8 razloga zašto koristiti ljuljačku za seks

Ljuljačke za seks

Ljuljačke su vrsta namještaja za seks koje mogu u potpunosti preokrenuti vaš seksualni život naglavačke – doslovno!

Brojne poze za koje inače nemamo snage, izdržljivosti ili akrobatskih sposobnosti odjednom postaju moguće a ni osjećaj slobodnog njihanja u zraku nije za odbaciti kao apsolutno jedinstven začin seksu.

Ljuljačke za seks su specijalno dizajnirani setovi poveza i oslonaca koji se (trajno ili privremeno) ugrađuju u strop prostorije ili na sobna vrata. Tako učvršćena ljuljačka omogućava jednom partneru da udobno sjedi ili leži, dok drugi partner ima potpunu slobodu kretanja. Pritom dolazi do izražaja i element dominacije jer je partneru u ljuljački ujedno ograničeno kretanje.

Zaintrigirani ste, no pitate se zašto bismo je zapravo koristili?

1. Nije tako skupa kao što se misli

Ljuljačke za seks nisu toliko velika investicija kako se na prvi pogled čini. One dolaze u više cjenovnih razreda i ukoliko ste potpuni početnik, povoljnije, koje se postavljaju na sobna vrata, možete nabaviti već za nekoliko stotina kuna.

U njima nije moguće izvesti sve poze kao kod ljuljačke koja se postavlja u strop, niti one pružaju toliku razinu slobode pri kretanju, ali koristeći ih dobivate dojam što sve možete s takvim tipom dodatka za seks.

2. Moguće su nove poze

Ljuljačka ukida faktor težine partnera, što otvara neslućene mogućnosti. Kada leži u ljuljački, partnera možete pomicati, okretati (primjerice, izmjenjujući fokus s usta na genitalije i sl.) nježnim pokretom prsta.

Bacite li pogled u Kama Sutru ili kakvu internet listu seksualnih poza, popriličan broj njih biste regularno otpisali jer se čine nemogućima – niti smo dovoljno fleksibilni, niti se potencijalan užitak ne čini proporcionalnim trudu, no ljuljačka otvara i te mogućnosti.

3. Poznate poze su još bolje

Ljuljačka može i poznate poze koje prakticiramo u udobnosti svog kreveta učiniti još uzbudljivijima:

– misionarski – pri zajedničkom korištenju (pripazite na maksimalnu težinu koju ljuljačka podnosi) u misionarskoj pozi svaki se vaš pokret potencira pomacima ljuljačke. To znači da će i penetracija biti dublja i jača
– doggy poza – jedan povez ljuljačke podmetnite pod trbuh, a drugi pod prsa. Ljuljačka i ovdje pojačava svaku vašu kretnju, a osjećaj njihanja pritom je neprocjenjiv
– kaubojka / obrnuta kaubojka – on leži, ona čuči na ljuljački iznad njega, stopalima na povezima. On je drži za guzu ili bedra i s lakoćom po volji okreće za 360°
– 69 – jedino s ljuljačkom možete ovu pozu prakticirati u bestežinskom stanju! Osoba u ljuljački je iznad a druga je ispod

4. Olakšava seks ljudima s ozljedama, bolovima, smanjenom mobilnošću ili prekomjernom težinom

Ako imamo bilo kakvu fizičku tegobu, u seksu smo je itekako svjesni i ukoliko ne pazimo, riskiramo veću ozljedu ili bar muskulfiber, a izbor poza nam je često ograničen.

S ljuljačkom i sličnim dodacima izvođenje brojnih poza je mnogo lakše, naprezanje je minimalno i ponovo je spektar mogućih poza veći, što je posebice odlično ako uslijed tegoba već duže vrijeme prakticiramo jednu ili dvije poze.

S ljuljačkom dobivate malo čarolije fizike i odjednom je moguće svašta – aktivni partner može biti gotovo potpuno miran i penetrirati tako da samo partnera/icu u ljuljački pomiče prema sebi i od sebe.

5. Seks traje duže

Kada koristimo ljuljačku, penetracija manje umara – aktivni partner se ne mora oslanjati na ruke, klečati ili ignorirati grčeve kako ne bi prekidao tempo, već udobno stoji, uz svu slobodu pokreta. Može i mirno sjediti, gdje do penetracije dolazi pomicanjem partnera/ice na ljuljački, a pružanje oralnog seksa je maksimalno olakšano za oba spola.

6. Nema više boli u leđima

Obožavate seks stojećki, ali više niste u formi, gubite ravnotežu, bol u kralježnici je neizdrživa? Rješenje je povoljnija ljuljačka koja se bez trajnih instalacija postavlja na standardna sobna vrata.

U njima partner/ica sjedi na visini koja je optimalna za pentraciju stojećki, ležima prislonjen uz vrata. Penetracija je laka a aktivni partner ne treba držati ili pridržavati pasivnog.

7. Posve novi oblik oralnog seksa

Kada joj pružate oralni seks, ženu na ljuljački možete pozicionirati tako da vam je vrat potpuno ravan, zbog čega neće doći do grčeva niti brzog zamora. Kako su njoj noge raširene na nosačima, obje su vam ruke slobodne i njima možete prelaziti cijelim njenim tijelom, od leđa i guze do grudi, trbuha, bokova i nogu.

Pri pružanju oralnog seksa muškarcu u ljuljački mnogo je lakše izvoditi duboko grlo. Kako ga, zahvaljujući ljuljački, možete pomicati k sebi i od sebe, na vama je da se udobno namjestite i radite s njim kako vam je volja. Glavu držite mirno i, držeći ga za bedra, pomičite prema i od sebe.

8. Ona je trajna investicija u nova seksualna zadovoljstva

Ako ste i inače zaigrani i skloni isprobavanju novih stvari, ljuljačka može postati centralni dio vaše spavaće sobe, tamnice ili “sobe za hobi”. Što god da inače preferirate u seksu, ljuljačka to može nadograditi i učiniti drugačijim.

Imati ljuljačku ne znači da ćete zaboraviti seks na krevetu, kauču ili nekom drugom voljenom komadu namještaja, već ona širi vaše vidike i potiče maštu. Volite roleplay? Ljuljačka se s lakoćom uklapa u brojne igre uloga – od doktora, medicinskih sestara i pacijenata do zarobljenih špijuna, profesorica na satu anatomije itd.

Kod korištenja ljuljačke prisutan je i element bondagea jer je jedan partner obuzdan ljuljačkom. To može otvoriti sasvim nove scenarije u seksu – od igre osjetila i draženja partnera, odgađanja penetracije i podizanja uzbuđenja dugim oralnim seksom i masažom do igara moći i dominacije nad partnerom.

Ljuljačkama pristupajte zaigrano i s opuštenim stavom, te polako otkrivajte njihov potencijal.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.