Sve što trebate znati o misionarskoj pozi

misionarska poza

Uključite gramofon i popravite leptir mašnu – vrijeme je za malo klasike! Svi je znamo, prakticiramo, viđamo u filmovima i pitamo se zašto se pobogu baš tako zove, no koliko zapravo znamo o najčešćoj od svih seksualnih poza?

Klasika je dosadna?

Da nešto riješimo već u startu – misionarska apsolutno može biti dosadna ako su partneri jedno drugom dosadili, ne trude se i seks tek toliko odrađuju jer je red. Može biti dosadna i ako je seks uvijek isti. Može biti dosadna ako je smatramo “običnom”. Ukratko, sve ovisi o nama samima – ovisi kakva je naša veza općenito, kakav nam je seksualni život, što od njega želimo i koliko nam je važno seksualno zadovoljstvo partnera i nas samih.

Možemo reći da je misionarska poza najčešće temelj zdravog seksualnog odnosa – jednostavna i sveprisutna, jedna od najudobnijih, najjednostavnijih, ali i najsvestranijih poza u seksu.

Za dugoročno seksualno zadovoljstvo i raznolik seksualni život za koji nema bojazni da će postati monoton preporučljivo je ovaj voljeni klasik prakticirati s mnogo ljubavi, s vremena na vrijeme presjeći kakvom drugom pozom i začiniti nekim sexy dodatkom ili novom idejom – a ako vam ih ponestaje, preporučamo naš članak.

Zašto je volimo

Misionarska poza je popularna iz niza razloga – smatra se najromantičnijom pozom, dodiruju nam se velike površine kože, možemo se gledati u oči, ljubiti i stimulirati i druge erogene zone. Iako je muškarac taj koji u misionarskoj pozi određuje ritam i dubinu penetracije, žena se može primicati micanjem bokova i oslanjajući se stopalima o krevet i trljati, što poboljšava stimulaciju klitorisa.

Misionarka je naj poza za prvi put

Ne samo za prvi put kada gubimo nevinost – misionarka je i najčešće i poza koju prvu isprobavamo s novim partnerima kroz život. Misionarska poza vrlo dobro skriva seksualno neumjeće (za oba partnera), pa je to mogući razlog njenoj popularnosti, posebice u slučajevima kad smo u novim i neistraženim područjima. Kao misionari.

Cure, za prvi put izbjegavajte misionarsku pozu

Spomenuta vrlo rado korištena poza zapravo je vrlo loš izbor za buduće bivše djevice. Žena u misionarskom položaju ima vrlo malo kontrole nad brzinom, dubinom i kutem penetracije, tako da je njen užitak, ali i potencijalna bol potpuno u rukama (i nogama) partnera. Za prvi je put ipak bolje da žena bude gore, a nakon što himen pukne, i misionarska je za preporuku.

Princip je isti, sve su ostalo nijanse

Misionarska poza dopušta vrlo velike varijacije na temu – želite bolju klitoralnu stimulaciju, dublju penetraciju, uži osjećaj, brže dosezanje orgazma? Sve je to moguće uz vrlo malo intervencije – podignute noge ili jastuk ispod guze, ili samo razlika između nogu koje su potpuno ravne na madracu ili podignute u koljenu pruža posve drugačiji osjećaj.

Više je dublje

Ukratko, čim su njene noge više (recimo, njemu na ramenima, prekrižene na njegovim prsima i slično, gdje on dio težine može prebaciti na nju), penetracija je dublja i G-točka je nadohvat penisa. Međutim, kada su noge podignute, manja je kontrola nad ritmom i brzinom penetracije i stimulacija klitorisa je manje izravna. Ukratko, dizanjem ili spuštanjem nogu birate želite li klitoralni ili orgazam stimulacijom G-točke.

Podignite zdjelicu

Korištenjem tvrdog jastuka ili specijaliziranog jastuka ili namještaja za seks (koji je upravo namijenjen poboljšavanju određenih poza) podiže se zdjelica, što omogućuje dublju penetraciju i bolju izloženost klitorisa, ali i partnerima fizički olakšava kretanje. Kada je zdjelica podignuta na taj način, muškarčeve ruke trpe manji pritisak a ženina će leđa biti ravnija, i stoga manje sklona bolovima.

Zatrudnite u misionarskoj

Pokušavate li ostati trudni, misionarska poza je idealna, posebice ako žena podigne noge na muškarčeva prsa ili ramena, odnosno podigne zdjelicu. Duboka penetracija znači i da će sperma biti izbačena duboko, blizu ulaza u maternicu, čime se povećava mogućnost začeća.

Prerana ejakulacija i misionarska poza

Duboka penetracija, potpuna kontrola i dugi pokreti bokovima koji se događaju u misionarskoj pozi kod muškaraca će ubrzati dosezanje orgazma, tako da je tu pozu dobro izbjegavati ukoliko muškarac ima problema s preuranjenom ejakulacijom ili želite tempirati istovremeni orgazam. Česta izmjena poza pokazala se vrlo uspješnom za odgađanje ejakulacije, kao i korištenje lubrikanata jer oni kod muškarca smanjuje trenje, koje ne utječe na orgazam žene.

Začinimo misionarsku pozu

Zbog udobnosti koju pruža, misionarska poza se vrlo lijepo sljubljuje sa čitavim nizom sexy začina. U misionarskoj možete dodati vibracije koristeći C vibrator za parove ili penis prsten s vibratorom, pojačati osjećaj njemu i njoj uz analne stimulatore, ali i istražiti kinky zone uz dodavanje lisica, poveza za oči ili maski.

Na kraju…

Dobra stara misionarska je klasik s razlogom – uvijek dobra, rijetko ćemo je baš odbiti i ona sama po sebi nije dosadna. No, ako je počnemo uzimati zdravo za gotovo, zaboravimo na sve druge poze koje smo (više ili manje) u stanju izvesti i prestanemo se truditi, neminovno će doći do seksualne monotonije, a zatim i ozbiljnog seksualnog nezadovoljstva.

Komunicirajte s partnerom, brinite o njihovim i vlastitim potrebama i zapamtite – za dosadu u seksu nije kriva jadna misionarska, već mi sami.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.