Vodič za početnike – Analne igračke

Analne igračke

Analne igračke pružaju razne vrsta užitaka u kojima mogu uživati muškarci i žene svih seksualnih orijentacija – riječ je o fizičkom podražaju koji nam svakako može biti ugodan.

Analnu stimulaciju mnogi parovi otkrivaju kao dio predigre ili dodatnu stimulaciju tijekom vaginalne penetracije. Analni otvor prepun je raznih živčanih završetaka čijom stimulacijom možete pružiti puno zadovoljstva i pojačati orgazme. Nema nikakvog razloga da vas analne igre odbijaju budući da nema ničeg prljavog ni bolnog vezanog uz njih, ukoliko se pridržavate određenih pravila.

Prvo malo anatomije & higijene

Mnoge žene i muškarci se brinu hoće li analni seks ili korištenje analnih igračaka uzrokovati nelagodu ili čak bol, neke brine higijena i da li će „napraviti nered“, neke da li će poslije imati problema s inkontinencijom i provesti život u pelenama za odrasle.

Ukratko, ne brinite – niste ni prvi ni posljednji s istim zebnjama ili strahovima, i svaki od njih ima lako dohvatljivo rješenje, pa krenimo redom.

Analni seks i igranje analnim igračkama nije ni na koji način štetno za analni otvor ni rektum ukoliko se pridržavate osnovnih pravila: opuštenost, strpljenje i lubrikanti.

Ukoliko vas brine higijena, svakako preporučamo analno ispiranje kako biste cijelom iskustvu mogli pristupiti opuštenije.

Na kraju, rizika od inkontinencije nema ukoliko se ne upustite u intenzivno i redovito ekstremno analno širenje velikim igračkama ili fistingom.

Anus je ulaz u rektum, okružen je sa dva prstenasta mišića koja se zovu sfinkter mišići (zatvarači). Prvi sfinkter (vanjski) možemo kontrolirati svjesno, dok drugi (unutarnji) kontrolira centralni središnji živčani sustav, tj. automatski je, nešto kao treptaj oka. Rektum je napravljen od vrlo mekanog tkiva koje je okruženo mišićima i završni je dio debelog crijeva koji završava anusom. Glavna uloga rektuma je da bude „prolaz“ za fekalije, no fekalije se normalno ne zadržavaju u rektumu osim prije nego trebate obaviti veliku nuždu.

Stoga, straha od „nereda“ nema, ukoliko ste sve što trebate obaviti obavili par sati prije početka igranja. Bitno je za napomenuti da opuštenost sfinkter mišića omogućuje ugodnu analnu penetraciju, pa se prije započinjanja s analnim igricama dobro opustite kroz masažu i duboko disanje.

Intimni analni tuš (anal douche)

Seven Creations – Squeeze Clean - Anal douche

Intimni analni tuš može u nekima pobuditi nelagodu, no iznimno je koristan za fanove analnih igračaka i analnog seksa – može pomoći svima koji su zabrinuti oko higijene te im pomaže da se lakše upuste u iskustvo.

Kako ih koristiti: Analno ispiranje je proces u kojem se voda ušpricava u anus, ostavljajući ga čistim. Najbolje bi bilo da sve ovo radite sjedeći na wc školjci, budući da je kut umetanja analnog tuša optimalan i cijeli postupak je najhigijenskiji. Napunite intimni tuš mlakom vodom, namažite lubrikantom vrh intimnog tuša i analnog otvora. Umetnite vrh u analni otvor i stisnite vodu u rektum te dok i dalje držite intimni tuš stisnutim izvadite ga van (ne otpuštajte u sebi da se ne stvori vakuum). Imati ćete potrebu izbaciti vodu iz sebe pa to i učinite. Ponovite postupak nekoliko puta dok voda koja izlazi ne bude potpuno čista.
Nekoliko napomena:
• Nemojte pretjerivati s učestalim korištenjem intimnih tuševa, rektum sam po sebi sadrži dobre bakterije koje vam trebaju, ispiranjem ih mičete.
• Nemojte upotrebljavati ništa osim čiste mlake vode u intimnom tušu
• Upotrijebite analni tuš cca 1 sat prije nego se upustite u analne igrice.

Također ne smijete zanemariti i čišćenje igračaka prije i poslije korištenja, koristeći neke od sredstva za čišćenje i dezinficiranje igračaka.

Opuštanje, predigra & lubrikanti

Bez obzira namjeravate li analno koristiti igračke ili penetrirati prstom ili penisom, lubrikant je apsolutno neophodan, budući da ni anus ni rektum nemaju prirodno podmazivanje. Preporučamo da izaberete kvalitetniji lubrikant specifično namijenjen za analne igre (zbog optimalnog sastava i konzistencije) ili isprobajte stimulans koji u svojem sastavu ima sredstvo za smanjivanje osjetljivosti kako biste malo ublažili osjet.

Najvjerojatnije ćete morati dodavati lubrikant naknadno, nevezano za vrstu koju koristite. Za lakše i preciznije dodavanje možemo preporučiti korištenje aplikatora koji će lubrikant nanijeti duboko, točno tamo gdje želite da bude.

