Vodič za početnike – Penis prsten

penis_prsten

Od davnina muškarci osmišljavaju načine kako bi poboljšali svoju spolnu moć. U današnje vrijeme mogućnosti su mnogobrojne i raznolike, a jedna od njih je i penis prsten – jedna od jednostavnijih, no vrlo efektnih seksualnih igračaka.

Što je penis prsten?

Penis prsten je seksualna igračka čija je osnovna uloga produljenje i jačanje erekcije jer stvaranjem pritiska zadržavaju krv u tijelu penisa. Istovremeno, trenutno povećavaju opseg penisa, što, između ostalog, ima utjecaj i na ugodu, kako onu vizualnu, tako i prilikom penetracije.

Dijelu muškaraca je i osjećaj pritiska koji se stvara u penisu izrazito ugodan. Snažnija erekcija glavić čini osjetljivijim, dok osjećaj pritiska orgazam čini intenzivnijim zbog otpora prstena pri orgazmičkim kontrakcijama.

Vrste prstena

Penis prsteni se dijele na vibrirajuće i nevibrirajuće.

1. Vibrirajući penis prstenovi

Cal Exotics – Fluttering Enhancer prsten

Vibrirajući penis prstenovi prvenstveno su namijenjeni stimulaciji klitorisa tijekom seksa, obzirom da je premala, nedovoljno intenzivna ili nepostojeća stimulacija klitorisa pri penetraciji jedan od najčešćih uzroka izostanka orgazma u seksu za žene. Standardnom penis prstenu pridodan je bullet vibrator koji pri penetraciji direktno stimulira klitoris, a vibracijama najčešće upravljate tipkom smještenom na bočnoj strani.

Pristupačniji penis prstenovi dolaze s jednom brzinom vibracije i često ih pokreću manje gumbaste baterije, dok kod viših cjenovnih razreda možete očekivati mnogo brzina i uzoraka vibracije, punjivu bateriju, upravljanje preko aplikacije i mnoge ostale vrhunske karakteristike.

Vibrirajući penis prsten najčešće je fleksibilniji i većeg promjera od nevibrirajućih, tako da se stavlja na penis u erekciji. Nanesite na penis i na prsten manju količinu lubrikanta, rastegnite prsten i stavite ga na korijen penisa. Vibrirajući nastavak okrenite kako bi stimulirao klitoris u određenoj pozi ili ga smjestite prema dolje, za stimulaciju testisa. Kad prsten namjestite, osjetit ćete jače pulsiranje u penisu, što je rezultat zadržavanja krvi. Tada eksperimentirajte s vibracijama.

Vibrirajući penis prsten donosi najbolje rezultate kada partnerica pomiče zdjelicu, odnosno trlja se o partnera, zadržavajući kontakt prstena i klitorisa, dok će klasična penetracija biti nedostatna zbog stalnih prekida tog kontakta. Preporučuju se poze u kojima je jednostavnije stimulirati klitoris, primjerice da ona bude gore (kaubojka) ili misionarske poze.

2. Nevibrirajući penis prstenovi

Performance - Camo penis prsten

Tražite li penis prsten prvenstveno za jačanje i odgađanje erekcije te zbog osjećaja pritiska koji pruža, vaš će izbor vjerojatno biti nevibrirajući penis prsten. Također, koristite li aktivno penis pumpu zbog erektilne disfunkcije, penis prsten pomaže ostvariti i zadržati erekciju.

Nevibrirajući prsteni postavljaju se na neerektirani penis.

Kod nevibrirajućih penis prstena jedna od najvažnijih stavki koju trebate provjeriti prilikom kupnje jest materijal izrade, jer o njemu ovise glavne karakteristike prstena – fleksibilnost i osjećaj stezanja.

Ukoliko ste potpuni početnik, svakako preporučamo odabir TPE ili TPR prstena koji su u pravilu fleksibilniji i manje stežu, stoga je veća vjerojatnost da će vam odgovarati, uz stisak koji vjerojatno neće biti prejak. Njihova fleksibilnost uvelike ovisi o debljini stijenke – tanji prsten – veća fleksibilnost.

