Sve što trebate znati o doggy pozi

Doggy poza

Padnimo na koljena pred jednom od najboljih poza ikad! Priđimo seksualnoj monotoniji straga, uhvatimo je za bokove, pljesnimo po guzi i provjerimo zašto je doggy po brojnim istraživanjima najpopularnija poza na svijetu.

Što je točno doggy?

Doggy je poza u seksu gdje je pasivni partner (odnosno, onaj koji prima) “na sve četiri” – kleči i oslanja se na dlanove ruke ili laktove, dok aktivni partner prilazi straga i penetrira vaginalno ili analno.

Zašto je volimo, a zašto ne?

Doggy pozu u najvećoj mjeri vole muškarci (odnosno šire, aktivni partneri) jer je u njoj najveća kontrola upravo na njima. Oni određuju tempo i dubinu penetracije. Upravo nedostatak kontrole kod pasivnog partnera može dovesti do nezadovoljstva, posebice u ranijim stadijima veze i kod parova koji nisu seksualno usklađeni ili ne komuniciraju dovoljno o seksu.

Doggy vole i pasivni partneri – osjećaj submisivnosti, ali i čitav niz dodatnih aktivnosti koje su moguće u ovoj pozi, a koje ćemo razraditi u sljedećim pasusima, jedinstvene su i teže se repliciraju u drugim pozama.

Oni koji ne vole doggy najčešće navode da je razlog nedostatak romantike, nježnosti i povezanost koja je prisutna u drugim pozama, poput misionarske ili kaubojke. Partneri se ne mogu gledati u oči niti ljubiti i nema dodira velikih površina kože. Pri doggyju dolazi do vrlo duboke penetracije, što dijelu žena ne odgovara jer može biti neugodno ili čak bolno.

Manje je više – u doggy pozi

Postoji nekoliko poza koje uspješno umanjuju problem veličine – odnosno, omogućuju parovima kod kojih postoji nezadovoljstvo veličinom penisa da uživaju u dubokoj penetraciji. Kod doggyja je penetracija iznimno duboka, no s druge strane, upravo zato ta poza može biti problematična jer ovisno o kutu penetracije te kod parova gdje muškarac ima veći penis, može doći do nelagode, pa i boli.

Bol u doggy pozi?

Kada su oslonjene na koljena i ruke, ženama zbog položaja zdjelice vaginalni kanal postaje kraći i pri penetraciji može doći do boli zbog udaranja penisa u zid ili cerviks maternice, što uzrokuje oštru, intenzivnu bol.

Ako dođe do boli, recite partneru i mijenjajte kut penetracije dok ne pronađete onaj koji vam odgovara. Na bol utječe dužina, opseg i prirodan nagib penisa, no možete se postepeno pomicati dok penetracija ne bude potpuno ugodna – spustite se s laktova na ramena ili pod trbuh postavite čvršći jastuk (ili iskoristite neki komad namještaja za seks točno te namjene) i prebacite dio težine na njega, ostavljajući guzu povišenom.

U toj situaciji poželjno je da aktivni partner ostane miran i kontrolu prepusti pasivnom. Mogućnost da se, primjerice, žena sama pomiče, trlja i nabija tempom i dubinom koja joj odgovara te pod kutem koji joj uspješno stimulira G ili A točku garantira vrhunsko zadovoljstvo za oboje.

Ista se stvar može primjeniti i kod analnog seksa. Prepuštanjem kontrole izbjegava se mogućnost boli prebrzom penetracijom ili ulaskom penisa ili dilda pod kutem koji ne izaziva ugodu.

Doggy poza je najbolja frendica A-točki

A-točka je splet živaca na najdubljem dijelu vagine, ispred cerviksa, što u toj pozi savršeno odgovara nagibu penisa. Primjenom pritiska na tu točku dolazi do obilne lubrikacije vagine i uzbuđenja. Znanstvenik odgovoran za pronalazak te točke je temeljem niza istraživanja na ženama s problemom vaginalne suhoće zaključio da svakodnevna stimulacija te točke blagotvorno djeluje na lubrikaciju vagine, rast seksualne želje i uzbuđenosti, ali i učestalost orgazama.

