Intimne frizure

Intimne frizure

Održavanje pubičnih dlaka nije samo stvar estetike već i higijene. Ukusi se razlikuju od osobe do osobe – neki vole retro izgled guste i raščupane džungle, a neki da je koža u potpunosti glatka bez ijedne dlačice. Muške i ženske pubične grive se mogu u potpunosti brijati, ali mogu se i skratiti te lijepo i zanimljivo oblikovati za dodatni vizualni dojam.

Međunožno brijanje i šišanje nije moderna izmišljotina već se stoljećima prakticira u područjima s vrućom klimom zbog lakšeg održavanja higijene. Na Zapadu je brijanje počelo dobivati na popularnosti 80-ih te, zahvaljujući popularnoj kulturi i tome da je standard u pornografiji, vrlo brzo postalo mainstream.

Iako je kod žena uređivanje intimnog područja sasvim ustaljena praksa i gotovo pa nezaobilazan dio higijenskog rituala, obzirom na brojne prednosti, sve je popularnije i kod muškaraca. Obrijano međunožje kod muškaraca može vizualno povećati penis, a uvelike olakšava i održavanje higijene jer smanjuje znojenje i trenje kože, pogotovo ako se nosi uža odjeća.

Kakvu frizuru odabrati?

Želite li potpuno ogoljeli look, kako sprijeda tako i straga, vaša idealna frizura je brazilka. Popularizirana 70-ih i 80-ih godina pojavom minijaturnih bikinija na plažama Brazila i danas je među natraženijim i najpoznatijim intimnim frizurama u svijetu.

Preferirate li pak frizure koje djelomično uključuju dlačice na intimnom području, najčešći odabiri su tanka trakica, trokut, srčeko, strijela, grom. Što god možete zamisliti, moguće je i oblikovati među nogama. Ovakav tip frizure idealan je za one koji se vole zaigrati i uložiti malo više truda kako bi dobili ekstra efektan vizualni dojam.

Za one slobodnog duha koji se ne žele previše zamarati depilacijama, brijanjem i šišanjem idealan odabir je bush ili, kako se popularno naziva u našim krajevima, grm odnosno šumica. Možete ga ostaviti neobuzdanog ili ga kratiti i podrezivati, čak i bojati.

Nakon što ste odabrali svoj tip intimne frizure vrijeme je da izaberete metodu uređivanja.

Priprema

Obzirom da se radi o osjetljivom području tijela, svakako je dobra ideja potrošiti nešto vremena i na pripremu kako bi cijeli proces bio što sigurniji i bezbolniji. Topli tuš ili kratka kupka odličan su početak jer će omekšati vašu kožu i izgladiti dlačice. Piling će pak pomoći ukloniti mrtve stanice kože te izbjeći urasle dlačice.

Šišanje i skraćivanje

Češljić, škarice ili trimer i to je sve. Najbezbolniji način za uređivanje ne iziskuje puno vremena, ali zbog nepreglednosti i pregiba kože može biti nezgodan za izvesti. Da biste imali bolji pregled nad situacijom preporučljivo je pozicionirati se ispred ogledala. Kako biste smanjili nered od dlaka koje će padati na pod dobra je ideja šišati se u kadi ili stajati nad wc školjkom ili lavorom. Naravno, budite posebice oprezni kada uređujete iznimno osjetljiva i nepravilna područja poput testisa i usmina – bolje je ostaviti duže dlake ili koju dlaku više nego riskirati iznimno neugodnu ozljedu.

Razina boli (od “0” do “AAAAA!!!”): 0

Brijanje

Nađete li se u stisci s vremenom, britvica je i dalje idealno riješenje zbog čega ostaje najpopularija metoda uklanjanja dlačica u svijetu. Prije povlačenja prvog poteza nanesite gel ili pjenu na područje koje želite obrijati i pripazite da je britvica britvica oštra i čista. Kako biste izbjegli porezotine, slobodnom rukom nategnite kožu i polako povlačite u smjeru rasta dlačica.

Nakon brijanja svakako tretirajte kožu uljem ili hidratantnom kremom. Iako ova metoda jest među najpopularnijima, ujedno je i najkratkotrajnija. Nicanje novih dlačica možete očekivati već slijedeći dan (ako ne i isti) a moguće su i urasle dlačice.

Razina boli (od “0” do “AAAAA!!!”): 1

Depilacija

Malo voska, jedan ekspresni potez i dobili ste savršeno glatku kožu na više tjedana. Istina, ova metoda jest mnogo bolnija od prethodnih no sve veći broj žena i muškaraca odlučuje upravo za nju zbog dugotrajnosti. Postoji mnogo vrsta depilacija, hladnim ili vrućim voskom, trakama ili pak šećernom pastom.

Depilacija šećernom pastom najstarija je metoda koja se prakticirala još u starom Egiptu. Izrađuje se od prirodnih sastojaka (voda, šećer i limunov sok), a pogodna je i za one s osjetljivijom kožom. Možete je lako i povoljno pripraviti kod kuće, pripazite samo da je nanosite u smjeru suprotnom od rasta dlake, a povlačite u smjeru rasta što je obrnuto od depilacije voskom. I vosak i šećerna pasta će dlaku ukloniti s korjenom što je dugotrajnije od prethodnih metoda.

Nakon depilacije, kao i nakon brijanja, dobro operite područje i namažite gelom ili kremom za njegu kože kako biste joj pomogli da se oporavi i smanjili neugodu. Preporučljivo je da je krema hidratizirajuća i sadrži sastojke koji djeluju protuupalno (poput aloa vere). Obavezno pripazite smije li se preparat koji ste odabrali koristiti na intimnim dijelovima tijela jer osjetljiva koža i sluznica usmina zahtjevaju drugačiju njegu od kože na ostatku tijela.

Bolometar (od “0” do “AAAAA!!!”): AAAAA!!!

Laser

Lasersko uklanjanje dlačica daleko je najskuplje, ali i najdugotrajnije. Zrake koje laser stvara ne uništavaju samo dlačice već i područje oko korijena što uvelike smanjuje i razrijeđuje ponovni rast. Manje je bolno od depilacija voskom ili šećernom pastom no nije potpuno bezbolno, svakim emitiranjem laserskih zraka osjetiti ćete lagano peckanje na koži. Uzmite u obir kako će tretman biti uspješniji što je veći kontrast između kože i dlačica. Primjerice svijetlijoj koži s tamnijim dlačicama biti će potrebno manje tretmana nego onoj sa svijetlijim dlačicama.

Iako lasersko uklanjanje dlačica neće zauvijek ukloniti dlačice (nažalost takva metoda ne postoji) poprilično će ih razrijediti i ostaviti vas bezbrižnima na duže periode vremena. U početku je potrebno na tretman ići svakih par tjedana ili mjeseci, no nakon više tretmana dlačice mogu nestati i po par godina.

Razina boli (od “0” do “AAAAA!!!”): AA!!!

Ne zaboravite kako se radi o iznimno osjetljivom području na koži koje se mora tretirati prije i poslije uklanjanja dlačica, stoga uzmite dovoljno vremena i ne brzajte. Ukoliko niste dovoljno vješti sami, na izbor imate pregršt salona koji će vas riješiti muka. Nemojte se bojati eksperimentirati i na kraju, za koju god se frizuru odlučite, nosite je s ponosom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.