Silikonski penis prstenovi, posebice ako su deblji, biti će mnogo manje fleksibilni, no preporučamo ih iskusnijim korisnicima jer imaju mnogo snažniji, postojani stisak uz standardne odlike silikona – nisu porozni, neuništivi su, pružaju baršunasti osjećaj na dodir, sigurnost prema tijelu itd. Za silikonski penis prsten svakako je potrebno izmjeriti opseg penisa i kupovinu ograničiti na one tek nešto uže od vlastitog penisa. Isti naputak se odnosi i na korištenje metalnih prstenova koji su posve čvrsti i nefleksibilni.

Osim standardnih, jednostavnih penis prstena, na tržištu ćete pronaći i nešto drugačije modele. Primjerice, vrlo su popularni višestruki penis prstenovi (ili setovi od nekoliko prstena) koji se istovremeno stavljaju na bazu penisa, na testise te iza penisa i testisa, čime je stimulacija mnogo intenzivnija a orgazmi snažniji. Takvi penis prstenovi često su dizajnirani poput ballstretchera. Penis prstenovi mogu imati i dodatak za stimulaciju prostate, odnosno butt plug.

Cal Exotics – Alpha Scrotum Ring

Kao zasebnu vrstu možemo izdvojiti još jednog favorita – regulirajući penis prsten. Savršen je za početnike, jer se može suziti ili raširiti, kao i za korisnike koji žele prsten koji će (u pravilu) moći koristiti za penis i za testise.

Cal Exotics – Ultimate Lasso vibrirajući prsten

Kako odabrati

Prilikom odabira prstena vrlo je važan odabir pravilne veličine kako ne bi došlo do povrede penisa ili testisa, odnosno kako biste prsten uopće mogli koristiti.

Prvo izmjerite svoj penis u erekciji – to možete učiniti pomoću komadića konca ili krojačkim metrom. Mjerite li koncem, omotajte ga oko korijena penisa i zatim izmjerite dužinu konca koja vam je bila potrebna na obujmite penis. Tom metodom dobit ćete obujam penisa, a podijelite li tu brojku s 3,14 dobit ćete (približni) promjer i spremni ste za kupovinu.

U svakom našem opisu proizvoda za penis prstenove su navedene mjere – promjer i opseg u nerastegnutom stanju. Fleksibilnost, kako smo već naveli, ovisi o materijalu od kojeg je napravljen te debljini stijenke.

Ukoliko ste potpuni početnik, preporučamo da odaberete prsten koji je tek nešto uži od vašeg penisa. Također, početnicima ne preporučamo korištenje potpuno nefleksibilnih prstena (primjerice, metalnih) jer pružaju čvrst, intenzivan stisak i ne mogu se skinuti brzo poput fleksibilniijih prstenova.

Kako koristiti

Ovisno o modelu, penis prsten stavljate na bazu (korijen) penisa ili preko penisa i testisa.

Na prsten nanesite manju količinu lubrikanta kako biste olakšali stavljanje, kao i kasnije pomicanje bude li potrebe. Prsten se stavlja na neerektirani penis – raširite ga i stavite na bazu penisa. Kako dobivate erekciju, prsten će pružati otpor i postajati sve uži.

Stavljate li prsten na penis i testise, postupak je isti – stavite lubrikant i prsten pozicionirajte iza penisa i testisa dok penis nije u erekciji. Prvo kroz prsten provucite testise a zatim i penis.

Kako penis prsten zadržava krv u tijelu penisa, čini ga većim i naglašenijim, vene vidljivijima i slično, ne preporučuje se da ga nosite duže od 20 minuta.

Osjetite li bol, nelagodu, promjenu boje penisa ili glavića (u plavičastu ili ljubičastu), vidljivo suženje penisa na mjestu prstena ili vas išta smeta, odmah skinite prsten.