Uskraćivanje orgazma? Zabavnije je nego što mislite

Uskraćivanje orgazma

Uskraćivanje orgazma i/ili erotska seksualna deprivacija se na prvi pogled može činiti kontraintuitivnom ili čak možda okrutnom, ali ona je vrlo daleko od toga.

Možda se pitate nije li cijela poanta seksa doživjeti i pružiti fantastično orgazmičko iskustvo, no stvari ne moraju biti tako jednostavne. Uskraćivanje zapravo podrazumijeva privremenu odgodu orgazma zbog čega će se sam užitak posljedično postepeno intenzivirati do neslućenih razina.

Je li to BDSM?

Ova praksa se najčešće povezuje s BDSM igricama gdje dominantni partner određuje intenzitet i učestalost seksualnog zadovoljenja onog submisivnog, ali vrijedi ju iskušati bez obzira privlači li vas inače bondage ili ne.

Uskraćivanje orgazma najčešće ima elemente BDSM-a, a govorimo o dvije tehnike – prva je uskraćivanje orgazma pri kojoj partnera stimuliramo i zadržavamo na vrhuncu uzbuđenosti, ali odgađamo orgazam (što je slično edgingu).

Kod erotske deprivacije, odnosno druge tehnike se radi o uskraćivanju bilo kakvog seksualnog kontakta i genitalne stimulacije na određeni period.

Razlika između uskraćivanja orgazma i edginga

Edging označava tehniku odgode i kontroliranja orgazma te zadržavanja u predorgazmičkom stadiju što je duže moguće kako bi se sveukupan seksualni užitak povećao, a posljedični orgazam bio iznimno intenzivan. Na primjer, kod muškaraca to znači da privremeno ne smije doći do ejakulacije što kroz vježbu može dovesti i do prakticiranja višestrukih orgazama.

Edging prvenstveno počiva na poznavanju i kontroliranju vlastitog tijela, dok se kod ukraćivanja orgazma radi o poznavanju svog partnera/ice i prepoznavanju stadija i znakova njihove seksualne uzbuđenosti i nadolazećeg orgazma.

Pravovremeni prestanak stimulacije (prekidom podražaja ili riječima) ih zadržava u stanju visoke uzbuđenosti, ali bez oslobađajuće ekstaze.

Nadalje, edging je prvenstveno stvar fizičkog užitka dok kod erotske seksualne deprivacije velik dio užitka predstavlja psihološka komponenta kontrole, dominacije, submisivnosti i seksualne želje.

Tuđeg tijela gospodar

Dominantni partner određuje koliko, kada i na koji način submisivan može doći do seksualnog zadovoljenja. Uskraćivanje orgazma ne mora značiti dovođenje do ruba orgazma već i samo započinjanje seksa i naglo prestajanje kako bi se želja i osjećaj potrebe pojačao.

Submisivan tada mora suspregnuti svoju želju i slušati upute kako bi ispunio želje dominanta u nadi kako će, ako bude dobar, dobiti ono za čim toliko teži.

Ta dinamika stvara intenzivan, ali ugodan i uzbuđujuć osjećaj potrebe, iščekivanja i želje kod oba partnera.

Orgazam možete uskratiti prestankom seksualne aktivnosti, seksualnim pomagalom ili pak naredbom. Primjerice, možete se dogovoriti da se submisivan partner mora sam dovesti do određenog stadija uzbuđenosti i tada suzdržavati dok ne dobije dopuštenje da nastavi. Ovom vježbom se povećava seksualna izdržljivost, a može se čak i istrenirati orgazam “na zapovijed”.

Vježba može ići i dalje – ukoliko partner ne doživi orgazam u određenom vremenskom roku mora se suzdržati od daljnje stimulacije. Na taj način se seksualna napetost, ali i osjećaj ovisnosti o dominantnom partneru, dovodi do apsolutnog maksimuma.

Uskraćivanje genitalne stimulacije ili erotska deprivacija

Kod erotske deprivacije submisivnom je partneru u potpunosti onemogućen kontakt s genitalijama, odnosno dominantni partner odlučuje koliko i kada može doći do fizičke stimulacije.

To se postiže korištenjem tzv. chastity igračaka poput cock cagea ili pojasa nevinosti. One efektno spriječavaju bilo kakav doticaj s genitalijama bez izravnog dopuštenja dominantnog partnera. Genitalije su u tom slučaju zaključane u napravu koja omogućava normalne fiziološke procese poput uriniranja, ali onemogućuje dodir ili postizanje erekcije.

Ključeve u tom slučaju najčešće drži dominantni partner, ali može se osmisliti i igrica u kojoj je to test izdržljivosti i iskrenosti submisivnog partnera.

Takve igračke su u pravilu dizajnirane tako da budu ugodne za nošenje kroz dulji vremenski period te da se ne ističu ispod odjeće kako bi igra mogla trajati i kada su partneri na poslu ili putovanju.

Seksualna frustracija

Uskraćivanje orgazma može dovesti do frustracije. Tu frustraciju partneri trebaju uobličiti u izraz međusobne želje i podčinjenosti koja zbližava, a ne dopustiti da prevladavaju negativni osjećaji, jer se tako gubi poanta. Ovo je vježba povjerenja u kojoj dominantni i submisivni partner imaju svoju zadaću i odgovornost.

Submisivan se treba držati pravila koja postavlja dominantni partner, dok dominantni, s druge strane, treba postavljati razumne zahtjeve i ne prelaziti krajnje granice izdržljivosti i dobrog ukusa.

Dominantni partner se treba brinuti o submisivnom koji u njega stavlja puno povjerenje za svoju dobrobit i ne smije zlorabiti svoj položaj nezasluženim iživljavanjem. Upamtite – erotska deprivacija mora biti zadovoljavajuća za oba partnera.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.