9 jednostavnih načina kako povećati libido u vezi

Kako povećati libido

Umorni ste, ne da vam se, budete neki drugi dan, taman ste se dobro namjestili i počela je repriza neke davne humoristične serije? Ili jednostavno… nekako vam libido više nije isti? Duže ste u vezi, super vam je i jednostavno vam seks više nije tako redovit, ali ste bliski i nježni jedno prema drugom? Svima nam s vremena na vrijeme libido malo zahrđa, preskoči i zatrokira i trebamo ga malčice pogurnuti, pomoći mu da se vrati na nožice i ojača.

1. Ubacite u sexy brzinu

Nitko nema vremena, volje, živaca ni novaca 3 dana u tjednu letlampom paliti tisuće svijeća, sakatiti cijele generacije ruža da bi laticama pokrili krevet, pod i užasan bakin ladičar u sobi niti ponovo slagati savršeno romantičnu Oliver Dragojević / Spice girls / Rammstein listu. Međutim, dobre su vijesti da i ne trebate – umjesto namjerne planirane sexy večeri unesite obavezne sexy trenutke, bilo to zločesto pipkanje na kauču, lascivan email ili poruka, iznenadno hvatanje za proste dijelove tijela ili nešto drugo novo i uzbudljivo što ne radite često ili ne radite uopće. Zdrav libido voli promjene i nove i neočekivane situacije, a ako vam nedostaje inspiracije, imamo čak 45 ideja kako začiniti seks.

2. Ubijte oko – da bi libido živio

Zdrav libido je i odmoren libido – bilo je lakše kad smo bili u dvadesetima i eksplozivno napaljivi nakon 3 dana tulumarenja hraneći se kikirikijem i zadnjom maslinom iz staklenke, ali nedostatak sna dugoročno opasno narušava seksualni nagon. Držite se prepisanih normi – 8 sati sna nam treba svima.

3. Iznenadite osjetila

Čak ni najseksi miris na svijetu (za nekog sarma, za nekog Brut aftershave) neće vas uvijek i nepogrešivo natjerati da osjećate navalu krvi u genitalije i potrebu da nešto s njima napravite. Isto je i s okusom, dodirom i sluhom – napadnite ih novim i neočekivanim mirisom svježe metvice, jasmina, zagrizite sočnu, hladnu jagodu i osjetite njen sok kako vam kaplje niz bradu i… činite to često! Tijelo registrira takve fine aktivnosti i nagrađuje vas navalom endorfina, hormona sreće, i time vas stavlja baš u ono pravo raspoloženje u kojem je sve moguće. Ukratko – ugodite svojem tijelu i ono će ugoditi vama.

4. Zagrizi me zdravo

Kad smo već kod papanja, libido možete uspješno probuditi i održavati na razini zdravom hranom, posebice onom koja povoljno djeluje na seksualne performanse – gricnite celer, banane, češnjak, šaku badema, smokve, datulje ili nešto s ovog popisa hrane za povećanje libida. Učinak zdrave hrane na libido biti će primjetan nakon nekog vremena, tako da ne očekujte instant rješenja ali će vam tijelo biti zahvalno, posebice ako ne pamtite kad ste zadnji put uz meso i krumpir vidjeli nešto zeleno i sirovo.

5. Stresite stres

Rokovi, projekti, gužve na cestama, loša bioprognoza i čekanje u redovima te niz drugih sitnica kojima smo izloženi stalno rezultiraju stresom, jednim od najefektnijih ubojica libida. Stres nas dovodi u hormonalnu neravnotežu i pod utjecajem stresa luče se enzimi koji uništavaju testosteron. Spriječite da to dugoročno ošteti vaš seksualni život i opuštajte se redovito i dopustite svom organizmu da se oporavi.

6. Puf, pant

Svi mi znamo koliko je vježbanje dobro, koliko pridonosi zdravlju organizma i… svi vjerojatno mislimo da bismo trebali početi (više) vježbati. Naime, uza sve te divne zdravstvene prednosti, naša će se oznojena i uspuhana tijela i osjećati više sexy, posebice oni dijelovi koji doista profitiraju povećanjem navale krvi – poput klitorisa i penisa.

7. Izađite opet na spoj

Prošli su dani kad smo se trebali truditi jedno oko drugoga i ciljano izaći kako bismo nekoliko sati razmjenjivali misli, sjedili u kinu ili se pipkali po separeima kafića. Danas ostajemo doma, dolazimo s posla i razmjenimo nekoliko riječi, vikende provedemo u shoppingu ili izlazimo odvojeno. Sjetite se kako je to bilo i što ste to voljeli i još volite jedno kod drugoga. Nakon posla produžite u grad, popijte kavu i šalite se, prošećite i budite opet vi na prvome mjestu.

8. Vježbe snage

Potaknite proizvodnju testosterona izvodeći bilo koje vježbe snage – radite sklekove, dižite utege i slično. Iscrpljujući trening i kod muškaraca i kod žena potiče pojačanje libida momentalno, pa mnogi parovi vježbaju zajedno i tako se ubacuju u pravo raspoloženje. Idite i korak dalje i otkrijte vježbe ciljano za povećanje libida.

9. Prisjetite se svoje bolje polovice

Naši su preci davnih dana uza sebe uvijek imali fotografije boljih polovica u novčaniku – na kraju, slikati mobitelom tada je značilo umočiti antenu “cigle” u kantu boje i napraviti portret. I te su se crno-bijele slike za osobnu iskaznicu ponosno isticale ispod prozirne plastike svaki puta kad bi naši preci plaćali račune u pošti (bila su to druga vremena), izvadili 5 kuna za kavu (kažemo, druga vremena) ili izvadili iskaznicu od knjižnice (…druga vremena). I tako, često gledajući fotografije svoje bolje polovice s fudbalerkom ili trajnom s pramenovima, dogodilo se ono što će znanstvenici kasnije povezivati s pojačanom aktivnosti u dijelu mozga zaduženom za libido – pojednostavljeno rečeno, gledajući slike voljenih raste naša želja za voljenjem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.