Kako snimiti dobar sexy selfie?

sexy selfie

Okinuti dobar sexy selfie nije jednostavno, ali ako se napravi na pravi način, dobar rezultat neće izostati. Pri tome nam pomažu neka temeljna pravila.

Fotka na kojoj sami sebi izgledamo dobro i sexy i na kojoj ne vidimo detalje kojima inače nismo zadovoljni odlično utječe na naše samopouzdanje i stvaranje pozitivne slike o sebi samima prema drugima. Ona, na neki način, pomaže da se predstavimo u najboljem svjetlu neovisno o tome koliko smo intimni s osobom kojoj ju šaljemo.

Bitno je već u početku pripomenuti da je preporučljivo prije samog snimanja pretpostaviti da bi, uza sav oprez, netko nepoželjan mogao vidjeti fotku i dobro je poduzeti određene mjere – prije svega izbjegavati slike lica u kombinaciji s posve golim tijelom ili jasno vidljivim intimnim dijelovima. Izbjegavajte također slike na kojima su vidljive tetovaže i ostali jedinstveni znakovi po kojima bi nas netko mogao prepoznati.

U ovom se članku prvenstveno osvrćemo na selfie koje šaljemo drugoj osobi, iako se neka pravila mogu primjeniti i na objavljivanje fotki na nekom od dating servisa ili na društvenim mrežama.

Lice ili tijelo?

Zlatno je pravilo – nikad oboje. Bez obzira na sve poduzete mjere sigurnosti i slanja samo jednoj osobi od povjerenja, radije se ne dovodite se u situaciju koju biste jednom mogli požaliti.

Budite eksplicitni – ali samo ako vas to netko traži
Nađete li se u situaciji da vas draga osoba ljubazno priupita za vaš sexy selfie, nema razloga da odmah skačete na ginekološki stolac ili lovite erekciju u dijagonali preko cijelog ekrana. Budite maštoviti, kreativni i vrckavi. Počnite od neke nevinije, tek nešto lascivnije fotke i u narednim postanite otvoreniji. Ukratko – idite na erotiku, ne pornografiju.

Raspoloženje

Profesionalnim modelima je posao da izgledaju sexy kako god se osjećali, dok je nama ostalima dopušteno imati dane kada nismo raspoloženi nizašto, a posebice za sexy poziranje. Odaberite dan kada se osjećate dobro i kada odišete samopouzdanjem i to će se na slici vidjeti.

Pazite na pozadinu

Nagomilano rublje na krevetu, hrpe suđa ili neočekivani objekt u kadru (sjetite se mnoštva epic fail selfiea snimljenih u kupaonicama) ostavit će možda i trajniji utisak od vas, ma koliko sexy ispali.

Osvjetljenje

Izbjegavajte jaku umjetnu rasvjetu od koje će vam koža izgledati zelenkasto ili narančasto i preferirajte, ako možete, sunčevu svijetlost ili prigušeno, nenapadno svijetlo. Sunčeva će svijetlost vašoj koži dati predivan sjaj od kojega će izgledati mlađe i vitalnije a u prigušenom ćete ambijentu lakše postići onaj romantični ugođaj (i pritom sakriti neke manje atraktivne atribute).

Neka poza bude ugodna

Poza u kojoj se istežete može izgledati neprirodno, a vi možete ispasti ukočeni ili kao da vas muči bol u leđima. Opustite se, namjestite u pozi u kojoj vam je ugodno, uvucite trbuh ili neprimjetno pridignite poprsje ili neki drugi atribut.

Duckface je out

Ako vam je fokus na lice, važnu će ulogu odigrati usne – okanite se dojučerašnjih trendova i duckfacea i probajte s poluotvorenim, senzualnim usnama. Naravno, ni iskreni smješak neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

Važnost kuta

Kada se snimamo odozgo, oči nam ispadaju veće i lijepše, a iste pogodnosti odnose se i na, primjerice, poprsje – snimano odozdo svaki dekolte izgleda obješeno i neprivlačno. Držite fokus iznad razine struka, poigrajte se s različitim kadrovima i procijenite sami 🙂

Image: IgorIgorevich/Bigstock.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.