10 stvari koje niste znali o klitorisu

stvari o klitorisu

Da smo turistička zajednica, predstavili bismo ga kao “mali dio tijela za veliki užitak” a da sastavljamo udžbenik iz biologije za sedmaše, nazvali bismo ga “dražica”. Krije li ta mistična izbočina koja kvari vizualni dojam inače simetrične vagine još poneku tajnu?

1. Svi smo drugačiji

Kao što ne postoje dvije iste pahulje snijega, ne postoje ni dva ista klitorisa. Neki su manji, neki veći, neki dublje “zakopani” (pokriveni pokrovnom kožicom), neki više eksponirani.

2. …ali svi reagiramo isto

Direktan podražaj prsta, seksualne igračke, penisa… na klitoris bez lubrikacije je užasan.

3. Živčani klitoris

U klitorisu se nalazi oko 8.000 živčanih završetaka, dok ih u penisu pronalazimo oko 4.000. Što će reći da je vaš klitoris mnogo veći živac od nekog tamo penisa, stoga s njim oprezno.

4. Njemu je samo do seksa

Za razliku od svih drugih erogenih zona na tijelu poput bradavica, ušiju i slično, klitoris na umu ima samo jednu jedinu misiju – zadovoljstvo. Sve druge erogene zone imaju i neku drugu, manje seksi svrhu poput prehrane nejake populacije, ali klitorisu je jedina svrha postojanja vaše zadovoljstvo.

5. Klitoris do G-točke!

Tako je, on je mnogo više od male nakupine kože koja se ponosno vijori ponad stidnih usana. Ispod površine njegovo je tijelo u obliku slova V i seže sve do G-točke, zbog čega je orgazam istovremenom stimulacijom G-točke i klitorisa toliko vrištajuće dobar i dovodi i do ženske ejakulacije. Otkrijte ga pažljivom koordinacijom prstiju jedne i druge ruke, prstiju i usana ili rabbit vibratorom.

6. Sve je to isti k…c

Klitoris i penis su zapravo jedno te isto – doslovno. Do 12. tjedna bebe obaju spolova imaju jednako genitalno tkivo, a nakon 12. tjedna počinju se formirati spolni organi. Što znači da svi počinjemo na istom mjestu i da su i penis i klitoris napravljeni od jednakog građevnog materijala.

7. To je fakat isti k…c

Ne samo da su od istog materijala, već su i vrlo, vrlo slični. Klitoris također ima glavić, kožicu, erektivno tkivo i vrlo kratko tjelešce. I to nije sve – kada se uzbudi, nabrekne.

8. Tajming

Klitoris je, za razliku od svog muškog parnjaka, dizelaš i treba mu neko vrijeme da se zagrije i konačno upali. Točnije, po nekim procjenama većini treba 20-25 minuta predigre, odnosno stimulacije, a nekima i dvostruko više.

9. Iza 9 sela

Vrlo često pri penetraciji klitoris nije dovoljno stimuliran da bi žena doživjela orgazam. Novija istraživanja pokazuju da je osim poze važan faktor i udaljenost klitorisa od ulaza u vaginu, jer što je klitoris dalje, to je manja vjerojatnost da će ga muškarčeva pubična kost uopće doticati pri penetraciji. Tom problemu stanite na kraj penis prstenom s vibratorom koji će klitorisu posvetiti dužnu pažnju, ili odaberite neki od vibratora za parove koji stimuliraju unutrašnjost vagine, stidne usne i klitoris istovremeno.

10. Coital alignment technique

Različitim pozama možemo klitoris stimulirati u različitom intenzitetu, no najboljim se pokazala tehnika stručno nazvana CAT – coital alignment technique. U misionarskoj pozi muškarac se treba pozicionirati tako da je baza penisa direktno na klitorisu, što se postiže podizanjem ženine guze jastukom ili nečim sličnim. U tom položaju penetracija se postiže ljuljanjem tako da je klitoris stimuliran trenjem od baze i pubične kosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.