

Jaja najčešće su napravljena od čvršćih, tvrdih materijala i zato odlično prenose vibracije a istovremeno nisu porozna. Mogu biti od ABS plastike ili plastike presvučene baršunastim gornjim slujem, kao i od silikona. Ovisno o materijalu odaberite lubrikant.

Nakon korištenja iz jaja izvadite baterije i temeljito ga operite. Gotovo sva jaja su vodootporna i stoga vrlo zahvalna za održavanje, no daljinski upravljači ne moraju biti, pa pripazite. Kako su sama jaja napravljena od neporoznog materijala, dovoljno ih je oprati vodom i blagim sapunom.

Jaja nemojte nikako koristiti analno – u analni otvor idu isključivo igračke s graničnikom. Iako neka jaja imaju omče za lakše vađenje, one najčešće nisu dovoljno dugačke za sigurnu analnu upotrebu, a kako su kontrakcije anusa su vrlo snažne, omča namijenjena vaginalnoj upotrebi bi mogla i puknuti.