45 savjeta kako začiniti seks

Kako začiniti seks

Odlučili ste dodati malo začina, uzburkati mirne vode seksualnog života i dodati mu kinky faktor? Imamo nešto baš za Vas!

1. Zakoračite u drugu pozu

S godinama seks može postati monoton. Znate točno što vam odgovara, kako i u kojoj pozi i na kraju se sve svodi na 2 poze, predvidljivo vrijeme odnosa i ujednačen rezultat u orgazmima. Tome mora doći kraj!

Domaća zadaća – sljedeći put kada se pusa pretvori u nešto opasnije, izbjegnite sirenski zov misionarske poze i bacite se u 69, zatim u doggy i poentirajte s kaubojkom. Štoviše, zabranite si tu omiljenu pozu bar narednih dva mjeseca i budite kreativni.

2. Izvadite lisice

Lisice. Tako male, a tako moćne. Otkrijte zašto su one jedan od ultimativnih dodataka spavaćoj sobi – i zašto je tako opako sexy scena kada je jedan partner zavezan za krevet, a drugi radi što mu/joj je volja. Naravno, uz suglasnost.

3. Škicnite kako to sve izgleda

Za tradicionalniste i one koji se boje da će snimka završiti negdje gdje ne bi trebala, predstavljamo zrcalo – klasik za sve nas koji volimo gledati i biti gledani i veliki turn on kada želite nešto malo drugačije.

Savjet – ne trebate odmah investirati bogatstvo u ogromno zrcalo na stropu ili preko cijelog zida. Već i manje, pažljivo pozicionirano zrcalo može biti vrlo efektno.

4. Snimite filmić

Kad smo već kod gledanja, današnja pristupačnost tehnologije omogućava vam i da se poigrate vlastitim dramskim ili akcijskim uratcima. Naravno, tada pripazite gdje spremate filmiće i budite sigurni da partneru vjerujete, ili ih nakon gledanja obrišite.

5. Preuzmite inicijativu

Kada se uljuljkamo u mirne bračne seksualne vode, dogovor za seks se generalno svodi na dogovoreni mig, izrečeno “hmm?” nakon malo ljubljenja ili nešto treće. Odstupite od provjerene formule i preuzmite inicijativu – pokažite partneru/ici koliko vam je sexy i koliko ih želite, vatrenije se ljubite, grickajte vrat, pružite mu/joj oralac bez mnogo pitanja ili jednostavno jasno i glasno recite što želite.

6. Provozajte se

Nekoć su junaci s ovih prostora pjevušili o zadnjih sjedištima svojih auta, a možda ste i sami imali sličnih iskustava. No, s protokom vremena i stjecanjem vlastitog stambenog kredita, zaboravili smo na taj romantični mobilni kutak.

Ubacite u brzinu – i parkirajte na nekoj samotnijoj romantičnoj i sablasno nenapučenoj destinaciji. Ovdje fokus ne treba biti nužno biti na brzinski puf-pant seks koji svršava istegnućem zgloba, već na malo zaigranog ljubljenja, žnjaranja i pipkanja.

7. Budite netko drugi

Igranje uloga ili role play je strastven začin svim kreativnim ljubavnicima jer im dopušta da se za vrijeme scenarija poigraju nekim drugim personama, preuzmu neki drugi lik i uživaju u dinamici odnosa koji uloga pruža.

Probajte vidjeti kako će vam se svidjeti da ste neposlušan student koji je uhvaćen sa šalabahterom na ispitu, doktorica koja ne može odoljeti pacijentu ili neki drugi klasik.

8. Isplanirajte sexy tjedan

Ideja je sljedeća – dogovorite se za tjedan dana u kojemu ćete naizmjenično smišljati sexy avanture po principu – jedan partner osmisli scenarij za jedan dan, drugi za sljedeći dan itd. Cilj je da oboje ostvare svoje želje i fantazije sukladno međusobnom dogovoru, a da se nakon tih tjedan dana osjećate seksualno preporođeno.

9. Otkrijte moć seksa na brzaka

S godinama ustalimo termine dana za seks – recimo, utorkom poslije Dnevnika a prije spavanja ili u subotu ujutro dok klinci još spavaju. Otkrijte i ostala vremena u danu i okrenite svoj seksualni život naglavačke!

