5 savjeta kako se ljubiti strastveno

kako se ljubiti strastveno

Svi volimo misliti za sebe da se dobro ljubimo, no rijetki se rađaju prirodno nadareni za ovaj iznimno važan dio seksualnog portfelja. Posebice je sklizak teren sa strastvenim ljubljenjem, koje je temelj predigre. Treba se prisjetiti – ne vodi svako ljubljenje seksu, no svaki seks u pravilu sadrži ljubljenje.

Na sreću, vještina je to koja se, kao i sve, uči i s vremenom i iskustvom nauči, no dobro je držati se nekolicine temeljnih savjeta:

1. Počnite sporo

Ljubiti se strastveno ne znači navaliti na partnera pod punom jezičnom artiljerijom – počnite polako, poput svakog drugog poljupca, koristeći samo usne. Osnovno pravilo strastvenog ili senzualnog ljubljenja jest da se pametno dozira i postepeno pojačava tempo. U početku se fokusirajte na partnerove usne i vrat, dodavajući nježnijim poljupcima postepeno jezik. Pritom obratite pažnju na korak 2:

2. Osjetite partnera

Kao i kod svake druge radnje udvoje, od iznimne je važnosti na vrijeme prepoznati odgovaraju li tempo i jačina partneru. Prati li vas dok vaši poljupci dobivaju na snazi i brzini, te ukoliko počinje uzdisati, na dobrom ste putu; međutim, ako se odmiče ili usporava, usporite i vi. Partnerova zona ugode neka vam bude prioritet.

3. Koordinacija je bitna

Strastveni poljubac mnogo je više od „običnog“ poljupca – kod njega je važna koordinacija triju čimbenika – usana, jezika i ruku. Dok pojačavate tempo ljubljenja, postepeno uključite i ruke – mazite partnera po leđima i vratu, vodeći ponovno računa o njegovim/njenim reakcijama. Imajte na umu da je kombinacija nježnog dodira i strastvenog poljupca mnogo bolja od posve nježnog, ili preagresivnog pristupa.

4. Mijenjajte tempo

Izmjenjujući nježnije i strastvenije poljupce i dodire provocirate partnerova očekivanja i izazivate reakciju – budite agresivniji, no ubacite u strastven poljubac i nekoliko „nevinih“ pusa i obratno. Promjena tempa pružiti će vam oboma priliku za odmor, ali i eksploziju strasti.

5. Budite spontani

U vezi sa stalnim partnerom strastveni poljupci s vremenom postaju rutinizirani – dajemo si puse prije odlaska na posao ili navečer, dok ležimo zagrljeni na kauču, ali strastveno ljubljenje ostavljamo za trenutke kada želimo „nešto više“. Izađite iz uobičajenih okvira na riskantniji teren – pretvorite klasičnu pusu u vatrenu i vaš (i partnerov) libido će vam biti zahvalan.

Image: PH.OK/Bigstock.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.