Vodič za početnike – masturbator

masturbator

Seksualne igračke za muškarce u obliku masturbatora počele su se proizvoditi relativno nedavno, zahvaljujući razvoju tehnologije koja omogućava nove, vrhunske materijale izvanrednih svojstava koje pri korištenju odlično simuliraju osjećaj vaginalne ili analne penetracije.

Vrste masturbatora

Ovisno o načinu korištenja, razlikujemo 3 vrste masturbatora – manje, koje držimo u ruci, veće, koje koristimo bez upotrebe ruku te ljubavne lutke kao zasebnu kategoriju.

Manji masturbatori i strokeri

Najčešće susrećemo masturbatore iz prve kategorije, koji su ujedno najraznovrsniji. Dolaze u zaista raznim oblicima, mogu biti realistični ili nerealistični, sa ili bez vibracija, s pokretnim elementima koji simuliraju penetraciju ili oralni seks, otvorenog ili zatvorenog kraja… no krenimo redom.

Masturbatori mogu dolaziti s kućištem, koje ih čini disketnijima za odlaganje i ujedno olakšava čišćenje, ili mogu cijeli biti izrađeni od istog materijala, odnosno nemati kućište. Mogu imati otvoren kraj, biti potpuno zatvoreni ili na kraju imati poklopac na navoj koji funkcionira kao regulator osjećaja sisanja ili vakuuma koji nastaje pri korištenju igračke. Ako je kraj posve zatvoren, vakuum je vrlo snažan i doživljavate izvanredno jak osjećaj sisanja. Modeli koji se mogu dobro očistiti (izvaditi iz kućišta i oprati) trebali bi biti na vrhu vaše liste izbora.

U najvećoj mjeri napravljeni su od mekanih, podatnih materijala koji nevjerojatno dobro repliciraju osjećaj prave ljudske kože, poput TPE i TPR materijala, odnosno njihovih varijacija poput Superskina, Cyberskina itd. Ti materijali zahtjevaju nešto više brige pri održavanju od silikona, no silikonski masturbatori su danas još uvijek rijetki i nešto skuplji.

Ovisno o dizajnu, mogu biti realistični ili nerealistični – pod čime se misli da mogu biti dizajnirani potpuno nerealistično ili da je otvor vjerna kopija ili čak pravi odljev određenog dijela tijela – vagine, anusa ili usta.

Masturbatori najčešće imaju pažljivo dizajnirane unutarnje teksture poput reljefastih nabora, točkastih ili valovitih izbočina i posebnih komora, što u kombinaciji s mekanim, realističnim materijalom i uz veće količine lubrikatna pruža fantastično dobro iskustvo i jedinstveni osjećaj.

Posebnu pažnju unutarnjim kanalima, kao i realističnim odljevima vagina, usta i anusa najvećih pornozvijezda današnjice pridodaje Fleshlight, najpopularnija i najprodavanija seksualna igračka za muškarce.

Tražite li nešto nerealistično, odličan izbor biti će japanska Tenga koja pokriva sve cjenovne razrede i sve razine iskustva, neovisno tražite li početnički masturbator, ili uistinu napredan, vrhunski model za dugoročno seksualno zadovoljstvo.

Tenga - Flip Hole ZeroTenga - Egg Wavy II Cool Edition

Nerealistični masturbatori su i masturbatori potpuno otvorenog kraja (ponekad nazivani sleeves) ili otvoreni i cijelom dužinom, što omogućava posve individualnu primjenu pritiska i posve drugačiju stimulaciju, i oni su češće napravljeni od silikona.

Veći (handsfree) masturbatori

Jedna od financijski zahtjevnijih investicija u nevjerojatno realistično iskustvo su veći, odnosno handsfree masturbatori u obliku različitih dijelova tijela u prirodnoj veličini.

Napravljeni su potpuno realistično, od mekog i podatnog materijala kakav se koristi i kod izrade boljih manjih masturbatora. Unutarnji kanali također često imaju dodane nabore i ispupčenja kako bi dodatno stimulirali, uz pažnju pridodanu njihovoj veličini – vagina je često šira, dok je analni kanal uži kako bi donio potpuno realistično iskustvo.

Možete ih koristiti bez upotrebe ruku zbog prirodne veličine i značajne težine. Bez obzira gdje ih postavili i koristili, pružaju osjećaj poput pravog.

Pipedream Extreme – Fuck Me Silly PetitePipedream Extreme – Fuck Me Silly Masturbator 2

Zbog veličine i težine zauzimaju i više mjesta, što treba imati na umu zbog skladištenja. Održavanje je identično kao i kod manjih masturbatora od realističnih materijala.

Handsfree masturbator moguće je i “improvizirati”, bilo da koristimo neki od proizvoda namijenjenih fiksiranju masturbatora (poput, recimo, Fleshlightovog Shower Mounta) koji nam omogućava nesmetanu penetraciju, ili da manji masturbator koristimo zajedno s ljubavnom lutkom.