Što ako imate 10 minuta prije polaska na posao? To znači da nema vremena za gubljenje, lubrikant u ruku, predigru skratite i počnite dan s osmjehom od uha do uha.

10. Pazi, sklisko!

Uostalom, ako još niste, isprobajte seks sa lubrikantom. Bez obzira koliko smo vlažni, uvijek može – skliskije!

11. Ljubav ide kroz želudac

Ne moramo se u potpunosti uranjati u čokoladu ili miksati bazen šlaga. Dovoljno je nekoliko toplih kapi otopljene čokolade na bradavicama ili sladoled koji polako klizi trbuhom prema jugu da zatitraju sva osjetila.

12. (Ne) skidajte se do kraja

Otvoreni ciferšlus ili podignuta suknja s razlogom su mitska mjesta koja govore o strasti i želji zavodljivim “trebam te sad i nije me briga”.

13. Zaboravite na orgazam

Okrenite ploču i neka fokus seksa bude – na seksu. Radite si što god vam padne na pamet, ali uskraćujte orgazam čim duže. Doći će do tenzija, otkrivanja granica i prepuštanja užitku, a kada do orgazma konačno dođe, znati ćete da je bilo vrijedno čekanja.

14. Otkrijte analni seks

Još uvijek prepun predrasuda i mistifikacija, analni seks i analna stimulacija uopće može biti odličan dodatak vašem uobičajenom seksualnom repetoraru. Istražite i prepustite se posve novim oblicima užitka!

15. Isprobajte igru osjetila

Vrlo jednostavan, ali iznimno efektan začin seksu je igra osjetila. Premisa je slijedeća – imamo 5 osjetila kojima smo se oboružali tijekom evolucije (vid, njuh, sluh, osjet dodira, okus) i koristimo ih svakodnevno. Međutim, kada jedno od njih ukinemo (a najlakše je ukinuti vid pomoću poveza za oči), ostala se izoštruju i pojačavaju, upravo zahvaljujući tim evolucijskim dosezima. To znači da ćemo na dodir reagirati tako da se naježimo, osjetimo trnce, da ćemo puno intenzivnije osjećati mirise i okuse i da će oni imati mnogo snažniji efekt na nas – što je fantastičan recept za predigru.

16. Pošaljite sexy sms ili email

Moć pisane riječi redovito se podcjenjuje, no dokazano ćemo biti stimulirani kada pročitamo neku od magičnih riječi, recimo tvrd, sokovi, uzdisanje, svršavaš… ne vjerujete? Pročitajte ih ponovo!

Zadatak – upregnite prstiće i složite pisanu simfoniju od koje će im vilica pasti do poda a krv buknuti u međunožje. Možda će trebati malo vježbe, ali bez muke nema nauke, zar ne?

17. Dodajte vibracije

Vibratori za parove, odnosno C vibratori napravili su cijelu jednu malu revoluciju – specifično dizajnirani da stimuliraju klitoris direktno tijekom seksa, dok drugim krajem draže G točku i objema stranama pružaju uži i jači osjećaj – ukratko, fenomenalan su dodatak koji treba probati.

18. Pogledajte pornić

Pornići mogu biti fantastična predigra. Dogovorite se oko nečega što vam je sexy i uživajte u vizualnoj stimulaciji.

19. Isprobajte masturbaciju u dvoje

Kad smo već kod pornića, masturbacija u dvoje može biti izuzetno sexy, jedinstveno iskustvo. Opustite se, igrajte se sami sa sobom i gledajte partnera/icu.

20. Prošećite gradom & doživite orgazam

Vibrirajuća jaja ili gaćice s vibratorom su vrlo popularne igračke koje stimuliraju vibracijama nositeljicu, a najčešće dolaze s daljinskim upravljačem koji možete prepustiti partneru/ici, primjerice tijekom ugodnog nedjeljnog popodneva u šetnji gradom. I dok uživate u suncu i kavici, mala i diskretna igračka pružat će vam posve drugačiji užitak.

21. Commando srijeda

Naravno, ne treba biti srijeda – dan ili datum odredite zajedno, a cilj je jednostavan – ovaj jedan dan ispod traperica, odijela i suknji nemojte nositi ništa. I primite na znanje da vaš partner/ica također ne nosi ništa.

