Male tajne o seksualnim igračkama koje trebate znati

Male tajne o seksualnim igračkama

Želite postati ekspert za seksualne igračke i naučiti tajne industrije zadovoljstva? Ovo je tekst za vas.

Kegel kuglice

Suprotno često ponavljanim tvrdnjama, nošenje Kegel kuglica NE DOVODI žene do orgazma. Kuglice olakšavaju izvođene Kegelovih vježbi, koje imaju niz seksualnih i zdravstvenih pogodnosti za žene i može se reći da je njihovo korištenje investicija u buduće orgazme.

Želite stimulirati G-točku?

Odaberite dildo ili vibrator čvrstog, nefleksibilnog tijela jer je njima lakše primjenjivati pritisak direktno na G-točku. Mekše, fleksibilne igračke prilagođavaju se vašem tijelu i tako mogu biti manje precizne.

Lubrikanti na bazi vode

Iako se brže suše od silikonskih ili ulja, lubrikante na bazi vode moguće je reaktivirati uz samo nekoliko kapljica vode (ili sline) – i nije ih potrebno nanositi ponovo.

Koristite li ih vaginalno a skloni ste infekcijama i upalama, pripazite da nemaju šećere, paraben ni glicerin – oni mogu poremetiti pH vagine i stvoriti pogodne uvjete za razvoj iritacija i infekcija.

Za vaginalno korištenje najbolji je – silikon

Silikonski lubrikant najsličniji je prirodnoj lubrikaciji, stoga će vam pružiti najskliskiji osjećaj. Naravno, lubrikant na bazi vode je najsigurniji za korištenje s igračkama i najmanje su šanse da ste alergični na neki od njegovih sastojaka, no ako ne koristite igračke, silikonski lubrikant trebao bi biti prvi izbor za vaginalni i analni seks.

Zagrijte lubrikant!

Iako nam je u žaru predigre bilo kakva prethodna priprema najčešće mrska i nepotrebna, bar jednom prije zagrijte lubrikant u posudi tople (ne vruće) vode. Ostavite cijelu bočicu u vodi na nekoliko minuta i iskustvo korištenja biti će puno ugodnije i senzualnije, što će posebice doći do izražaja i pri masaži. Isto vrijedi i za solo sesije – ako ste i jednom skočili od nelagode pri kontaktu vaših genitalija i hladnog lubrikanta na masturbatoru, vibratoru ili dildu, biti ćete sretni da je rješenje nadohvat ruke.

Štipaljke – veličina je (i ovdje) važna

Kod štipaljki za bradavice ili klitoris obratite pažnju na površinu koja dolazi u kontakt s kožom. Čim manje kože se uštipne, bol je jača i intenzivnija, a čim su štipaljke veće i šire, prihvat će manje boljeti jer je pritisku izložena veća površina kože.

Kegel kuglice se ne smiju koristiti analno

Još jedna česta zabluda vezana uz Kegel kuglice je da se mogu koristiti (i) analno. Analne kuglice dizajnirane su specifično za tu namjenu, i, za razliku od vaginalnih, imaju veću omču ili zadnju kuglicu koja ne dopušta anusu da pri orgazmičkim kontrakcijama igračku “povuče” duboko, gdje je nećete moći izvaditi bez odlaska liječniku.

Osim toga, Kegel kuglice su mnogo šire od analnih i njihov je promjer u pravilu oko 3 cm, što nikako nije za potpune početnike u analnoj stimulaciji. Analne kuglice, posebice one namijenjene početnicima, imaju počinju s kuglicama vrlo malog promjera (najčešće oko 1 cm) i postepeno se šire kako bi se tijelo opustilo.

Snaga vibracije

Kada razmišljamo o igračkama koje vibriraju, snaga vibracija je važna stvar, ali daleko je od najvažnije. Ako nikada niste koristili vibrator, gotovo je jednako važno da uređaj ima širi raspon jačine (primjerice, barem tri stupnja jačine stalnih vibracija) što će vam omogućiti da isprobate kako vaše tijelo reagira na različitu jačinu. Dok se svijest o tome koliko nam jake vibracije odgovaraju javlja postepeno, kroz metodu pokušaja i pogreške, upravo igračkom s više varijacija možete početi otkrivati odgovara li vaše tijelo više na blaže ili snažnije vibracije.

Prodorne vs. površinske vibracije

Možda i važnija od snage jest kvaliteta vibracija, a ona može biti prodorna ili površinska. Različiti motori proizvode vibracije različite kvalitete – prodorne vibracije, kao što im i ime govori, prodiru duboko u tkivo, šireći valove mnogo dublje od mjesta gdje ste prislonili vibrator. Površinske, s druge strane, osjećamo prvenstveno na površini kože, ne putuju dublje.

Kao i kod snage motora, i za vrstu vibracije će vam trebati vremena da upoznate kako vaše tijelo reagira. Nekome će blaži, plići podražaj površinskih vibracija bolje odgovarati, dok će drugima prodornije vibracije uvelike pojačavati orgazam jer će ih osjećati u većem dijelu klitorisa ili frenuluma.

Koja veličina penis pumpe mi treba?

Namjeravate li koristiti pumpu kako biste povećali penis, primjetit ćete da penis pumpe dolaze u mnogo veličina i ako se dvoumite, imajte na umu da je preporučljivije uzeti onu manju, odnosno bližu vašim dimenzijama. Manje praznog prostora između penisa i pumpe (bez obzira radi li se o zračnoj ili vodenoj pumpi) znači da će pritisak na penis biti jači i pumpa efikasnija i obratno – više vode ili zraka u cilindru znači manji pritisak i slabiji rezultati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.