Proizvodi i stimulansi za pojačavanje osjetljivosti klitorisa

osjetljivost klitorisa

Većini žena je za orgazam najvažnija stimulacija klitorisa, koja tijekom seksa često nedostaje ili je nedovoljno jaka, direktna ili dugotrajna. Osim nedovoljne stimulacije, nepostojeći, rijetki i nedovoljno snažni orgazmi mogu biti i posljedica nedovoljno osjetljivog klitorisa, do čega može doći zbog hormonalnog disbalansa, nuspojava određenih lijekova ili pilula za kontracepciju itd.

Jedno od riješenja mogu biti sredstva poput stimulansa koja pojačavaju prokrvljenost klitorisa, čime je stimulacija intenzivnija, osjet pojačan a orgazam snažniji, kao i seksualne igračke koje pojačavaju osjetljivost klitorisa ili doprinose boljoj stimulaciji klitorisa tijekom seksa.

Pojačavanje osjetljivosti klitorisa / pojačavanje orgazma

gelovi i balzami – u malim, diskretnim pakiranjima, gelovi i balzami za stimulaciju nalik su kozmetičkim preparatima, a zahvaljujući sastojcima na prirodnoj bazi (poput mentola, gingsenga i sl.) njima stvarate osjećaj peckanja ili hlađenja na klitorisu i činite ga osjetljivijim. Često sadrže i sastojke koje blagotvorno djeluju na kožu, poput bademovog ili kokosovog ulja ili shea maslaca.

stimulirajući lubrikant – za razliku od gelova i balzama koji se nanose direktno na klitoris, utjecaj lubrikanta s efektom osjećate na većem području i mnogo intenzivnije. Kao popularno “2 u 1” sredstvo, stimulirajući lubrikant istovremeno lubricira vaginu (čineći tako odnos ugodnijim) i dodajući efekt zagrijavanja ili hlađenja koji osjećaju oba partnera

Pjur - MySpray, 20ml

Kako koristiti stimulanse

Za prvo korištenje stimulirajućeg gela ili balzama preporučamo da isprobavate s manjim količinama (manje od zrna graška) i nanesete ih na klitoris, bradavice, stidne usne ili bilo koje drugo mjesto na kojem želite pojačati osjetljivost i promatrate kako reagirate. Trebat će vam nešto prakse da sa preciznije ocijenite kolika vam je količina savršena, no zlatno je pravilo od kojega trebate krenuti – manje je više.

Ovisno o količini koju nanesete, djelovanje može trajati između 10 i 30 minuta.

Većina stimulansa sadrži mentol koji pruža ugodan osjećaj peckanja i hlađenja te različite preparate koji potiču protok krvi i kao rezultat klitoris se povećava i postaje osjetljiviji.

Za razliku od gelova ili balzama koji se nanose u manjim količinama ciljano na mjesta na kojima želimo pojačati osjetljivost i najčešće ne djeluju na partnera, efekte stimulirajućeg lubrikanta osjećaju oba partnera. Ukoliko se želi spriječiti da stimulans kod muškarca rezultira preranom ejakulacijom zbog pojačane osjetljivosti, preporuča se upotreba kondoma.

Ostala sredstva za pojačavanje osjetljivosti klitorisa i jače orgazme

Pumpica za klitoris i vaginu
Svrha pumpice za klitoris i vaginu jest stvoriti vakuum nad klitorisom ili stidnim usnama, uslijed čega oni privremeno oteknu i tako omoguće veći protok krvi i veću osjetljivost područja. Nakon korištenja pumpice izloženo tkivo postaje hiperosjetljivo na svaku vrstu stimulacije, što je posebice dobro za žene koje imaju poteškoća s postizanjem orgazma.

Cal Exotics – Silikonska mini pumpa za klitoris

Kegel kuglice
Redovitim izvođenjem Kegelovih vježbi jačaju se vaginalni mišići, što dugoročno utječe na jačinu i učestalost orgazama. Jačanjem vaginalnih mišića jače su i orgazmičke kontrakcije i češće do njih dolazi.

SToys - Shakers Kegel kuglice

Penis prsten s vibratorom / vibrator za parove
Seksualne igračke koje tijekom penetracije dodaju vibracije na klitoris efektno rješavaju problem premale stimulacije klitorisa tijekom seksa. Penis prsten s vibratorom ujedno muškarcu pruža čvršće erekcije, dok vibrator za parove u obliku slova C istovremeno može stimulirati G-točku i klitoris, što dovodi do fantastičnih istovremenih orgazama.

Cal Exotics - Intimacy Enhancer prsten

Elektrostimulacija
Pomalo novitet u ponudi seksualnih igračaka, penetracijske igračke s dodatkom elektrostimulacije (poput vibratora) pomoću blage struje izazivaju grčenje vaginalnih mišića kakvo se događa i tijekom orgazma – tijelo pritom “misli” da već doživljava orgazam i nakon elektrostimulacije mnogo lakše dolazi do “pravog” orgazma, što je posebice namijenjeno ženama koje s poteškoćama (ili nikako) ne uspijevaju doživjeti orgazam drugim metodama.

Ne zaboravite

Kao i svaki drugi organ, i klitoris treba redovitu “vježbu”, odnosno prokrvljenost do koje dolazi tijekom seksualnog uzbuđenja i erekcije klitorisa te je nužna je za održavanje tkiva zdravim. Ukoliko se klitoris ne koristi, točnije ne dolazi do redovite seksualne stimulacije, može doći do klitoralne atrofije – postepenog povlačenja klitorisa nazad u tijelo i tada ga pokrovna kožica u potpunosti može prekriti.

Orgazmi, bilo da do njih dolazi redovitim seksualnim odnosima ili masturbacijom su iznimno važan aspekt ukupnog zdravlja organizma i mogu spriječiti pojavu klitoralne atrofije, a ujedno imaju i brojne druge pogodnosti – jačaju imunitet, omogućuju zdraviji san i održavaju hormonalni balans. Stoga, zapamtite: svakih nekoliko dana si pružite užitak i dovedite se do orgazma.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.