22. Mmmasirajte

Iako lake, senzualne i jako fiiiine, masaže često zaboravimo kao odličan način relaksacije nakon nemogućeg dana ili aktivnost koja se sjajno sljubljuje s predigrom. Imajte pri ruci kakvo masažno ulje ili wand vibrator i postanite kralj/ica dodira.

23. Na zapovijed!

Delikatan odnos dominacije i submisivnosti svaki par istražuje za sebe, no neke smjernice su univerzalne – dogovorite se što bi vam bilo sexy i polako otkrivajte jedan uzbudljiv i senzualan svijet.

24. Povez za oči & oralni seks

Ova žestoka kombinacija kombinira radost i sreću oralnog seksa i pojačana osjetila zbog poveza za oči. S povezom svaki vaš dodir, liz, cuclanje ili usisavanje postaje snažnije i dublje i osjećat će ih na cijelom tijelu.

25. Ljubite se!

U dužim vezama nekako malo po malo nestane navika ljubljenja. Naravno, cmoknemo se tu i tamo i prije spavanja, ali zaboravljamo “ono pravo” ljubljenje koje nas zbližava i šalje navalu krvi u naša međunožja. Uzmite si vremena (bar 20 minuta) i navalite!

26. Probudite ga/ju oralcem

Ima nešto posebno kada nas probudi nešto fiiiino tamo dole – primjerice, partnerov jezik i usta! Budite tihi, nježni i vješti poput nindže.

27. Tvoja sreća je na prvom mjestu

Zaboravite u potpunosti na svoj užitak. Imajte pri ruci vibrator, masturbator, vlastitu ruku i lubrikant. Partnera/icu polegnite na krevetac, stavite im povez za oči tako da ne znaju što ih čeka i uzmite si vremena. Maženja, puse, lickanja, prstići… sve je dopušteno dokle im god pružite bar jedan orgazam.

28. Probajte jastuk za seks

Posebno dizajnirani jastuci koji primjerice, podižu ženinu guzu tako da je penetracija ne samo dublja, već i direktno usmjerena na G-točku, koji uklanjaju pritisak u koljenima ili umanjuju naprezanje leđa, a odlični su i za brojne druge poze. Komad namještaja koji je po svjedočanstvima brojnih korisnika revolucionarizirao seks.

29. Stavite sve na kocku

Začinite svoju seksualnu svakodnevicu tako da bacite kockice (na kojima jedna kocka prikazuje dio tijela, a druga radnju) ili da zaigrate neku drugu sexy igru u kojoj trebate slijediti naputke. Poanta je da sve prepustite sreći i otkrijete kako takva spontanost može utjecati na vas.

30. Idite na romantični vikend

Bez obzira gdje. Hotel, motel, šator, soba prava je stvar da se prepustite jedno drugome. Djecu i mobitele ostavite na baka servisu i uživajte u jednostavnoj jednadžbi za seksualni uspjeh – seks, malo papice, seks, spavanje, lagana šetnja, seks, papica, seks.

31. Puževim korakom

Spooooora, duga predigra može biti izuzetno snažno sredstvo za buđenje libida. Ljubite se, dirajte, mazite i pazite ali odgađajte kontakt s genitalijama čim duže možete. A onda, kada uzbuđenje bude na vrhuncu, vlaga u zraku dostatna i zastave navrh koplja, u napad!

32. Isprobajte vibracije

Vibracije na klitorisu ili frenulumu su opako dobra stvar – prodiru duboko u tkivo i stimuliraju na jedan posve nov način, drugačiji od svega što ruka, jezik ili tuđe genitalije mogu proizvesti i, na kraju, napravljeni su da njima doživimo orgazam i zato toliko volimo vibratore. Gledajte kako se partner/ica grči od užitka i tada navalite na seks.

33. Otkrijte pegging

Stimulacija prostate muškarcima donosi izvanredan užitak, i iako je možete stimulirati prstima, butt plugom ili masažerom prostate, za posve novo iskustvo opremite se strap-onom s manjim dildom i izmjenite dinamiku u seksu.

