Vodič za početnike – Analne kuglice

analne kuglice

Analne kuglice (anal beads) dolaze u obliku reda kuglica na čvrstoj osnovi, ili češće, međusobno povezanih fleksibilnom vezicom. One su tip seksualne igračke specijalno dizajnirane za insertaciju u analni otvor zbog postizanja seksualnog zadovoljstva.

Koriste se za sve razine seksualnog iskustva i koriste ih muškarci i žene podjednako – one stimuliraju sfinkter, što je izrazito ugodno iskustvo zbog brojnih živčanih završetaka.

Najčešće dolaze kao red kuglica koje se postepeno povećavaju, što vam omogućava potpuno individualno kreiranje jačine stimulacije i osjećaja ispunjenosti. Njihov je glavni adut naspram ostalih analnih igračaka mogućnost da ih nosite tijekom odnosa, a da ih u trenutku orgazma počnete izvlačiti, što će vam pružiti nevjerojatno intenzivno, nezaboravno iskustvo.

O čemu se zapravo radi – sfinkter, kružni mišić anusa, u orgazmu se počinje grčiti i stezati, te je stimulacija pokretom kuglica vrlo ugodno iskustvo koje pojačava intenzitet i trajanje orgazma.

Vrste analnih kuglica

Analne kuglice mogu u prvom redu biti vibrirajuće i nevibrirajuće. Vibrirajuće dodaju jedinstvenu stimulaciju (zbog karakterističnog oblika) tijekom seksa samim širenjem vibracija, dok nevibrirajuće stimuliraju i kada ih umetnete pružaju osjećaj ispunjenosti, no zasjati će izvlačenjem u trenutku orgazma.

Cal ExoticCal Exotics – Vibrirajuće analne kuglices – Vibrirajuće analne kuglice

Druga veća razlika između analnih kuglica je imaju li kuglice koje se postepeno šire ili su kuglice iste veličine. One koje se postepeno šire namijenjene su prvenstveno početnicima, dok su one jednake veličine za iskusnije korisnike, često i zbog većeg opsega.

Luxe – Silikonske analne kuglice

Kako odabrati

Potpunim početnicima preporučujemo odabir analnih kuglica koje počinju vrlo malim promjerom i postepeno se šire. Njihovo insertiranje je lagano, a omogućeno vam je postepeno doziranje stimulacije i osjećaja ispunjenosti točno koliko to želite.

Kao i kod ostalih analnih igračaka, od iznimne je važnosti da pazite da najveću kuglicu ne umetnete ako je ostavljate u anusu tijekom odnosa ili da odaberete analne kuglice s velikom omčom. Naime, kako sfinkter tijekom orgazma pulsira, može refleksno uvući kuglice, stvoriti vakuum i povući ih duboko unutra. Ako se to dogodi, jedini način da ih uklonite jest odlazak doktoru.

Kada birate kuglice, imajte na umu da je silikon s razlogom najbolji materijal za seksualne igračke. Silikonske analne kuglice proizvedene su od jednog komada silikona, što uvelike olakšava čišćenje igračke – nema spojeva kuglica i vezice, odnosno mjesta koje treba posebno pažljivo čistiti. Kod silikona je dovoljno da ga operete vodom i blagim sapunom.

Ako su analne kuglice krute i nefleksibilne, mogu biti i od stakla ili metala, čije je čišćenje također vrlo jednostavno, a ujedno one omogućavaju i temperature play – takve igračke možete ohladiti i zagrijati i iskusiti nove seznacije.

Kako koristiti

Prije prvog korištenja kuglice temeljito operite te detaljno provjerite kvalitetu njene izrade – ima li ikakvih napuknuća, oštećenja, oštrih rubova i sličnih pojava koji mogu oštetiti stijenku rektuma, vratite je prodavaču. Također, provjerite jačinu vezice, koja kod analnih kuglica mora biti čvrsta i dovoljno široka da ne može puknuti.

Kao i kod ostalih analnih igračaka, ako vas brine čistoća, analno ispiranje prije seksa osigurati će potpuno opušteno iskustvo.

Na kuglice i anus nanesite veću količinu lubrikanta. Kako anus nema vlastitu lubrikaciju, za ugodno i bezbolno iskustvo lubrikant je apsolutno obavezan.

Idealna poza za potpune početnike u analnoj stimulaciji je doggy, ležeći s jastukom ispod guze i raširenim nogama, klečeći ili u čučnju jer su u tim položajima mišići maksimalno opušteni.

Duboko dišite, prvu kuglicu prislonite uz anus i polagano umetnite. Držite se načela ugode – dodajte kuglice koliko vam odgovara i ostanite opušteni. Naviknite se na osjećaj i počnite masturbirati ili imati odnos. Kuglice ćete osjećati, ali osjećaj mora biti ugodan, pa ako osjetite nelagodu, uklonite posljednju. Kada se orgazam počinje približavati, polagano počnite izvlačiti analne kuglice i osjetit ćete pritisak s unutarnje strane sfinktera. I sam taj pritisak je vrlo stimulirajući, no za uistinu jači, duži i nezaboravni orgazam pokušajte ih polako izvlačiti tijekom orgazma. Kuglice vadite polako jer se sfinkter refleksno steže pri izvlačenju.

Nakon upotrebe analne kuglice operite, osušite i dezinficirajte sredstvom za čišćenje igračaka.