5 razloga zašto preskočiti seks u moru

seks u moru

Na odmoru ste, opuštenog duha i tijela, gluposti s posla, pokvarena suđerica i jesenski rokovi čine se miljama daleko. Okruženi ste gomilom vrućih, polugolih tijela uronjenih u kremice s naglašenim atributima svih vrsta i veličina. I bez obzira praćakate li se s boljom polovicom u plićaku ili flertate s nekim nepoznatim na plaži, seksualna želja je u porastu. U idealnim uvjetima, sami ste na plaži, možda je i noć. Razmjenjujete nježnosti i uživate u bestežinskom stanju i na pamet vam pada mogućnost seksa u moru.

Razumijemo vas u potpunosti, no dok su još kupaće gaćice na mjestu, pročitajte ovih nekoliko potencijalnih problema na koje možete naići.

1. Voda ispire prirodnu vlažnost

Možda mislite kako je more idealno za seks jer vam ne treba lubrikant, no morska voda neće pružiti vlažnost koja vam je potrebna. Slana voda ne samo da nije zamjena za lubrikant, nego i dodatno isušuje vaginu jer ispire njezinu prirodnu vlažnost što može biti jako neugodno za oba partnera. Bez dovoljno prirodnog lubrikanta, penetracija može biti otežana, pa čak i izazvati bol što nikako ne želite iskusiti. Upuštate li se u seks u vodi, svakako pri ruci imajte silikonski lubrikant – za razliku od onog na bazi vode, silikonski se duže zadržava na površini kože i voda ga ne ispire.

Ustrajete li na pentraciji bez dodatne lubrikacije, trenje do kojeg dolazi može uzrokovati mikro oštećenja sluznice, što osim iritacije i boli povećava rizik od pojave infekcija.

2. Povećan rizik od infekcija

More je prepuno raznih bakterija i živih organizama, a iako većina njih nije štetna za zdravlje, neke od njih mogu prouzrokovati velike probleme. Tijekom seksa voda ulazi u rodnicu što će poremetiti osjetljivu ravnotežu vaginalne mikroflore, a može uzrokovati infekcije urinarnog trakta te razne vaginalne infekcije.

3. Slana voda i siguran seks nisu kao nokat i prst

Vrebate li neko egzotično osunčano tijelo iz daleke Češke ili Slovenije, vjerojatno vam djeca ili spolno prenosive bolesti nisu u prvom planu – i u regularnim uvjetima rješenje je kondom.

Međutim, nije predviđeno da se kondomi stavljaju dok ste u vodi (ili na mokru kožu općenito) i u takvim okolnostima nisu potpuno djelotvorni. Proizvođači kondoma tvrde kako sol u morskoj vodi nema negativne učinke na materijal, no upozoravaju kako kondomi u vodi mogu lakše ispasti ili se poderati. Stoga je prakticiranje sigurnog seksa u moru otežano te je povećan rizik od neželjene trudnoće i spolno prenosivih bolesti.

4. Iz mora vrebaju prirodni i neprirodni neprijatelji

Seks je aktivnost koja, bilo kako bilo, zaokuplja, čime spuštamo svoj evolucijski gard i manje obraćamo pozornost na surovu, opasnu okolinu. A u moru te opasnosti napadaju sa svih strana – od oštrog kamenja, tupog ali skliskog kamenja, pivskih čepova, stakla, zaboravljenih udica, meduza, rimskih amfora do ježeva i Nijemaca – tako da su izuzetno velike šanse da bar nešto nađe put do vaše noge.

Rješenje – pojam sigurnog seksa u moru odnosi se i na zaštitu stopala, pa budite pripremljeni.

5. Seks u moru mogao bi vas skupo koštati

Spontanost, razigranost i adrenalin koji dolazi zbog mogućnosti da budete uhvaćeni čine ideju seksa u moru izuzetno privlačnom, no, kao i većina dobrih stvari u životu, često nije besplatan. Da pojasnimo – seks u javnosti je zakonom zabranjen i ulove li vas in flagranti, računajte na kaznu.

Zaključak

Ako ste mladi, avanturistični i surfate na valovima hormona, nikakav vas tekst neće odvratiti od (barem) golog noćnog kupanja. Ako ste, međutim, neskloni rizicima, želite izbjeći bezbrižno uživati u ljetnim radostima, u moru se prepustite nježnostima i predigri, a kada temperatura dođe do usijanja, nastavite u apartmanu. Sitne, ali drske radnje u javnosti pružit će vam posve novi elan koji će još mjesecima stimulirati vaše sexy eskapade.

S druge strane, ukoliko želite uključiti vodu u svoj seksualni život postoje i manje opasni načini za to. Primjerice, kod seksa pod tušem ne postoji opasnost za dobivanjem kazne, nećete se nabosti na ježa, nema mogućnosti infekcije ni znatiželjnih pogleda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.