9 savjeta za grublji seks i dominaciju

Grublji seks

Maštate o malo grubljem seksu, želite dominirati ili biti dominirani, bezbroj ste puta tijekom seksa zamislili kako bi to bilo da vas sad pljusne po guzi ili povuče za kosu, ali bojali ste se pitati? Ovo je članak za vas.

Grublji seks nije ništa neobično niti čudno, i koliko god voljeli nježno vođenje ljubavi, grublji scenariji s vremena na vrijeme može genijalno osvježiti odnos i razbuktati strasti za koje niste ni znali da ih imate.

Iako se često susrećemo s tvrdnjama da žene prilikom seksa očekuju isključivo nježnost i blagost, velik broj žena će od partnera željeti i autoritativniji pristup, što se povezuje sa seksualnom željom, kao i malo grublje radnje, poput povremenog spankanja odnosno pokoje pljuske po guzi i slične oblike dominacije.

1. Povremena želja za grubljim seksom nema veze s vašim uobičajenim seksualnim repetoarom

Raznolikost seksualnog čina je najukusniji začin svakog seksualnog odnosa. Svaka seksualno aktivna osoba ima neki svoj omiljen seksualni stil. Neki preferiraju intiman odnos uz puno maženja i nježnosti, druge izluđuje malo grublji seks a neki pak uživaju u povremenoj kombinaciji nježnih i grubih strasti, što je vrlo dobar način za održavanje svježine i raznolikosti u spavaćoj sobi.

Na kraju, ljudska seksualnost nikada nije crno-bijela – i ako imate osjećaj da s vremena na vrijeme želite grublji seks, to nužno ne znači da vas samo to i privlači i obrnuto; ako ponekad želite nježno vođenje ljubavi, ne znači da je to stalna preferencija.

2. OBAVEZNO komunicirajte s partnerom prije

Kad pročitate riječi “grublji seks” i “dominacija”, u glavi vam se stvori vrlo specifična slika i to je samo vaš, jedinstven mozaik scena i radnji. Ta je slika različita za svakoga od nas, tako da je prije svega važno s partnerom utvrditi što mislite pod “hoću grublje” ili “budi dominantan/na”.

Možda ne znate što točno želite, ali znate što nikako ne dolazi u obzir – pa krenite od toga i polako razrađujte scenarij u kojem ćete definirati što odgovara objema stranama i koje su točno radnje apsolutno nepoželjne.

3. Kako znati što želimo?

Grublji seks može biti sve i svašta, ali neki od popularnijih scenarija uključuju pljuskanje po guzi (spanking), vezanje lisicama ili drugim oblicima poveza, korištenje poveza za oči, povlačenje za kosu i intenzivniji seks općenito, u kojem je tempo brži a kretnje grublje. Odličan začin grubljem seksu je i dirty talk.

Grublji seks nema pravila – savršen je upravo onaj koji vama odgovara i ne brinite radite li nešto “ispravno”. Dokle god radite ono što oboma odgovara, na dobrom ste putu.

4. Isprva će biti nespretno

Grublji seks podrazumijeva da (najčešće) žena od muškarca traži da bude grublji ili da dominira, što muškarce redovito smješta van njihove zone ugode, jer su cijeli život učeni da je grubost prema ženi veeeeliki nou-nou. Isto tako, bez obzira na spol, ne želimo povrijediti partnera/icu odnosno nanijeti mu/joj bol, stoga je za očekivati da ćemo prvih nekoliko puta biti poprilično nespretni i imati dojam da ispadamo smješni. Sve je to normalno i svi smo to prošli.

5. Važnost međusobnog povjerenja

Nastavno na prethodni pasus, grublji seks i dominacija podrazumijeva određenu dozu međusobnog povjerenja, stoga se preporučuje da je prakticirate s partnerom kojem vjerujete, odnosno – ne inicirajte je u početku veze. Početak veze je razdoblje u kojem otkrivamo što nam odgovara a što ne, u kojem učimo kako partner reagira na nas i u kojem nastojimo doseći neku vrstu seksualne norme i ustanoviti kako funkcioniramo u redovitoj seksualnoj rutini.

6. JASNO verbalizirajte ako vam nešto ne odgovara

Eksprerimentiranje s grubljim seksom podrazumijeva razdoblje pokušaja i pogreški, stoga ne oklijevajte tražiti više, jače, grublje ili snažnije ako vam je podražaj preslab. Isto tako, ako vam je nešto pregrubo, zaustavite partnera/icu i objasnite što vam ne odgovara.

Dobra je ideja i da se dogovorite oko sigurnih riječi koje će olakšati sporazumijevanje, poput sustava semafora: zeleno- nastavi dalje, narančasto- uspori, crveno- odmah stani.

7. Privlačnost dominacije muškarca

Dominacija muškarca simbolizira njegovu snagu i potentnost. U tom smislu žene uživaju u malim grubostima kao što je sputavanje, umjereno povlačenje za kosu, prakticiranje određenih poza u kojima dominira muškarac i njegova volja.

Primjer toga je misionarska poza, koja je nepravedno proglašena pozom neaktivnih žena. Većini žena upravo je to omiljena poza zbog odlične stimulacije klitorisa i pristupačnosti drugih erogenih zona. Nadalje, u njoj su na neki način prepuštene parteru, a sam osjećaj predanosti i zarobljenosti ispod jakog muškog tijela kao i činjenica da partner snagom svoga tijela gospodari i vlada može biti posebna za žene koje uživaju u dominaciji muškarca.

Druga poza koju mnogo ljudi povezuje s muškom dominacijom je doggy poza. Zbog specifičnosti poze muškarac tada ima mnogo veću kontrolu nad žestinom i dubinom penetracije te stimulacijom ostalih erogenih zona. Žena je muškarcu okrenuta leđima i mnogi smatraju da se tada gubi intimnost seksualnog kontakta zbog toga što nema izravnog pogleda oči u oči. Odlična je za grublji seks, kviki, spenkanje, povlačenje za kosu i općenito submisivno-dominantni roleplay.

8. Privlačnost dominacije žene

Nemojte se bojati uzeti stvari u svoje ruke. Neke žene uživaju u dominaciji nad partnerom i osjećaju da u potpunosti imaju kontrolu nad muškarcem i cijelim seksualnim činom. Istovremeno, iako muškarci uživaju ponekad pokazati svoju snagu, isto tako vole osjetiti vlast žene i njenu dominaciju. Uzbuđenje predstavlja činjenica da partner i njegov užitak ovisi o vama, vašim pokretima, vašim željama i namjerama.

Pri ženskoj dominaciji najčešće se prakticiraju poze u kojima su one gore (npr. kaubojka i varijacije na temu). Na taj način imaju mnogo veću kontrolu i nad vlastitom stimulacijom i, posljedično, užitkom.

9. Zašto uvesti grublji seks i dominaciju?

Bez obzira odlučimo li se uvesti malo grubosti u naš seksualni portfelj, poigrati se bondage rekvizitima (lisice, povezi za oči i sl.), dominirati ili biti dominirani, takve će povremene intervencije osvježiti i začiniti naš seksualni život. Ukoliko su oba partnera poklonici takvih aktivnosti, seksualna igra može biti itekako zanimljiva, zabavna i nestašna.

Image: mocker/Bigstock

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.