14 razloga zašto trebamo masturbirati

zašto masturbirati

Imamo nezgodnu naviku masturbaciju povezivati s pubertetom i širiti vjerovanje da je ona u kasnijoj životnoj dobi nepoželjna. Često se misli kako je masturbacija isključivo solo sport koji se nema što prakticirati kada ste u vezi, jer inače želite suptilno dati do znanja da niste zadovoljni kvalitetom ili kvantitetom seksa. Štoviše, još donedavno smo smatrali da se masturbacija pojavljuje samo kod ponosnih vlasnika penisa, dok se ženska masturbacija povezivala s psihičkim poremećajima ili nimfomanijom.

Danas, kada smo seksualno osvješteniji i napredniji, znamo da ništa od toga nije istina. No, znamo li zapravo što nam masturbacija sve dobro donosi osim što nam je zbilja, zbilja super?

1. Masturbacija je dobra za psihičko zdravlje

Tako je, prije nego što posegnete za antidepresivima, kamionima čokolade i alkoholom, sjetite se da je masturbacija odličan lijek za brojne psihičke tegobe i poteškoće, a po toj logici i dobra investicija u dugoročno psihičko zdravlje. Muči vas stres, nesanica, depresija? Masturbacija i njen vjerni pratitelj, orgazam, je instant rješenje za podizanje endorfina, hormona sreće.

2. Masturbacija nas uči upoznati naše tijelo

Koliko god godina imali, naše nas tijelo još uvijek može iznenaditi. To može imati veze s promjenama u našem tijelu, ali i sa slučajnim otkrivanjem nekog podražaja za koji nismo ni znali da ga želimo. Isprobavajte različite tehnike, brzinu, tempo, pritisak, pozu itd. pri masturbaciji i možda ćete otkriti nešto posve novo a jako dobro.

3. Zbližava nas s partnerom

Zajednička masturbacija je vrlo uzbudljiva i odličan začin vašem seksualnom životu, a ujedno vas zbližava i pomaže vam da naučite kakav točno podražaj partneru odgovara.

4. Ona je drevni recept za dobro raspoloženje

Nikakvi ste, dan je grozan i niste ni primjetili da već sat i pol gledate neki grozan film samo zato jer vam se nije dalo pomaknuti do daljinskog? Masturbacija je jedan od najefikasnijih načina da prirodno dođete do dopamina, kemijskog spoja koji poboljšava raspoloženje.

5. Čini nas boljim ljubavnicima

Masturbacija nam pomaže u problemu koji vjekovima muči ljudsku vrstu i dečke uči kako odgoditi ejakulaciju a cure kako do orgazma stići brže.

6. Povećava pokretljivost spermija

Želite dobiti dijete? Istraživanja pokazuju da će netom stvorena sperma imati duži rok trajanja te biti mnogo agilnija, brža i pokretljivija i brže se dočepati jajašca. Recept – držite se režima u kojemu imate više puta odnos u nekoliko sati, ili sat vremena prije seksa ejakulirajte masturbacijom.

7. Održava nam fizičko zdravlje

Česti orgazmi, neovisno bili oni rezultat samostalnog ili grupnog rada, višestruko su povoljni za fizičko zdravlje organizma. Muškarci koji redovito ejakuliraju smanjuju šansu od raka prostate, dok ženama orgazmičke kontrakcije otvaraju vrat maternice i iz nje izlazi vaginalna sluz koja potom iz vagine uklanja bakterije i štetne organizme koji mogu uzrokovati infekcije.

8. Pomaže pri prehladi i alergijama

Borite se protiv začepljenog nosa – masturbacijom! Istraživanja pokazuju da seks i masturbacija odčepljuju nos kod obične prehlade, alergija i sličnih tegoba. I ne samo to – masturbacijom podižete imunitet i smanjujete rizik od upala i infekcija.

9. Ja na prvom mjestu

Često čujemo da su u vezi naše potrebe zadovoljene i da nemamo razloga masturbirati – no to možda nije istina. Naime, u seksu ispred vlastitog stavljamo partnerov užitak i ne fokusiramo se samo na sebe, dok masturbirajući pružamo sami sebi točno ono što želimo na način na koji nam odgovara.

10. Važnost genitalnog treninga

Kao i svi ostali mišići, i penis i klitoris trebaju redovitu vježbu da bi ostali snažni, jaki i dobro izdefinirani. Rezultati zaborava biti će vidljivi – ako im uskratimo redovito uzbuđenje (koje ih prokrvljuje) i odbijemo nagrađivati zadovoljavajućim orgazmima, i penis i klitoris će atrofirati, svaki na svoj način – penis tako da će se smanjiti, a klitoris će se povući dublje u pokrovnu kožicu, a ona ga može i u potpunosti pokriti.

11. Sprečava erektilnu disfunkciju

Nastavno na prošli paragraf, redovita masturbacija održava tkivo penisa i redovito ga prokrvljuje, čime se smanjuje šansa da dođe do erektilne disfunkcije.

12. Pomaže kod menstrualnih bolova

Ako ste jedna od onih žena koja jednom mjesečno voli provesti cijeli dan nepomično ležeći u fetus pozi isprobavajući sve vrste lijekova koje vam padnu u ruke, rasveselit će vas činjenica da masturbacija dokazano olakšava menstrualne bolove.

13. Radite Kegelove vježbe – dođite na ispit i masturbirajte

Vrijedno i revno izvodite Kegelove vježbe? Odlično, no svako toliko je potrebno izvesti mali ispit i natjerati mišiće na grčenje na koje ne možemo utjecati – recimo, na orgazam. U orgazmu maternica se podiže i grči, što osim seksualnog zadovoljstva donosi i jače vaginalne mišiće.

14. (Mas) turbo menopauza

Ženino se tijelo u menopauzi mijenja i masturbacijom možete povećati seksualnu želju, dok ćete redovitim dotokom krvi u genitalije općenito djelovati pozitivno na seksualnost. Iako u menopauzi mišićni tonus vagine slabi, vlažnost se smanjuje a orgazmi su slabiji, redovitim izvođenjem Kegelovih vježbi, masturbacijom i seksom možete smanjiti intenzitet tih pojava i do duboke starosti imati aktivan, zadovoljavajući i kvalitetan seksualni život.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.