Dizajn sexy interijera – kako stvoriti sexy ugođaj?

Dizajn sexy interijera - kako stvoriti sexy ugođaj?

Neovisno jeste li ljubitelji skandinavskog, postmodernog, estonskog primitivnog ili klasičnog hrvatskog masivnog hrastovog, namještaj bi osim estetske i svakodnevne namjene trebao biti i funkcionalan za različite sekskapade. Krevet, šank, stol, psiha, ugradbeni ormar… sve što vas okružuje u domu je prilika za isprobavanje novih poza i pomicanje granica užitka.

Namještaj i pokućstvo, kao i sam životni prostor bi trebali djelovati stimulativno za sva naša osjetila, pa tako i poticati libido kako bismo doista živjeli u harmoniji sa svojim okolišem.

Plahte za seks

Počnimo od osnova – za seks na krevetu svježe oprana plahta svakako je privlačnija i senzualnija od one rabljene, no svi bismo u ormaru trebali imati bar jednu kvalitetnu satensku plahtu koja će u dodiru s golom kožom potaknuti sva naša osjetila i ubaciti nas u raspoloženje za seks.

Želite li otići korak dalje, investirajte u PVC plahtu za seks. Možda se čini nepotrebnom, ali ništa vas drugo neće do te mjere opustiti i potaknuti da se igrate vlažnije, prljavije, nesputanije i zaigranije. Ideja da što god i koliko god žestoko radili nikakvih tragova neće biti na posteljini i madracu može biti vrlo inspirativna i oslobađajuća.

Sustavi za vezanje

Nevjerojatno jednostavan, a opet nevjerojatno svestran dodatak vašoj spavaćoj sobi – sustavi za vezanje mogu se fiksirati na sve tipove kreveta. Ako imate standardni krevet s madracem izrazito su diskretni jer poveze možete ostaviti ispod madraca i izvaditi po potrebi bez da itko zna da su tamo.

Restraint sustavi omogućuju vam čitav niz sexy scenarija od nježnog draškanja erogenih zona, masturbacije ili oralnog seksa dok partner/ica ima povez za oči pa sve do istraživanja dominacije.

Važnost osvjetljenja

U dizajnu interijera svjetlo je važan čimbenik jer može prostoriju potpuno transformirati, učiniti većom, istaknuti važne detalje… Pomoću svijetla stvorite dojam romantike, mistike, zabranjenoga ili zločestoga. Svijeće su tu vrlo moćan element, bilo da stvaramo romantičan ugođaj, bilo da se poigravamo toplim voskom bondage svijeće.

S druge strane, izbjegavajte bijelu svjetlost, halogenu rasvjetu i slične hladne tonove pod kojima koža izgleda neprirodno i nezdravo, pogotovo ako ne želite istaknuti nesavršenosti na koži.

Dopustite kolanje energije

Ne moramo cijeli dom podrediti načelima feng shuija da bismo brzo i efikasno uživali u vrlo važnom benefitu – slobodnom strujanju energije. Prostoriju dobro provjetrite, uklonite sve nepotrebne stvari (posebice odloženu odjeću, poluuvenule biljke, dekoraciju koja više sakuplja prašinu nego što nas veseli i slično), kao i punjače, dasku za glačanje i slične podsjetnike na užurbanu svakodnevicu.

Idealno bi bilo i da uklonite sav nepotreban namještaj, pogotovo ako te vitrine i komode samo čuvaju sitnice koje bismo ionako najradije bacili, samo se još nismo definitivno odlučili na taj korak.

Za spavaću sobu je idealno da bude čim čišća i prozračnija, ne samo zbog zdravog i dobrog sna, već i zbog zdravog i dobrog seksa.

Kod dekoracije budite selektivni

Slike su mnogo više od dekoracije i ne podcjenjujte njihov utjecaj. Bilo da je riječ o obiteljskom ulju na platnu, reprodukciji Dolaska Hrvata na Jadran, fotografiji nećakinje ili kul apstrakciji koju ste kupili na buvljaku u Češkoj na zadnjoj godini faksa, ono što stavljamo na zidove ima utjecaj na raspoloženje koje nas prožima dok tamo boravimo. Testirajte sami sebe – zamislite ove slike: vruć, žestoki seks ispod bakinog goblena dječaka koji piški, hvatate se za glavu dok osjećate najsnažniji orgazam ikad i u oko vam upadnu mama i tata na Plitvicama ’84.

Rješenje? Manje je više. Pročistite paletu, ugodite obitelji i tradiciji na nekim manje seksi lokacijama doma, a svoju ložnicu ostavite samo svojom.

Mirisi i mirišljavost

Svi smo sretniji u finom, mirišljavom ambijentu, a posebice je to važno tijekom seksa. Tijekom seksa se trebate prepustiti jedno drugom, osjećati se i upijati, a ne pitati što bi to točno moglo biti ispod kreveta što ima tako karakterističan miris. Dobra je vijest da ne trebate napredne razine znanja aromaterapije – dovoljna je kombinacija čistog + kakva mirisna svijeća ili eterično ulje.

Naša mala tamnica

U idealnom slučaju spavaća soba ima krizu identiteta i vrlo brzo se može transformirati u sobu za seks ili tamnicu – uz spomenutu PVC plahtu i sustav za vezanje, važno je da imate sigurno i dovoljno veliko mjesto za odlaganje seksualnih igračaka i/ili bondage opreme. Važno je da vam kolekcija bude pri ruci, odnosno lako dostupna, a opet neupadljiva i skrivena od neželjenih pogleda.

Srećom, proizvođači seksualnih igračaka i namještaja danas obraćaju veliku pažnju na diskretnost i lako skladištenje čak i većih komada opreme poput ljuljački za seks, jastuka za poze pa čak i fuck machinea. Većina njih se može u potpunosti rastaviti (ili u slučaju jastuka za poze ispuhati) kako bi se mogli neprimjetno pospremiti do sljedeće prilike.

Ukoliko imate problema s privatnošću, razmislite o diskretnijim i skrivenim rješenjima za čuvanje igračaka – zaključane ladice, tajni pretinci i sl.

Posebna je priča namještaj za seks – on nudi diskreciju u vidu neutralnog dizajna, jer smješten u prostor, izgleda poput klasičnog komada namještaja (taburea ili divana…) no efekt koji će imati na vas je nešto sasvim drugo. Komad namještaja isključivo namijenjen promicanju užitka biti će inspirativan i budit će strast.

Dobar krevet i/ili madrac

Svaka respektabilna reklama za krevet će vam navesti koliko vremena u životu provedemo spavajući, iz čega proizlazi koliko je važan kvalitetan madrac na kojem ćemo se uistinu odmoriti i napuniti baterije – i mi se slažemo, i dodajemo – koji će tiho i stoički podnositi sve naše seksualne eskapade. Cviljenje opruga, mrlje nepoznatog podrijetla, opruge koje probijaju površinu madraca i udubljenja po kojima možemo savršeno prepoznati ljudsko tijelo nisu seksi pa ako se prepoznajete u navedenom, vrijeme je za novi madrac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.