7 načina kako pojačati erekciju

kako pojacati erekciju

Kako bi seksualni odnos bio moguć (i zadovoljavajuć za obje strane) tvrdoća i čvrstoća penisa u erekciji su neki od najvažnijih faktora pri penetraciji.

Čak i ako se ne radi o liječenju erektilne disfunkcije, jačanje erekcije je muškarcima često na pameti zbog povećavanja seksualne moći i samopouzdanja. Snažnija erekcija sama po sebi ne znači snažnije orgazme nego veću izdržljivost i duže trajanje seksa.

Erekcija prvenstveno ovisi o prokrvljenosti penisa – čim bolja prokrvljenost, to jača erekcija. Izrazito snažnu erekciju odlikuje osjetan pritisak u tijelu penisa te glavić koji je u potpunosti ispunjen krvlju, u potpunosti gladak (vizualno i na dodir) i zagasite tamno crvene boje.

Želite li pojačati erekciju i poboljšati prokrvljenost penisa, donosimo vam nekoliko vježbi i savjeta uz koje rezultati neće izostati.

1. Masturbacija

Penis zahtjeva vježbu kako bi ostao u dobroj formi. Njegovo tkivo se sastoji od glatkih mišića, velikog spleta živaca i spužvastog tkiva koje se puni krvlju kako bi se postigla erekcija. To tkivo, kao i sva druga na tijelu, bolje i brže funkcioniraju čim se više koriste – shvatite masturbaciju kao vježbu za vaš penis.

Iako masturbiracija nije sama po sebi nužna za uspješno postizanje erekcije, redovitim ručnim radom ćete naviknuti i razgibavati tkivo te pubokokcigealne i perinealne mišiće u korijenu penisa (iznimno važne za jačinu erekcije) koji će tako ojačati. Nakon nekog vremena (što ovisi o mnogim individualnim faktorima) ćete primjetiti kako je penis u erekciji čvršći i tvrđi, ali je i vaša izdržljivost veća te snošaj traje duže prije nastupa orgazma. Dodatni plus je što masturbacijom, pogotovo korištenjem masturbatora (koji pružaju izuzetno intenzivnu stimulaciju koju je nemoguće replicirati rukom) ujedno možemo trenirati izdržljivost i naučiti se duže trajati u seksu.

2. Kegelove vježbe

Kegelove vježbe nisu namijenjene samo ženama već ih mogu prakticirati i muškarci. Njima se vježbaju pubokokcigealni mišići i sfinkteri koji uobičajeno služe za kontrolu mokrenja, ali u njima i dolazi do kontrakcija za vrijeme orgazma. Redovitim svjesnim i voljnim stiskanjem i opuštanjem tih mišića (što možete činiti bilo kad i bilo gdje, a da nitko niti ne zna da to radite) jačate njihovu funkciju te dobivate bolju kontrolu nad prokrvljenošću genitalija.

Uz vježbu čak možete i usavršiti odgodu ejakulacije i doživjeti višestruke orgazme. Svi su u mogućnosti raditi te vježbe. Ukoliko niste sigurni koji su to mišići, možete ih osjetiti u preponama i zdjelici tijekom uriniranja kako se stišću i opuštaju. Kada urinirate pokušajte voljno zaustaviti mlaz mokraće njihovim stiskanjem te ćete ih uskoro moći kontrahirati u bilo kojem trenutku.

Ti isti mišići, između ostalog, pomažu u punjenju tkiva penisa krvlju. Izvođenjem Kegelovih vježbi kontrahiraju se krvne žile koje vode prema penisu (primjetit ćete kako penis pulsira pri izvođenju). Osim zbog samog fizičkog pomicanja mišića, to se događa i stoga što se krv istiskuje u tijelo penisa i ujedno jača erekciju.

3. Penis prsten

Erekciju možete ojačati i jednostavnim mehaničkim zadržavanjem krvi u penisu. Prstima obuhvatite i držite penis stisnut pri njegovu korijenu i primjetit ćete kako se krv počinje zadržavati u njemu i kako dobivate erekciju, a kada otpustite stisak erekcija bi mogla početi splašnjavati.