Ako ste raspoložene za stimulaciju G-točke, probajte malčice izmjenjeni doggy – umjesto da ste na rukama ili laktovima, uspravite se i približite se partneru, tako da pri penetraciji glavić penisa bude u izravnom dodiru s G-točkom.

Traje, i traje, i traje…

U misionarskoj je sav teret na aktivnom partneru, stoga će i trajanje, puf-pant, ovisiti djelomično i o izdržljivosti i fizičkoj snazi. Isto je i kod kaubojke, odnosno kada je žena gore – jahanje i cupkanje imati će veze i s njenom boli u koljenima i zglobovima. Kod doggyja je opterećenost mišića i zglobova kod aktivnog partnera svedena na minimum, tako da je dušu dala za sve kojima treba časak – dva više.

Napad na više fronti

Doggy je idealan za korištenje dodatne opreme i dodavanje šlaga na tortu. Sam položaj omogućava da penetracija bude vaginalna, analna ili dvostruka, a po želji možete uključiti strap-on za dvostruku penetraciju ili koristiti butt plug ili analne kuglice. Klitoris je također otvoren za dodatnu stimulaciju, bilo da to činite same ili prepustite partneru, rukom ili vibratorom. Barem jedna ruka obaju partnera može biti slobodna i vrludati bedrima, trbuhom ili grudima.

Recite “zbogom” boli u kralježnici

Aktivnim partnerima će doggy poza doći kao melem na ljutu ranu, posebice ako je njihova ljuta rana bol u leđima i kralježnici, ramenima i rukama i ostalim ekstremitetima koji trpe u, recimo, misionarskoj. U doggyju su leđa ravna i neopterećena težinom, kretanje je slobodnije i lakše. Iz istog razloga je ova poza odlična za sve one koji imaju višak kilograma.

Kod pasivnog partnera može doći do boli u koljenima ili ramenima, pa pripazite da ste od početka udobno namješteni ili ispod trbuha stavite jastuk koji će preuzeti dio težine s koljena i ramena.

Bilo kuda, seks svuda

Ako ste fan boravka i seksa u prirodi, romantike u wc-u kluba, orgazama na blagavaonskom stolu ili nekom drugom obliku intime van spavaće sobe, doggy je vjerojatno vaš prvi izbor u tim eskapadama. Kod njega nema modrica na leđima niti žvakaćih guma u kosi – umjesto da kleknete, presavite se u struku i nagnite naprijed, pridržavajući se pritom rukama za neki adekvatni objekt. Partner dolazi straga kao i kod klasičnog doggyja.

Nepodnošljiva lakoća prepuštanja

Svi smo ponekad sramežljivi, posebice u trenucima kad od užitka gubimo kontrolu, što rezultira najrazličitijim izrazima lica. U ovoj smo pozi okrenuti leđima, tako da oba partnera mogu vrištati, stenjati, grčiti se, crveniti, gledati u križ, puhati, zatvoriti samo jedno oko bez da brinu o tome kako im u tom trenutku lice izgleda.

Na kraju…

Doggy je ponešto i kontroverzna poza – često se govori o njoj kao klasičnoj pozi u kojoj muškarac apsolutno dominira a žena potpuno pasivno prima, no takvo crno-bijelo gledište nije do same poze već do parova koji je prakticiraju. Takva se dinamika može preslikati i na brojne druge poze, no jedino onda kada su oba partnera (prešutno) i prihvatila da tako izgleda njihov seksualni život.

Ukoliko ste par čija seksualna svakodnevica ne izgleda tako, nema razloga da doggy vidite kao takav, ali niti da se s vremana na vrijeme poigrate dominacijom i submisivnošću. Želite odmak od romantike, manje cvijeća a više vrištanja i znoja, spankinga i dominacije?

Doggy je savršena platforma na kojoj možete iskazati sve svoje sirove, animalne, žestoke i neobuzdane nagone. Međutim, kako ćete to napraviti, ovisi samo o vama.

One thought on “Sve što trebate znati o doggy pozi

  1. Bilja says:

    Ja obozava doggy, ali ne bas uvijek. Postoji ono kada se vodi ljubav i tada vise volim neke druge poze ali ponekad sa partnerom volim hard seks i tad je doggy najljepsi. Bas kao sto je napisano, prvo da me nalupa po guzi i onda da krene zestoko.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.