Igračka za užitak ili umjetničko djelo – stakleni dildo

Stakleni dildo

Stakleni dildo, kao i sve ostale staklene seksualne igračke, vizualno su jedinstvene i najčešće naprosto prekrasne, a senzacije koje pružaju ne mogu se mjeriti ni sa kojim drugim materijalom. Međutim, oni istovremeno mogu izazivati dozu straha ili nelagode zbog asocijacija o lomljenju stakla, a često su i ponešto skuplji. U ovom ćemo vas članku upoznati sa svim karakteristikama ove iznimne vrste seksualnih igračaka.

Stakleni dildo pogoduje modernom ukusu

Seksualne igračke izrađene od stakla imaju određenu estetsku privlačnost koju će znati prepoznati i cijeniti i oni koji možda nisu ljubitelji realističnih igračaka, pa ni samih seksualnih igračaka. Prekrasan dizajn, materijal koji je proziran ili prošaran jedinstvenim uzorcima boje i prirodna ljepota stakla nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Umijeće izrade

Za razliku od ostalih, staklene igračke se ne rade serijski već komadno. Staklo pušu vrsni puhači stakla, što je vrlo usko specijalizirana djelatnost i vrijedno umijeće, a kako je taj proces istovremeno i skup, to se odražava u krajnjoj cijeni igračke. Međutim, rezultat njihovog rada je da je da je svaki predmet istinski unikat i jedinstveno umjetničko djelo. Kako su najčešće stilizirani, odnosno bez realističnih detalja, mogu biti mirne duše izloženi na noćnom ormariću ili komodi.

Dodir stakla

Većina ljubitelja staklenih igračaka obožava savršenu glatkoću stakla koja na tijelo djeluje vrlo uzbuđujuće, dok staklo kao materijal odlično zadržava temperaturu, što omogućuje dodatne fantastične senzacije zagrijavanjem ili hlađenjem.

Stakleni dildo biti će potpuno nefleksibilan i prekrasno gladak na dodir i uglavnom će imati različite vanjske teksture – nabore, valovite uzorke, izbočine, spirale itd. koje pružaju uistinu poseban i jedinstven osjećaj pri insertaciji.

Pitanje sigurnosti

Bojazni oko loma stakla kod igračke najčešće su neutemeljene, no ipak je nužan oprez. Većina staklenih igračaka izrađena je od borosilikatnog stakla (tzv. Pyrex stakla), posebne vrste kaljenog stakla poznatog po svojoj trajnosti i otpornosti na vanjske utjecaje. Proces izrade zbiva se pod ekstremno visokim temperaturama kako bi se staklo ojačalo i učinilo dugovječnim. Staklene seksualne igračke su iznimno otporne, no pažnju obratite na sljedeće:
– ne izlažite ih naglim, ekstremnim promjenama temperature (npr., iz ledenog u kipuće i sl.)
– ne bacajte ih na tvrde površine
– čuvajte ih u plišanim vrećicama (koje gotovo uvijek dolaze u kompletu s igračkom), posebice ako imate više staklenih igračaka, kako se međusobno ne bi udarale

Kvalitete materijala

Uz staklene seksualne igračke možete koristiti sve vrste lubrikanata, što je posebice zahvalno za, primjerice, analnu stimulaciju. Silikonski lubrikanti su dugovječniji od onih na bazi vode i ne trebaju se često nanositi ponovo.

Za razliku od mnogih drugih materijala od kojih se izrađuju seksualne igračke, staklo nije porozno. Dakle, potpuno je sigurno da ćete ga moći adekvatno održavati i da se u materijal neće uvući nikakvi mikroorganizmi, prljavština i sl. Možete ga u potpunosti dezinficirati bez straha da će se uništiti ili pokvariti.

Također, staklo je antialergijski materijal preporučljiv svima koji imaju reakcije na gumu ili lateks.

Lakoća održavanja

Čišćenje staklenih igračaka je vrlo jednostavno – operete ih tekućim sapunom i osušite i prebrišete alkoholom ili sredstvom za održavanje igračaka ili ih stavite na gornju policu perilice posuđa i čista, sjajna i blistava igračka čeka vas do sljedeće upotrebe!

Kupovina staklenog dilda ili bilo koje druge staklene seksualne igračke je investicija u zamamno, jedinstveno erotično umjetničko djelo koje će uz pravilno održavanje trajati vječno.

Image: AlexMax/Bigstock.com

One thought on “Igračka za užitak ili umjetničko djelo – stakleni dildo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.