Cockcage – uvod u chastity

Cockcage - uvod u chastity

Chastity je oblik submisivno-dominantne bondage igre pri kojem su genitalije submisivnog partnera zatvorene i zaključane u napravu (cockcage za muškarce, pojas nevinosti za žene) koja spriječava kontakt s genitalijama bez izričitog dopuštenja dominantnog partnera.

Ovisno o dizajnu naprave, partner kojem su genitalije “pod ključem” ne može masturbirati, seksati se, u potpunosti erektirati, pa čak niti dotaknuti svoje genitalije bez izričitog dopuštenja onog tko drži ključ za otključavanje.

Chastity bondage označava dva različita pristupa stimulaciji. Prvi je korištenje chastity igračaka za kratkotrajno onemogućavanje penetracije i obuzdavanje erekcije tijekom predigre, gdje takav oblik stimulacije podiže seksualnu želju. Drugi pristup je submisivno-dominantni odnos u kojem se sprava ne skida po više dana te se na taj način sprečava bilo kakav oblik kontakta s genitalijama.

Chastity kroz povijest

Iako je mnogima prva pomisao na pojas nevinosti još uvijek srednji vijek, unatoč tom uvriježenom mitu, on tada u stvarnosti nije postojao već su ga izmislili pisci i slikari kako bi izrugivali posesivne, ljubomorne i paranoične muževe i očeve.

Prvi pravi dokazi o postojanju pojasa nevinosti i cockcagea se pojavljuju u 19. stoljeću kada su se u nekim puritanskim sredinama koristili prvenstveno kao sredstvo za sprečavanje masturbacije i kod žena i kod muškaraca. Masturbacija se u to doba smatrala jednim od znakova ludila, indikacijom nimfomanije, kao i izrazito velikim grijehom u religijski opresivnom društvu, stoga su izmišljane različite naprave koje su bile izrazito neudobne za nošenje.

Moderno poimanje chastity uređaja više ne podrazumijeva nametanje tuđe volje, već sporazuman i željen oblik seksualnog izražaja, stoga su se promijenile i same naprave. Zahvaljujući modernoj tehnologiji i novim materijalima poput silikona, nehrđajućeg čelika i plastike, chastity naprave su postale mnogo udobnije, ergonomičnije i sigurnije te se mogu nositi i više dana, pa i mjeseci bez veće neugode.

Psihološki i praktični aspekti chastitya

Danas ima mnogo više muškaraca koji koriste chastity naprave nego žena. To možemo pripisati praktičnim, ali važnije, i specifičnim psihološkim aspektima ovog oblika bondagea.

Praktični aspekti se prije svega odnose na udobnost. Ženski pojas nevinosti, da bi bio potpuno efektan, treba pokrivati mnogo veću površinu tijela (pokriva vaginu i anus i nosi se na bokovima poput gaćica) te ga je vrlo teško prilagoditi za ugodnu upotrebu individualnoj anatomiji. Iz tog razloga se pojasevi često trebaju izrađivati po mjeri, ali i tada nisu prikladni za dugotrajno nošenje. S druge strane, cockcage se jednostavno stavlja preko penisa i testisa, udobniji je za nošenje, ne ograničava kretanje i mnogo je diskretniji za svakodnevnu upotrebu zbog čega se mogu nositi i na poslu bez ičijeg znanja.

S psihološke strane ovakav postupak potpunog prepuštanja vlastite seksualne moći u ruke partnera/ice traži izrazito visoko povjerenje s obje strane. Submisivni partner treba znati da njegovo povjerenje neće biti iznevjereno te da predana kontrola nad svojim tijelom i tjelesnim funkcijama neće biti zloporabljena i nanijeti mu štetu – kako psihički tako i fizički.

Muškarci koji prakticiraju chastity često izražavaju da upravo to seksualno sputavanje ima izrazito oslobađajuć emotivni i psihološki utjecaj na njihov svakodnevni život te da se mnogo lakše fokusiraju na svakodnevne i radne aktivnosti, dok se istovremeno intenzitet seksualnog užitka pojačava kad do njega napokon dođe. Osjećaj toga da nose chastity napravu i tijekom radnog dana, a da nitko drugi toga nije svjestan im također im daje osjećaj kinky tajne koju samo partneri dijele što doprinosi cijeloj igri. Dominantni partneri pak naglašavaju kako im to pruža zadovoljavajuć osjećaj svoje seksualne moći nad i bliskosti sa svojim partnerom što utječe na njihovo samopouzdanje i seksualno zadovoljstvo.

Pojas nevinosti i cockcage podsjećaju submisivnog partnera na njihovu privrženost i obvezu drugoj osobi dok istovremeno dominantni partner (katkad zvan i čuvarem/icom ključeva) često odlučuju šifru ili ključić za otključavanje naprave cijelo vrijeme nositi sa sobom, primjerice na ogrlici ili narukvici.

Nošenje cockcagea

Cockcage se najčešće sastoji od tri elementa – velikog prstena, kaveza (cagea) koji prekriva penis i neke vrste mehanizma za zaključavanje koji povezuje to dvoje.
Shots - Brutal Chastity Cage

Veliki prsten se namješta iza testisa tako da stoji uz tijelo. On se preko mehanizma za zaključavanje (najčešće lokot s bravicom ili šifrom) povezuje s kavezom. Kavez koji prekriva penis najčešće dolazi u standardnim veličinama koje bi trebale odgovarati većini kada penis nije u erekciji.

U svakom slučaju treba obratiti pažnju na mjere pojedinih modela kako bi pronašli onaj koji će vam odgovarati te biti ugodan za nošenje.

U pravilu cockage na svom vrhu uvijek ima otvor kako bi se moglo vršiti nuždu ili ejakulirati.
Iskustva korisnika su takva da je praktičnije obavljati malu nuždu sjedećki nego stojećki kako bi se izbjeglo prskanje. Iako s cockageom nije moguće ostvariti punu erekciju, kod dugotrajnog nošenja može doći do polucije.

Cockcage ne smije žuljati niti ikako drugačije iritirati pri nošenju. Kada ga stavljate, možete upotrijebiti lubrikant koji će smanjiti trenje. Ako pri dužem nošenju primjetite iritaciju na koži, obavezno ga skinite.

Vrste cageova

Cock cage može biti napravljen od više vrsta materijala, no bazična je razlika hoće li kućište biti posve čvrsto ili mekše i podatnije.

Ukoliko se cage nosi dugotrajno, preporučljiviji su modeli od mekših materijala, posebice od silikona koji je maksimalno higijenski. Osim udobnosti, silikonski su i lakši, a ako se koriste plastične bravice sa šifrom, cijeli modeli mogu biti u potpunosti bez metalnih dijelova, tako da su pogodni i za prolaske detektora metala prije leta i sl.

Metalni i slični modeli od čvrstih materijala, iako pružaju jedinstveno vizualno i osjetilno iskustvo, kao i dodatnu komponentu osjećaja toplo-hladno, zbog težine i potpuno nefleksibilnog tijela mogu biti neudobni za dugotrajno nošenje. Oni su mnogo zahvalniji za nošenje tijekom predigre i seksa.

Osim gotovih modela, moguće je i kod specijaliziranih proizvođača napraviti cockcage po mjeri, ali takva investicija može stajati i nekoliko tisuća eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.