Vodič za početnike – proizvodi za odgodu ejakulacije

odgoda_guide

Preuranjena ejakulacija ili nezadovoljstvo trajanjem odnosa jedna je od najčešćih seksualnih poteškoća kod muškaraca. Smanjivanje osjetljivosti penisa različitim gelovima i sprejevima jedno je od mogućih rješenja, kao i treniranje odgode ejakulacije masturbatorom. Više o preuranjenoj ejakulaciji i metodama kojima je možete pobijediti možete pročitati u našem članku.

Delay gelovi

Delay gelovi u našoj ponudi sadrže supstance isključivo na na biljnoj bazi čiji aktivni sastojci prodiru u tkivo penisa i smanjuju njegovu osjetljivost i rezultiraju dugotrajnijim erekcijama i odgođenim orgazmom.

Kako koristiti delay gel

Manju količinu delay gela ili spreja nanesite na penis u erekciji, posebice na glavić gdje je osjetljivost najveća. Kako je osjećaj osjetljivosti vrlo individualan i varira od pojedinca do pojedinca, količinu idealnu baš za vas pronaći ćete nakon nekoliko korištenja.

Kada prvi put isprobavate delay gel, preporučljivo je da prvo testirate jeste li alergični na neki od sastojaka tako da nanesete malo gela na unutarnju stranu podlaktice i pričekate nekoliko minuta. Ako dođe do alergijske reakcije (pojavi se crvenilo), prestanite s korištenjem preparata. Svi naši delay gelovi i preparati za smanjenje osjetljivosti imaju naveden popis sastojaka i provjerite ih ako znate da ste na nešto alergični.

Manju količinu delay gela nanesite na penis u erekciji, nešto obilnije na glavić. nakon par minuta višak nježno uklonite maramicom ili papirnatim ručnikom (ne trljajte) kako efekt gela ne bi neželjeno prešao i na partnericu ili partnera i smanjio osjetljivost tamo gdje ne treba.

Masturbatori

Za odgađanje ejakulacije, posebice u mlađoj životnoj dobi ili kada je razlog preuranjene ejakulacije trema, dobar način stjecanja kontrole nad orgazmom je korištenje masturbatora. Trenirajući s masturbatorom muškarac s može u manje stresnom okruženju, bez opterećenja i emocionalnog pritiska prepoznavati znakove približavanja orgazma i naučiti kako se na vrijeme suzdržati, odnosno, može prakticirati tehniku prekida “edging”.

Kako koristiti masturbator

Prije upotrebe masturbator isperite pod mlazom vode i antibakterijskim sapunom ili sredstvom za čišćenje igračaka. U masturbator i na penis nanesite lubrikant na bazi vode. Većina masturbatora izrađena je od materijala koje lubrikanti na bazi silikona ili ulja mogu oštetiti i uzrokovati brzo uništavanje igračke, stoga koristite samo lubrikante na bazi vode. Nakon upotrebe isperite kućište i masturbator iznutra pod mlazom vode i temeljito posušite jer vlaga u unutrašnjosti može biti pogodno stanište za bakterije. Za sušenje možete koristiti krpicu od mikrofibre ili sličnog materijala koji ne ispušta vlakna.

Kondom

Određeni specijalni kondomi uključuju iste aktivne sastojke s unutrašnje strane kao i delay gelovi, no i “obični” kondomi će smanjiti osjetljivost penisa. Za razliku od seksa bez kondoma gdje trenje kože na kožu stimulira živčane završetke, kondom stvara barijeru koja smanjuje intenzitet stimulacije na penisu i tako odgađa ejakulaciju, što je još jedan veliki plus za korištenje kondoma uz zaštitu od spolno prenosivih bolesti te sprečavanja neželjene trudnoće uz njihovu cijenu i pristupačnost.

Preuranjena ejakulacija vrlo je česta pojava i postoji više načina kako se s njom nositi u fazi kada postaje problem, ne samo povremena poteškoća. Kao i kod svih ostalih seksualnih problema, zdrava komunikacija u vezi mora biti početna stanica ka rješavanju. Razumijevanje i podrška partnera prvi su korak prepoznavanja problema na vrijeme i odluke koju od mogućih opcija odabrati.