5 savjeta za bezbolan analni seks

analni seks savjeti

Jedan od najčešćih razloga zbog kojeg ljudi izbjegavaju analni seks je bolno iskustvo koje su imali ili za koje su čuli od drugih. Međutim, analni seks ne treba (niti ne smije) biti bolan i uz samo malo istraživanja i eksperimentiranja biti ćete spremni za potpuno drugačiji aspekt seksualnog užitka.

Iako analni seks zahtjeva nešto više pripreme i promišljanja nego vaginalni ili oralni, uz ovih nekoliko jednostavnih pravila, užitak je zagarantiran.

1. Opustite se

Primarni uzroci boli i neugode pri analnom (a i svakom drugom) seksu su trenje, suhoća i ukočenost. Kao i svi ostali mišići u tijelu, i sfinkter koji zatvara analni otvor se zgrči ako ste nervozni i napeti. Ako ćete tada pokušati “prisilno” u njega prodrijeti, neugodnost, ali i bol su neizbježni bez obzira na količinu lubrikanta.

Za analni seks trebate biti opušteni, spremni i raspoloženi. Ako iz bilo kojeg razloga ne želite analnu stimulaciju, vaše će tijelo to podsvjesno osjećati i podražaj neće biti ugodan.

Analni seks je nabolje prakticirati kada ste već u seksi raspoloženju – nakon duge i temeljite predigre ili nakon oralnog ili vaginalnog seksa.

2. Puno, puno, puno lubrikanta

Lubrikant je obavezan pri analnom seksu. Za razliku od vaginalnog otvora, analni nema vlastitu lubrikaciju i ako se ne koristi lubrikant, dolazi do trenja koje samo po sebi nimalo nije ugodno, a može dovesti i do ozljede, odnosno pucanja osjetljivog tkiva, kako sfinktera tako i crijeva.

Rješenje je nadohvat ruke – velike količine lubrikanta. Lubrikant nanesite na analni otvor te unutrašnjost rektuma, kao i na igračku, prst ili penis, i neka sloj bude čim deblji. Na taj će se način sloj lubrikanta zadržavati tijekom seksa.

3. Razmislite o pozi

Kod analnog seksa dolazi do otpora pri penetraciji kojeg nema kod vaginalnog, stoga treba prilagoditi kut ulaska, stoga preporučamo da posebnu pažnju posvetite pozi.

Doggy poza i njegove varijacije su vrlo popularan izbor zbog dobrog “pregleda situacije” i okomitog kuta ulaska, ali u njoj “primatelj” ima najmanje kontrole nad tempom i dubinom penetracije, pa pripazite i komunicirajte s partnerom/icom.

Ostale poze, poput kaubojke su odličan izbor, posebice za prva analna iskustva. “Primatelj” u dominatnoj pozi se može bolje namjestiti, prilagoditi kut te brzinu i dubinu penetracije.

Naravno, ukoliko se nikako ne možete namjestiti i opustiti bez obzira na pozu, nemojte forsirati. Bolje je i prekinuti i probati neki drugi put nego trpiti neugodnosti.

4. Malo po malo

Vaš analni sfinkter je mišić kao i svaki drugi i treba mu malo pripreme za seks. Ako ste potpuno opušteni i spremni, sljedeća faza je zagrijavanje.

Lagano se poigravajte svojom guzom i područjem oko analnog otvora, isprobavajte kakav podražaj vam odgovara. Lagano započnite s jednim prstom i dajte anusu priliku da se prilagodi njegovoj širini – tako ćete olakšati daljnju insertaciju. Probajte pomicati prst i otkrivajte koji oblik stimulacije vam pruža najveći užitak.

Neki preferiraju osjećaj penetracije i teksture, a neki pak više vole jednostavni osjećaj ispunjenosti bez previše pomicanja (za što je idealan butt plug). Stimulirajte se po svom nahođenju i ako osjetite nelagodu usporite ili stanite i prilagodite stimulaciju, kut, pozu, količinu lubrikanta, itd.
Tek kada osjećate da vam se anus prilagodio i opustio možete probati pojačati tempo.

Isto tako, nemojte biti pažljivi samo pri insertaciji. Nakon što ste se zasitili pričekajte da orgazmički grčevi prođu te nježno i lagano pristupite izvlačenju kako bi cjelokupno iskustvo bilo što ugodnije zaokruženo.

5. Pazite na higijenu

Tijekom analnog seksa je najnormalnije osjetiti osjećaj kao da trebate obaviti veliku nuždu, ali nemojte se bojati neće vam se dogoditi ništa neugodno ili sramotno – to je jednostavna reakcija na pritisak živaca s unutarnje strane rektuma.

Nemojte nakon analnog seksa odmah preći na vaginalni ili oralni, ukoliko prethodno niste promijenili kondom. Tijekom analnog seksa dolazi do prijenosa vaše normalne i, u običajenim okolnostima, bezopasne crijevne flore (poput E. coli) na dijelove tijela i igračke koje koristite za penetraciju. Od tamo lako ih možete prenijeti u dijelove tijela i tkiva na kojima mogu prouzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

Analni seks može biti nevjerojatno intenzivno i zadovoljavajuće iskustvo. Ako ćete se pridržavati ovih nekoliko jednostavnih pravila stimulacija analnog područja neće vam samo biti ugodna sama po sebi već ćete njome intenzivirati orgazme i dići ostale seksualne radnje na sasvim novu razinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.