Dirty talk – kako i zašto govoriti prosto tijekom seksa

Dirty talk

Većina od nas osjeća određenu nelagodu prilikom pokušaja prostačenja tijekom seksa. Kada shvatite da je kvalitetan „dirty talk“, u stvari, u ušima slušača i da može poprimiti razna lica, postat će vam lakše. Svi smo mi različiti. To je neosporiva činjenica. Ne palimo se svi na iste stvari, a i performanse su nam različite. Tako i “dirty talk” treba prilagoditi svojim mogućnostima te ga uskladiti s partnerovim reakcijama i željama.

Zašto pričati prosto?

Dirty talk može biti odličan “dodatak” svakom seksualnom iskustvu, ali i super predigra sama po sebi. Izrecite na glas što biste htjeli vidjeti, doživjeti i osjetiti od svog partnera/ice i rezultat sigurno neće izostati.

Ne samo da ćete na taj način raspaliti atmosferu nego i na seksi način dati do znanja partneru/ici točno što želite njima napraviti ili da oni vama naprave. Otvorena komunikacija je ključna za izvrstan seks, a nema boljeg načina tijekom seksa nego jasno, glasno i bez srama reći što mislite, želite, volite, osjećate.

Kako početi?

Lako je moguće da se osjećate malo blesavo ili nespretno kad pričate prostote. Taj osjećaj je potpuno normalan jer se vrlo vjerojatno nalazite van svoje “zone ugode”, a to je zapravo jako dobra stvar. Katkad treba malo poremetiti stvari i odmaknuti se u nepoznato kako bi mogli otkriti nešto novo i uzbudljivo. Uostalom svi se tako osjećaju kad pomalo sramežljivo isprobavaju “dirty talk” po prvi put.

Bez brige, “dirty talk” je zapravo vještina. Ako će vam se možda ispočetka činiti pomalo smiješnim otvoreno se zezajte na tu temu, to je odličan način da probijete led i nastavite u što opuštenijoj atmosferi. S vremenom kako ćete ga sve više prakticirati to ćete zvučati strasnije, samouvjerenije i više seksi.

Naučeni smo da je seks praktički tabu tema – da o njemu i u njemu moramo biti diskretni i tiho. To je pogrešan pristup. Kako da u potpunosti uživamo u seksu ako imamo osjećaj da se moramo skrivati? Trebamo otvoriti sva svoja čula, razgibati glasnice i prepustiti se trenutku.

Taktika i strategija

Ako se osjećate nelagodno koristeći doslovne izraze i opis spolnih organa ili spolnog čina, pokušajte to izvesti na drugi način. Kao što smo na početku spomenuli, nađite svoj način. Netko će to lakše izreći djelomično medicinskom terminologijom, drugima pak bolje ide arhaični način opisivanja čina. A neki su manje sramežljivi i vole stvari nazivati „pravim imenom“…

Ukoliko je vaš partner/ica više sramežljiv po tom pitanju dobar način da ih uključite u cijeli doživljaj je postavljajući im pitanja na koja očekujete odgovor. Na taj način će dobiti priliku da se opuste i ispitaju granice do kojih su voljni ići.

“Dirty talk” također igra ključnu ulogu u role-playu. Ne možete biti prava seksi policajka ili napaljeni vodoinstalater ukoliko se i verbalno ne igrate svojih uloga. Također “dirty talk” može igrati veliku ulogu je i u poigravanju dominantnim i submisivnim ulogama. Pokušajte se zamisliti kao dom ili sub i razmislite kako biste se ponašali? Kako biste pričali sa svojim partnerom/icom? Biste li glasno naređivali ili poslušno slušali?

Ako netko stvarno nije za “dirty talk” iz kojeg god razloga to bilo nemojte forsirati – niti sebe niti druge. Poanta cijele priče je da sve bude razigrano, iskreno i opušteno, a u ovakvim situacijama se brzo primjeti i osjeti ako je nešto nategnuto i preko volje. Možda to jednostavo nije za vas i to je potpuno OK.
Stoga, ako još niste uvrstili „dirty talk“ u svoj ljubavni život, vrijeme je da to učinite.

Image: bart78/Bigstock.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.