Prvo i osnovno pravilo je da sve što radite radite polako i nježno, ništa vezano za analne igre ne smije boliti ili biti neugodno.
U svemu je iznimno bitna komunikacija, recite partneru što vam odgovara, a što ne.
Drugo bitno pravilo je da se morate opustiti. Kompletnu predigru možete započeti masažom stražnjice. Namažite partnerovu stražnjicu i lagano je cijelu masirajte. Nakon toga, lagano malim prstom masirajte anus i (nakon sto obavijestite o tome partnera) lagano stavite prst u anus, samo malo. Lagano masirajte analni otvor stavljajući prst vrlo lagano dok se vaš partner ne opusti potpuno. Ukoliko se vaš partner u bilo kojem trenutku počne osjećati imalo nelagodno, zaustavite se i usporite. Ovo će vam također pokazati i koliko možete analne igračke umetnuti na početku. Kada koristite svoje prste, bitno je napomenuti da pazite na nokte. Moraju biti uredno odrezani bez oštrih dijelova. Ukoliko imate dugačke nokte, molimo vas posebno pripazite. Tkivo rektuma je vrlo delikatno, oštri objekti ga mogu ozlijediti.

Vrste igračaka

Analne igračke možemo razvrstati u 5 glavnih kategorija: Analne kuglice (anal beads), analni čepići (butt plugs), masažeri prostate, analni vibrator i analni dildo.
Treba napomenuti i da se igračke umetnute u analni otvor, ukoliko nemaju limitator penetracije, vrlo lako mogu njemu i izgubiti jer u anusu pri orgazmičkim kontrakcijama dolazi do vakuuma koji igračku povlači dublje.

Analne kuglice (anal beads)

Toy Joy – Bottom Beads

Jedna od boljih početničkih analnih igrački, posebno modeli kod kojih s kuglice u nizu postepeno povećavaju. Postoje razne vrste, tvrde i mekane, vibrirajuće i nevibrirajuće do povezanih malim špagicama te povezanih materijalom od kojeg su napravljene. Uvijek pripazite da, ukoliko imate niz kuglica koji na kraju nema limitatora penetracije, zadnju kuglicu ne koristite.

Kako ih koristiti: Polako stavljajte kuglicu po kuglicu dopuštajućui partneru da se navikne na osjećaj. Kada Vam partner da signal da mu je osjećaj s kuglicama „ok“, prestanite insertirati i ostavite ih unutra za vrijeme seksa. Kada Vaš partner počinje doživljavati vrhunac, izvlačite lagano kuglice van, jednu po jednu, ravno prema dolje i očekujte eksploziju zadovoljstva.

Analni čepići (butt plugs)

Anal Fantasy – Silikonski Butt Plug, mini

Analni čepići namijenjeni su da ostanu na svom mjestu za vrijeme seksa ili masturbacije. Radi se o igračkama kojima se postepeno povećava obujam, nakon čega se uglavnom sužavaju te imaju limitator penetracije. Također dolaze u izvedbama s ili bez vibracija. Za početnike je bolje da počnu s manjim, pa polako napreduju prema većim igračkama.
Kako ih koristiti: Možete ih ostaviti unutra za vrijeme seksa ili masturbacije i tako pojačati svoj orgazam. Počnite polako, dišite duboko i opustite prstenaste mišiće analnog otvora (sfinkter) dok umećete igračku. Nakon što igračku stavite u pravi položaj, mišići će Vam se opustiti točno ispod najšireg dijela držeći butt plug na svom mjestu.

Masažeri prostate

prostata

Evo jedne igračke rezervirane za muški dio. Ako niste nikada osjetili uzbuđenje masaže prostate, definitivno nešto propuštate! Za početak da maknemo jedan od najvećih mitova koje je nažalost odredilo društvo, a to je da muški koji uživaju u analnoj stimulaciji pripadaju gay populaciji. Gay populacija gaji osjećaje prema istom spolu, a ne prema analnoj stimulaciji. Heteroseksualno nastrojeni muškarci diljem svijeta uživaju u analnoj stimulaciji. Ova interna muška erogena zona se popularno zove i muškom G-točkom, a masirajući je može dovesti do eksplozivnih višestrukih orgazma koje teško da muškarac može na drugi način osjetiti. Otkriti prostatu nije teško, no zadovoljavati je na udoban i erotičan način zahtjeva malo vremena i vještine. Srećom za Vas postoje mnogobrojne igračke koje Vam u tome mogu pomoći.
Kako ih koristiti: Legnite na bok ili leđa, privucite noge tijelu što će omogućiti lakšu upotrebu igračke. Polagano umetnite igračku dobro namazanu lubrikantom, duboko dišući dok ne sjedne na svoje mjesto. Nemojte raditi nagle pokrete na početku dok se ne naviknete na osjećaj u sebi. Idealan je za korištenje za vrijeme seksa ili primanja oralnih zadovoljstva.

Analni vibrator i dildo

Anal Fantasy – Vibrating Curve

Standardni dildo i vibratori mogu naravno poslužiti i za analne igre, no mnogim početnicima bi mogli biti prenapredni. Naime, debljina igra veliku ulogu pogotovo kod početnika. Izaberite neki od proizvoda s manjim obujmom za početak te s vremenom napredujte. Vibracije se nekome u tom dijelu sviđaju, a nekome ne.
Kako ih koristiti: Budući da se radi o igrački koja služi za pentraciju, obavezno je krenuti polagano i s puno lubrikanta. Za početak stavite samo vrh te napredujte sukladno osjećaju. Ukoliko je igračka cijelom dužinom jednakog obujma obavezno pazite na dubinu insertacije budući da se igračke u analnom otvoru mogu i „izgubiti“.

Analne igračke pružaju fantastičan osjećaj i eksplozivne orgazme. Priuštite si neke od analnih igračaka i zaboravite na tabue nametnute od strane društva koje gleda na analne igračke kao nešto zabranjeno i prljavo.

Image: mikeaubry/Bigstock.com