34. Preuzmite kontrolu nad njihovim orgazmom

Odgađanje orgazma je i za njega i za nju intenzivno iskustvo koje se odlično sljubljuje s primjesama dominacije. Preuzmite kontrolu nad partnerovim užitkom i odredite kada želite da doživi orgazam. Naravno, i bez dominacije je odgoda orgazma posebno iskustvo koje intenzivira orgazam jednom kad se dogodi.

35. Svi pod tuš

Pretvorite obično tuširanje ili odlazak u kadu u intimnu, seksi avanturu. Bez obzira odlučite li se za zajedničku romantičnu pjenušavu kupku uz svijeće i glazbu ili erotično tuširanje, ovaj jednostavan čin opuštanja je ujedno odlična predigra.

36. Isprobajte lubrikant s efektom

Na tržištu postoje stimulirajući lubrikanti – primjerice, s efektom grijanja, hlađenja ili peckanja – koji pružaju posve novi oblik stimulacije u seksu. Nanesite manju količinu na klitoris ili glavić penisa (vodite se idejom da uvijek možete dodati više, ali oduzeti će biti teže) i kada pronađete pravi omjer, uživajte u boljoj prokrvljenosti i izraženijem uzbuđenju.

37. Njeno visočanstvo – plahta

Tako jednostavna, a tako efektna! Plahta za seks u nekoliko sekundi pretvara vaš krevet, kauč, fotelju ili tepih u igraonicu za seks gdje više nema brige oko mrlja, bez obzira koristite li lubrikante ili igračke ili je riječ o “običnom” seksu. Na taj način ste opušteniji i razigraniji, što otvara mogućnost brojnih drugih sexy scenarija.

38. Osvojite G točku

Svaka je žena ima, no stimulacija G točke je nešto složenija, stoga je mnogo žena nije probalo, ili nije probalo s partnerom. Oslobodite si raspored, udobno smjestite, oboružajte vibratorom baš za stimulaciju G točke ili vlastitim prstima i pružite joj užitak kakav neće ubrzo zaboraviti!

39. Dirty talk

Šapnite nešto prosto u predigri ili si dajte oduška tijekom seksa i uživajte u reakciji.

40. Isprobajte spanking

Sexy pljeskanje po guzi u pravom trenutku podiže cijeli događaj za oboje. Naravno, razgovarajte prije kako biste bili sigurni da partner/ica to želi.

41. Napravite show

Striptiz je već klasik u začinjavanju seksa – i upravo je to njegova garancija. Opustite se, imajte na umu da je takve stvari bolje izvesti sa trunčicom humora i opuštenosti i otplešite na neki sexy hit. Ne morate se potpuno skinuti, već idite onoliko daleko koliko vam je ugodno. Dapače, ako vam je ugodnije i pri “konkretnijim” scenarijima, striptiz vrlo lako može postati i show u kojem izvođač masturbira pred gledateljem.

42. Bez dodira

Skinite se i jednostavno prepustite vizualnom užitku promatranja partnerovog tijela, osjećanju mirisa i svim drugim načinima na koje se možete međusobno upijati i uzbuđivati bez da se fizički dotaknete. Seksualna tenzija neće izostati.

43. Ljuljačka za seks

Ljuljačka za seks vam otvara cijeli neistraženi dijapazon novih poza koje nije moguće isprobati na ikakav drugi način zbog datosti anatomije, gravitacije i fizičke kondicije. Osim toga, olakšat ćete i unaprijediti izvođenje svojih omiljenih poza. Odvažite se na eksperimentiranje.

44. Odijelo čini seksi čovjeka

Obucite se u izazovni komplet koji će naglasiti vaše atribute, a partnera/icu ostaviti bez daha. Seksi rubljem nećete samo naglasiti svoj seksipil i razbuktati strast već si i podići samopouzdanje, što je uvijek plus.

45. Trojček bez trećega

Nešto je zločesto sexy u ideji da partner penetrira u nekog drugog ili da netko drugi penetrira u partnera/icu. Međutim, ne trebamo imati seks u troje da bismo si pružili taj vizualni užitak – dovoljan je dildo ili masturbator. Sjednite i uživajte u predstavi ili se aktivno priključite! Za naprednije korisnike tu su veći masturbatori, odnosno lutke kojima potpuno realno možete uživati u seksu u troje, odnosno dvostrukoj penetraciji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.