To se događa jer su vene koje odvode krv iz penisa položene bliže njegovoj površini nego arterije koje dovode krv u njega stoga na taj način sprečavate krv da odlazi iz penisa te se njegovo šupljikavo tijelo tada njome počne puniti.

Penis prsteni služe upravo tome – da na vrlo jednostavan i efektan mehanički način zadržite krv u penisu te na taj način ostvarite i održite erekciju, no i više od toga – erekcija uz penis prsten je jača i izraženija od uobičajene.

Pitate li se kakav prsten odabrati, imajte na umu da on ne bi smio biti premalen jer tada neće biti ugodan za korištenje niti prevelik jer vas neće dovoljno stisnuti te neće ostvariti svoju funkciju. Iz tog razloga preporučamo da uvijek premijerite opseg i promjer svog penisa prije kupnje penis prstena kako biste mogli odabrati veličinu koja vam najbolje odgovara.

4. Med i orasi

Postoji niz narodnih pripravaka i hrane za koje se mnogi kunu da snaže potenciju kao i da djeluju kao afrodizijak. Orašasti plodovi, tartufi, suhe smokve, đumbir, ljuta hrana, čajevi i tinkture od gloga, ginka, koprive, bazge, komorača su samo neki od njih. Najpoznatiji recept naših djedova je zasigurno med i orasi – žlica ili dvije meda i oraha (u jednakim omjerima) svaki dan i navodno neće biti problema s erekcijom bez obzira na to u kojoj životnoj dobi i stadiju zakrečenja žila bili.

Trik je u tome da je efekt takvih lijekova najčešće kumulativan, odnosno – čim ih duže koristite to će bolji učinak imati na vaš organizam pa treba imati strpljenja i biti uporan.

Mnoge tradicionalne recepture su na pravom tragu jer koriste namirnice i ljekovite biljke koje pospješuju cirkulaciju koja je iznimno važna za postizanje i održavanje erekcije. Na žalost, uspješnost tih pripravaka često ima više veze s placebo efektom nego sa stvarnim djelovanjem tih sastojaka na vašu seksualnu aparaturu. Ipak, kako se mnogi kunu u njihovu djelotvornost (a sami po sebi teško da će vam naškoditi) možda ih i vrijedi probati.

5. Stimulansi

Danas se na tržištu mogu pronaći brojni stimulansi koji bi trebali poticati libido i pojačavati erekcije. Problem je razaznati žito od kukolja – neki su uistinu djelotvorni, ali možda riskantni za vaše zdravlje, dok su drugi jednostavno nedjelotvorne prevare. Opće pravilo je da kupujete proizvode koji su prošli rigorozne kontrole i odobreni za korištenje na području EU (na pakiranju ćete naći CE znak koji to potvrđuje).

Najbolje i najsigurnije je koristiti proizvode napravljene od sastojaka na prirodnoj bazi. Takvi stimulansi se najčešće nanose u obliku kreme, lubrikanta, spreja ili gela direktno na intimno područje gdje djeluju na način da pospješuju dovod krvi u taj dio tijela (što se može osjetiti kao lagano žarenje ili peckanje na dijelu kože na koje ste ih aplicirali).

7. Lijekovi

Nikada nemojte koristiti bilo kakve lijekove (ili droge) koji ostvaruju ili učvršćuju erekcije (ma koliko god medicinski dokazano), poput planetarno popularne Viagre, bez prethodnih konzultacija sa svojim liječnikom ili ljekarnikom. Mnogi od tih lijekova imaju razne nuspojave te ne možete znati na koji način bi mogli djelovati na vaš organizam i potencijalno ozbiljno ugroziti vaše zdravlje.

Važno je naglasiti kako, unatoč čestoj zabludi, penis pumpe ne služe za jačanje erekcije. Uz korištenje penis prstena one omogućavaju erekciju u slučaju erektilne disfunkcije, a redovitim i strogim režimom vježbe i korištenja služe za povećanje penisa rastezanjem osjetljivog tkiva penisa.

2 thoughts on “7 načina kako pojačati erekciju

    • Libido.hr says:

      Poštovani,

      za jače erekcije preporučamo korištenje penis prstena koji mehanički zadržava krv u tijelu penisa, čineći erekciju snažnijom i izraženijom, te odgađajući ejakulaciju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.