Ljubavne lutke

Klasik za momačke i djevojačke zabave, ljubavne lutke su jedna od najstarijih i najjednostavnijih seksualnih igračaka za muškarce, i princip se godinama ne mijenja – riječ je o nešto manjoj (oko 1,5 metra) visokoj plastičnoj lutki na napuhavanje sa nekoliko otvora. Luksuzniji modeli mogu imati i neke dodatne realistične elemente – 3D lice, kosu, 3D ruke i stopala kao i ugrađeni masturbator od realističnog materijala.

Becky ljubavna lutkaHot Lucy Life Size lutka

Kako odabrati

Pri odabiru masturbatora vodit ćete dvama glavnim smjernicama – cijenom te želite li prvenstveno realistični ili nerealistični masturbator. Masturbatori dolaze u nekoliko cjenovnih kategorija i doista svatko može pronaći nešto za sebe.

Uvijek su za preporuku masturbatori renomiranih proizvođača poput Fleshlighta ili Tenge, koji su bestselleri s razlogom, no preporučiti možemo i masturbatore manje poznatih proizvođača, posebice ako ste početnik koji želi isprobati efekt takvog tipa stimulacije bez da potroši nekoliko desetaka eura.

Ako je navedeno da masturbator sadrži ftalate, ne kupujte ga.

Korištenje

Želite li u potpunosti iskoristiti potencijal svog realističnog masturbatora, apsolutno je nužno koristiti veće količine lubrikanta. Mekan i rastezljiv materijal “na suho” proizvodi trenje, što nikako nije ugodno.

Kako su realistični materijali nešto zahtjevniji za održavanje, za njih se preporučuju isključivo lubrikanti na bazi vode. Jednostavnije ćete ih isprati iz materijala za razliku od, recimo, silikonskih ili uljnih, koji istovremeno mogu i oštetiti materijal.

Prije korištenja na glavić penisa i na ulaz masturbatora nanesite lubrikant. Neki modeli omogućavaju otvaranje i stavljanje lubrikanta direktno unutra. Potrebna količina lubrikanta varira od proizvoda do proizvoda i tek ćete nakon nekoliko korištenja znati koliko vam treba.

Održavanje

Realistični materijali imaju mikropore u kojima može doći do razvoja bakterija i gljivica ukoliko ih ne održavate po uputama. Nadalje, zbog mikropora se preporučuje upotreba isključivo lubrikanta na bazi vode, jer se silikon ili ulje mogu upiti u materijal i biti će ih mnogo teže isprati, a mogu i reagirati s materijalom.

Nakon upotrebe masturbator izvadite iz kućišta ukoliko ga ima i isperite pod mlazom mlake vode. Sve ostatke i tragove lubrikanta pod mlazom pažljivo uklonite prstima. Proizvođači navode da se prilikom čišćenja nikako ne koriste obični sapuni i sredstva za čišćenje iz kućanstva jer mogu oštetiti materijal, a i teško se iz njega ispiru. Želite li temeljitije oprati masturbator, na njega nanesite malo izopropilnog alkohola na krpici. Oprani masturbator možete i pošpricati sredstvom za dezinfekciju igračaka što će spriječiti razvoj bakterije.

Nakon što ste temeljito oprali masturbator, ostavite ga da se potpuno osuši vani. Upravo vlaga na unutarnjem kanalu može dovesti do stvaranja bakterija, stoga je sušenje neophodan korak. Potpuno suh masturbator napudrajte prahom za održavanje realističnih igračaka, odnosno običnim kukuruznim škrobom. U tu svrhu nemojte nikada koristiti baby puder ili slične preparate jer će oštetiti materijal.

Pudranje cijelog masturbatora ćete najlakše obaviti tako da ga stavite u vrećicu sa zatvaračem (ziplock), nanesete prah, zatvorite vrećicu i protresete je. Kukuruzni škrob dugoročno održava mekoću i podatnost materijala i sprečava da se isti ošteti, jer kad ga operete, realistični materijali imaju pomalo ljepljivu površinu.

Zašto koristiti masturbator?

Postoji niz pogodnosti za tijelo koje dobivamo masturbacijom, a masturbatori su ovdje da ju unaprijede, učine drugačijom i pruže nam osjećaje koje nije moguće drugačije doživjeti. Uza sve to, masturbatori su jedinstveni jer mogu biti fantastičan alat za trening kod prerane ejakulacije i kod mlađih, neiskusnih muškaraca koji se žele riješiti treme i vježbom ostvariti svoj seksualni potencijal.

Masturbatorom bez opterećenja i emocionalnog pritiska možete vježbati i učiti prepoznavati znakove koji prethode orgazmu kako biste ga mogli odgoditi, odnosno dolazak do točke pred ejakulaciju i zaustavljanje.

Masturbatori mogu biti i odličan dodatak u seksi igrama u paru. Možete ih koristiti u predigri ili pri uzajamnoj masturbaciji, ako i kao odličan dodatak vezama na daljinu.